Hyppää pääsisältöön

Tässä ovat Au pairit Irlannissa -sarjan au pairit – ikimuistoinen reissu alkaa 12.5.!

Uudet au pairit rivissä: Igi, Luna, Nea ja Ada ulkovaatteet päällä Irlannin jylhissä maisemissa.
Igi, Luna, Nea ja Ada suuntaavat au paireiksi Irlantiin. Uudet au pairit rivissä: Igi, Luna, Nea ja Ada ulkovaatteet päällä Irlannin jylhissä maisemissa. Kuva: Tuomas Tiainen / Aito Media Oy Yle Areena

Au pairien kahdeksannella tuotantokaudella suunnataan vehreistä nummista ja jylhistä kallioista tunnettuun myyttiseen Irlantiin. Sarja julkaistaan kokonaisuudessaan Yle Areenassa keskiviikkona 12.5. klo 20.00 ja nähdään myös Yle TV2:ssa 12.–16.5.

Sarjan uudella tuotantokaudella Irlantiin lapsia hoitamaan matkaavat naantalilainen Ada, hämeenlinnalainen Luna, Maskussa asuva Igi sekä espoolainen Nea.

Koko maailmaa kurittavan pandemian vuoksi au pairien matka alkaa tällä kertaa kymmenen päivän yhteisellä karanteenilla. Millaisia piirteitä neljästä au pairista paljastuu tiiviin yhteiselon aikana? Miten he tulevat toimeen joutuessaan elämään saman katon alla ensimmäiset puolitoista viikkoa?

Ja kun karanteeni on ohi, on aika tutustua isäntäperheisiin! Au paireja odottaa neljä hyvin erilaista perhettä. Jaksojen aikana nähdään, miten au pairit sopeutuvat uusiin perheenjäseniinsä ja alati muuttuviin tilanteisiin. Koronarajoitukset tuovat omat yllätyksensä jo muutenkin tunteikkaaseen ja haastavaan arkeen.

Ada, Naantali

Naantalista kotoisin oleva 20-vuotias keppari-harrastaja Ada on ollut aiemmin paljon rohkeampi ja sanonut asioille enemmän kyllä kuin ei. Viime vuosina Ada on kuitenkin kokenut, että rohkeus on kadonnut jonnekin. Nyt Ada haluaakin saada rohkeutensa takaisin astumalla epämukavuusalueelle ja lähtemällä kohti tuntematonta. Englannin kieli on Adalle haastavaa ja omien sanojensa mukaan samanlaista kuin Kimi Räikkösellä. Saako Ada kehitettyä itsevarmuutta sekä kielitaitoaan?

Dublinissa Adalla on vastassaan kaoottinen neljän lapsen perhe, jossa jokainen päivä on täynnä vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Koronan takia molemmat vanhemmat – Laura ja Neil – työskentelevät kotoa käsin. Perheen lapset Kyle, 11 vuotta, Noa Belle, 6 vuotta, Briar Rose, 4 vuotta ja Milla, 2 vuotta, pitävät vanhemmat kiireisinä, ja au pair onkin erittäin tervetullut apu perheen arkeen. Etenkin perheen kuopus Milla on hyvin kiintynyt äitiinsä, ja nähtäväksi jää, saako Ada valloitettua lapset puolelleen.

Luna, Hämeenlinna

Ronskia huumoria viljelevä ja sanavalmis 18-vuotias Luna on kotoisin Hämeenlinnasta. Äitinsä kanssa asusteleva nuori neito ei tällä kertaa päässyt opiskelemaan oikikseen, minkä vuoksi hän aikoo pitää välivuoden. Lunan ystävät uskovat, että hän tulee pärjäämään Irlannissa, eikä ainakaan jää juomisessa paikallisille kakkoseksi. Ison persoonan omaava nuori nainen lähtee Irlantiin kokeilemaan siipiään ja ottamaan askeleen kohti itsenäistä elämää. Auttaako välimatka äidistä ja matkustaminen toiseen maahan Lunaa itsenäistymään?

Irlannissa Lunaa odottavat Jennifer ja Gerard sekä perheen lapset, 3-vuotias Grace ja 6-vuotias erityislapsi Killian. Perhe asuu New Castle -nimisessä kylässä, joka on noin 40 minuutin ajomatkan päässä Dublinin keskustasta. Perheessä on myös aiemmin ollut au pair, mutta hän sai lähtöpassit melko nopeasti.

Igi, Masku

Alun perin Puolasta 6-vuotiaana Suomen Turkuun muuttanut 19-vuotias Ignacy, eli ”Igi” asuu tällä hetkellä vanhempiensa kanssa Maskussa. Räiskyväksi persoonaksi itseään kuvaileva nuorimies tekee töitä Turun sirkuksessa, mutta koronapandemian vuoksi työt ovat vähentyneet. Igi toivookin löytävänsä reissusta erilaista inspiraatiota tai kokonaan uuden suunnan elämälleen. Suomeen Igiä jää kaipaamaan tyttöystävä Sofia. Millaista inspiraatiota Igi Irlannista löytää?

Igi muuttaa lähellä Dublinin keskustaa asuvaan Deeganin perheeseen, johon kuuluvat Sabrina ja Eoin sekä lapset, 3-vuotias Kate sekä seitsemänkuukautinen Alex-poika. Perheen isä pyörittää omaa pyöräkauppaa ja perheen äiti työskentelee osakemarkkinoilla. Irlannissa ei juurikaan poikapuolisia au paireja ole, joten Igin täytynee kaivaa Igi-pellen temppupalvelusta parhaat kikat esiin valloittaakseen perheen pienimmät – sekä myös vanhemmat.

Nea, Espoo

Espoolainen, matkan aikana 19 vuotta täyttävä Nea rakastaa salilla käymistä ja bilettämistä. Nea toivookin näkevänsä Dublinin yöelämää ja pakkaa mukaansa parhaimmat bilevaatteensa. Nea ei kutsu itseään erityisen lapsirakkaaksi, ja etenkin pienet lapset saattavat ärsyttää häntä. Temperamenttinen ja kavereitaan puolustava neitokainen saattaa välillä ajautua sanaharkkaan muiden kanssa. Oman tulevaisuuden pohtimisen Nea kokee ahdistavaksi, eikä hän vielä tiedä, mitä hän elämältään haluaa. Nea toivookin, että au pairiksi lähteminen auttaisi häntä jäsentämään tulevaisuuden suunnitelmiaan. Onnistuuko Nea löytämään suuntaa elämälleen? Entä muuttuuko Nean mielipide lasten suhteen?

Nea suuntaa kolmihenkiseen perheeseen, johon kuuluvat äiti Trish, sekä kaksi lasta, 8-vuotias Liam ja 6-vuotias Roisin. Perheessä on koettu suurta surua Trishin aviomiehen poismenon vuoksi. Viimeiset pari vuotta ovatkin olleet muutoksia täynnä. Trish toivoo, että au pairin tulo vapauttaisi hänelle enemmän aikaa opiskeluun ja harrastuksiin. Trish on todella tarkka ja Neaa odottaakin melkoinen sääntöviidakko.

Uusien au pairien seikkailuja pääset seuraamaan 12.5. alkaen täältä. Entä muistatko vielä au pairien aiemmat seikkailut? Kaikki sarjan tuotantokaudet löydät täältä!