Hyppää pääsisältöön

Oscarit taas Teemalla suorana! Mukana nyt ensi kertaa myös jatkot

Oscar-patsas
Oscar-patsas Kuva: A.M.P.A.S. Oscar-palkinto,93rd Academy Awards

Oscar-gaala 2021 nähdään suorana Teemalla ja uusitaan heti maanantai-iltana tekstitettynä.

Elokuvavuoden huippuhetki, 93. kertaa järjestettävä Oscar-gaala, nähdään jälleen Yle Teemalla ja Yle Areenassa suorana maanantaina 26.4. aamuyöllä klo 03 Suomen aikaa ja uusintana suomeksi tekstitettynä vielä samana iltana.

Koronan vuoksi myös Oscar-gaala järjestetään nyt poikkeuksellisella tavalla ja tapahtuman pääpaikkana on Los Angelesin Union Station -rautatieasema. Perinteinen alkulämmittely eli Punainen matto nähdään kuitenkin tänäkin vuonna klo 01.30 alkaen.

Tänä vuonna Oscar-gaalasta lähetetään poikkeuksellisesti ja ensimmäistä kertaa sen historiassa myös jatkot eli ns. postshow, jossa muun muassa tunnelmoidaan voittajien kanssa palkinnonjaon jälkeen. Myös tämä osuus nähdään Ylellä varsinaisen gaalan jälkeen n. klo 06.00.

Oscarit voi katsoa suorana myös Yle Areenassa, jossa gaala on katsottavissa viikon ajan lähetyksen jälkeen. Tapahtumaa ovat jälleen kommentoimassa elokuva-asiantuntija Anna Möttölä sekä toimittaja J. P. Pulkkinen. Ruotsinkielistä lähetystä selostavat Johanna Grönqvist ja Silja Sahlgren-Fodstad.

Toimittajat Anna Möttölä ja J. P. Pulkkinen
Anna Möttölä ja J. P. Pulkkinen Toimittajat Anna Möttölä ja J. P. Pulkkinen Kuva: Anne Hämäläinen/Yle Oscar-palkinto,oscar-gaala 2021
Toimittajat Johanna Grönqvist ja Silja Sahlgren-Fodstad
Johanna Grönqvist ja Silja Sahlgren-Fodstad Toimittajat Johanna Grönqvist ja Silja Sahlgren-Fodstad Kuva: Anne Hämäläinen/Yle Oscar-palkinto,oscar-gaala

Yle Areenassa Oscar-gaalan suorat lähetykset näkyvät kahtena eri striiminä klo 01.30 alkaen, toisessa selostus suomeksi, toisessa ruotsiksi.

Oscar-gaala näytetään Teemalla uusintana suomeksi tekstitettynä saman maanantain iltana kello 21 alkaen, jonka jälkeen näytetään myös punaisen maton osuus ja jatkot tekstitettyinä.

Oscar-lähetykset Yle Teemalla ja Yle Areenassa 26.4.2021:

Yöllä suorana
klo 01.30 Punainen matto
klo 03.00 Oscar-gaala
klo 06.00 Oscar-jatkot

Editoituna ja tekstitettynä suomeksi ilman kommentoijia
klo 21.00 Oscar-gaala
klo 23.50 Oscar-jatkot
klo 00.40 Punainen matto

Oscarit ja punaisen maton osuus ovat katsottavissa Yle Areenassa 2.5. saakka.

Yle Teema

Teema Twitterissä ja Facebookissa