Hyppää pääsisältöön

YleX kahmi ehdokkuuksia musiikkialan Industry Awards -gaalassa – Voittajat julkistetaan toukokuussa

YleX:llä ehdokkaiden joukossa ovat muun muassa musiikkitoimittaja Katri Norrlin ja YleX Aamusta tuttu Ville “Viki” Eerikkilä.

Otsikkokuva: YleX Tiedottaa
Otsikkokuva: YleX Tiedottaa

Vuoden 2020 Industry Awards -ehdokkaiden listassa on jälleen paljon YleX:ltä tuttuja nimiä.

Musiikki & Media -tapahtuma järjestettiin lokakuussa 2020 pienimuotoisena tapahtumana, mutta varsinainen Industry Awards -gaala jäi toteutumatta. Näin ollen gaalassa palkitaan ehdokkuuksia viime vuodelta.

Vuoden ohjelma- ja musiikkipäällikön tittelistä ehdokkaana olevan kanavapäällikkö Hanne Kauton mukaan pandemia on vaikuttanut myös YleX:n tekemiseen.

– Reagoimme muun muassa nostamalla kotimaisen musiikin tarjontaa kanavallamme ja nostamalla tuoreita kykyjä YleX Nosteessa -youtube-realitylla sekä YleX Läpimurto -listauksella, Kautto kertoo.

Omaan ehdokkuutensa Kautto suhtautuu nöyryydellä. Vaikka menneet kuukaudet muistetaan peruttujen ja siirrettyjen tapahtumien vuotena, hänen mukaansa YleX on pyrkinyt entistä kovemmin tukemaan suomalaista musiikkialaa.

Tänä vuonna YleXltä kaksoisehdokkuutta vuoden toimittajasta ja mediapersoonasta pitää hallussaan musiikkitoimittaja Katri Norrlin, kun taas kanavan aamuista tuttu Ville "Viki" Eerikkilä on ehdokkaana vuoden mediapersoonaksi.

– Meillä YleX:llä on töissä todella päteviä ammattilaisia niin mikin tai kameran edessä kuin kulissien takanakin. On todella mahtavaa, että pätevät toimittajat ja persoonat huomioidaan palkintoehdokkuuksin, Kautto toteaa.

YleXltä kaksoisehdokkuutta pitää hallussaan musiikkitoimittaja Katri Norrlin. Norrlin käsittelee musiikkialan uutisia ja ilmiöitä Youtubessa sekä juontaa YleX Nosteessa -musarealitya.

Vuoden toimittajan tittelistä ehdolla on myös YleX:n tiistai-iltojen Yeboyah, Renaz ja Wekesa -ohjelmasta tuttu radiotoimittaja Renaz Ebrahimi. Ebrahimi työskentelee YleX:n lisäksi laajasti musiikki- ja mediakentällä muun muassa toimittajana, dj:nä, ja puhujana. Toisena ehdokkaana samalla tittelille on YleX:n Uuden musiikin rockshowta luotsaava toimittaja Teppo Vapaus.

Tässä koko lista YleX:ää koskettavista ehdokkuuksista:

Katri Norrlin: Vuoden toimittaja ja mediapersoona
Teppo Vapaus: Vuoden toimittaja
Renaz Ebrahimi: Vuoden toimittaja
Ville Eerikkilä: Vuoden mediapersoona
Vuoden ohjelma- / musiikkipäällikkö: Hanne Kautto
YleX: Vuoden radio

Tänä vuonna Yle on ehdolla vuoden musiikkimediaksi, aiempina vuosina YleX on voittanut palkinnon kolmesti peräkkäin.

Vuoden 2020 Musiikki & Media Industry Awards -ehdokasasetteluun ovat vaikuttaneet joulukuussa 2020 järjestetty ennakkoäänestys ja alan ammattilaisista koottu Industry Awards -raati, joka valitsee tänä vuonna voittajat.

Voittajat julkistetaan virtuaalisessa gaalassa toukokuun alussa. Industry Awards -palkintoja on jaettu vuodesta 1996. Palkintogaala on osa Suomen suurinta musiikkialan ammattilaistapahtumaa Musiikki & Mediaa.