Hyppää pääsisältöön

Kati ja Lassi kokivat onnenhetkiä ja pelkoa Muuttopäiväkirjoja kuvatessaan – Katso uusin kausi Areenassa

Lassi katsoo Katia ja pitää käsissään äitiyspakkauksen pahvilaatikkoa.
Lassi katsoo Katia ja pitää käsissään äitiyspakkauksen pahvilaatikkoa. Kuva: Filmaattiset muutto,muuttopäiväkirjat

Kati ja Lassi ovat yksi Muuttopäiväkirjat-realitysarjan toisen kauden neljästä parista. Sarjan alussa he odottavat ensimmäistä lastaan ja muuttavat uuteen asuntoon. Iloinen arki ja odotus muuttuu yllättäen, kun Kati saa komplikaation ja he joutuvat pelkäämään lapsen sekä Katin terveyden puolesta.

Katin ja Lassin suhde syttyi pari vuotta sitten Instagramissa. He muuttivat ensi kerran yhteiseen asuntoon jo aiemmin Tampereella. Nyt Muuttopäiväkirjojen toisen kauden alkuvaiheessa he ovat juuri muuttaneet vastavalmistuneeseen asuntoon Lempäälässä ja odottavat perheenlisäystä.

30-vuotias Kati Korhonen on lähtöisin Kajaanista. Hän on koulutukseltaan parturi-kampaaja. Taksiyrittäjäisänsä innoittamana hän ajoi monta vuotta taksia synnyinkaupungissaan, ennen kuin muutti Pirkanmaalle. Kati on myös tehnyt töitä mallina, promoottorina ja harrastanut fitness-urheilua. Nyt hän on vanhempainvapaalla.

Katin kanssa samanikäinen Lassi Viljanen on aiemmin työskennellyt rakennusalalla, minkä jälkeen hän on ryhtynyt viihteen monitoimimieheksi. Hän tekee musiikkia, esiintyy artistina ja on juontanut eri tapahtumia.

Mulla on ollut esiintymisvimma pienestä pojasta asti ja haaveena, et mä saan olla joskus Ruisrockin päälavalla. Ihmismeri heiluttaa käsiä, ja aurinko paistaa.― Lassi Muuttopäiväkirjat-sarjassa

Paria yhdistää samanlainen, Lassin sanoin “hullu huumorintaju", mikä näkyy heidän julkaisemissa somevideoissa. Niiden tekemiseen tutustutaan sarjassakin.

Mun kriteeri miehelle on se, et mun pitää saada nauraa joka päivä.― Kati Muuttopäiväkirjat-sarjassa

– Me pystymme nolaamaan itsemme ihan tarkoituksella toisten edessä. Se tulee aika hyvin sarjastakin esiin, Lassi sanoo.

Molempien mielestä sarja antaa hyvän kuvan heidän yhteiselämästään, jossa hassuttelu ja hauskan pitäminen ovat arkipäivää.

Yllätyksiä toisensa perään ja kauhua isänpäivänä

Kati ja Lassi nauttivat siitä, että voivat yllättää toisensa, mikä myös nähdään sarjassa: Jos tulee tarve osoittaa rakkautta toiselle, maljakkoon ilmestyy yllättäen sata ruusua. Syntymäpäiväkakkukin on ainoa laatuaan.

Sama perinne on jatkunut sarjan ulkopuolellakin. Kati kertoo viimevuotisesta isänpäivästä, jota Lassi luonnehtii Katin vastaiskuksi hänen aiemmille yllätyksilleen.

– Lassin unelma-ammatti pikkupoikana oli lentäjä, ja mä halusin järjestää Lassille yksityislennon, Kati kertoo.

Lassi tosin pelkää korkeita paikkoja.

– Mua ei ole ikinä pelottanu niin paljon, jos nyt ei lasketa mukaan sarjassa nähtäviä pelonhetkiäni. Mulla on niin järkyttävä korkeanpaikankammo, ja yhtäkkiä lennänkin pienessä tärisevässä koneessa Helsingin yllä.

Perheen isänpäivämatkan Malmin lentoasemalle ja Lassin kauhunhetket yläilmoissa näkee myös hänen YouTube-kanavallaan.

Kameralle puhuminen kävi terapiasta

Muista sarjan pareista poiketen Katin ja Lassin varsinainen elämänmuutos ei ole muuttaminen yhteiseen kotiin, koska sen he ovat kokeneet jo aiemmin.

Suurin muutos on heidän lapsensa syntymä. Jo sarjan alkuhetkinä he tutkivat äitiyspakkauksen sisältöä – eikä Lassi pysty uskomaan, että itse pakkaus, siis pahvilaatikko voi toimittaa lapsen ensimmäisen sängyn virkaa.

Lassi pitää liikuttuneena sylissään vauvaa.
Lassin ja Katin hartaasti odottama "Lyyli" syntyi onnellisesti viime syksynä. Lassi pitää liikuttuneena sylissään vauvaa. Kuva: Filmaattiset muutto,muuttopäiväkirjat

Odotusaika vaihtuu yllättäen peloksi, kun Kati saa komplikaation ja hänen sekä lapsen terveys ovat vaarassa. Lassi kertoo sarjassa Katin sairaalahoidon olleen hänen elämänsä vaikeinta aikaa.

– Pelko tulevasta vei mun voimat täysin. Se että sai purkaa kameralle pahaa oloaan ja huolta omasta perheestä, oli jopa vapauttavaa ja voimaannuttavaa. Se toimi tietynlaisena terapiana, Lassi muistelee.

Kriittisiä vaiheita seurataan sarjassa lähinnä Lassin näkökulmasta, kun Kati päätti jättäytyä kuvaamisesta.

– Oli mukavaa ja terapeuttistakin puhua sen, minkä jaksoi, mutta kamera ei ollut ensimmäisenä mielessä tapahtuman jälkeen, Kati kertoo.

Onneksi pelot eivät toteutuneet, vaan lempääläisasunnossa on saatu kuulla viime syksystä asti aiempaa enemmän riemukkaita ääniä.

Muuttopäiväkirjat-sarjan molemmat kaudet ovat Areenassa. Lassin ja Katin ohella uudella kakkoskaudella seurataan kolmen muun parin kokemuksia. Katso, miten kumppanien kemiat toimivat, kun he lyövät hynttyyt yhteen.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua