Hyppää pääsisältöön

Maalaispoika vai kaiken kansan laulattaja? Yleisön lähettämiä kuvia ja muistoja Mikko Alatalosta näet täältä

Mikko Alatalo 80-luvulla juontamassa Ylen Hittimittari-ohjelmaa.
Mistä sinä muistat Mikko Alatalon? Kuvassa nuori toimittaja juontaa 80-luvulla Ylen Hittimittari-ohjelmaa. Mikko Alatalo 80-luvulla juontamassa Ylen Hittimittari-ohjelmaa. Kuva: Antero Tenhunen / Yle Mikko Alatalo,Hittimittari,laulaja-lauluntekijät

Vappuaattona on monta syytä juhlaan! Koko kansan tuntema muusikko Mikko Alatalo täyttää vappupäivänä 70 vuotta, ja vappuaattona TV2:n suorassa lähetyksessä kello 20 alkaen nähdään paloja Alatalon urasta tähän päivään saakka.

Mikko Alatalon pitkää ja monipuolista uraa musiikin parissa ovat lähetyksessä kommentoimassa paitsi kollegat, myös eri alojen asiantuntijat.

Juhlatunnelmaan liittyvät studiossa muiden muassa musiikkitoimittaja Pekka Laine, tuottajat Mika Sundqvist ja Tommi Liuhala, kollega ja sielunsisko Anna Hanski sekä tärkeä ystävä ja kollega Joel Hallikainen. Säestäjänä lähetyksessä on haitaristi Jammi Humalamäki. Videoyhteydellä mukana ovat myös muusikko Maarit Hurmerinta ja lauluntekijä Harri Rinne.

Mikko Alatalo on keskittynyt musiikissaan ja häntä kiinnostaneissa poliittisissa kysymyksissä samoihin teemoihin. Entinen pitkäaikainen kansanedustaja on laulanut rakkaasta maaseudusta ja kiinnittänyt huomiota esimerkiksi muusikkojen tekijänoikeuksiin. Vieraina lähetyksessä nähdään lisäksi kulttuuriministeri Annika Saarikko sekä musiikin alan tekijänoikeusjärjestö Gramexin johtaja Lauri Kaira.

Juhlan juontaa Jussi-Pekka Rantanen.

Onko sinulla Mikko Alatalosta muisto, jonka haluaisit jakaa? Se voi olla joko tarina vai valokuva. Voit lähettää sen meille alla olevalla lomakkeella.

Poimimme parhaat terveiset ja muistot lähetykseen ja verkkoartikkeliin. Muistathan, että televisiossa viestin raja on 160 merkkiä. Artikkeliin voit muistella pidemmästikin.

Lomake ei vielä toimi Yle.fi-sovelluksessa. Muistosi voitkin jättää avaamalla artikkelin selaimessa.

Mikko Alatalo – suomalainen reissupoika 70 v. perjantaina 30.4. kello 20 Yle TV2:ssa ja Yle Areenassa.

Lomake on sulkeutunut, mutta voit lukea viestejä alta.