Hyppää pääsisältöön

TV1:n kesä on täynnä brittijännitystä – voit katsoa sarjat Yle Areenasta jo 8.5.

Rikostarkastaja Steve Wilkins (Luke Evans) Pembrokeshiren murhat -sarjassa
Rikostarkastaja Steve Wilkins (Luke Evans) Pembrokeshiren murhat -sarjassa Rikostarkastaja Steve Wilkins (Luke Evans) Pembrokeshiren murhat -sarjassa Kuva: ITV / Yle Luke Evans,televisiosarjat,Pembrokeshiren murhat

Uskomattomia käänteitä ja kihelmöivää jännitystä sisältävä minisarja Pembrokeshiren murhat aloittaa loppukevään ja kesän brittiläiset rikossarjat TV1:ssä. Tulossa myös Roy Grace, Ihon alle, Intruder – Kutsumaton vieras sekä Line of Duty – Lainvalvojat -sarjan uusi kausi. Kaikki sarjat julkaistaan Yle Areenassa jo 8.5.2021.

Pembrokeshiren murhat

Yle TV1 lauantaisin alkaen 8.5. klo 19.40, Yle Areena 8.5.

Pembrokeshiren murhat (Pembrokeshire Murders) on ITV:n kolmiosainen draamasarja, joka perustuu tositapahtumiin.

Sarja kertoo Walesissa vuosina 1985 ja 1989 tehdyistä julmista kaksoismurhista. Murhien tekijää ei saatu silloin kiinni ja alueen asukkaat olivat järkyttyneitä.

Parikymmentä vuotta myöhemmin rikosetsivä Steve Wilkins (Luke Evans) avaa rannikkoseudun surmina tunnetut tapaukset uudelleen.

Wilkins ja hänen tiiminsä käyttävät uusia rikosteknisiä menetelmiä ja löytävät dna:ta, joka suuntaa heidän huomionsa 1980- ja 1990-luvuilla tehtyihin murtovarkauksiin. Niiden tekijä John Cooper (Keith Allen) istuu vankilassa, mutta hänen tuomionsa lähestyy jo loppua.

Alkaa kilpajuoksu aikaa vastaan. Onnistuuko Steve Wilkins tiimeineen löytämään riittäviä todisteita, joiden perusteella Cooperia voidaan syyttää ennen kuin hänet vapautetaan, ja hän tappaa mahdollisesti uudelleen.

Sarja perustuu Steve Wilkinsin ja Jonathan Hillin kirjaan. Sarja keräsi kotimaassaan ennätyksellisen määrän katsojia viime vuoden lopulla.

Rooleissa: Luke Evans (Beauty and the Beast, The Alienist), Keith Allen (Marcella) ja Owen Teale (Traitors).

Tuotanto: World Productions for ITV 2021

Muut Yle Areenan brittiläisten rikossarjojen paketissa 8.5. julkaistavat sarjat

Roy Grace

Yle TV1:ssä 10.7. alkaen lauantaisin klo 19.40, Yle Areena 8.5.

Etsivät Roy Grace (John Simm) ja Glenn Branson (Richie Campbell) Roy Grace -sarjassa
Etsivät Roy Grace (John Simm) ja Glenn Branson (Richie Campbell) Roy Grace -sarjassa Etsivät Roy Grace (John Simm) ja Glenn Branson (Richie Campbell) Roy Grace -sarjassa Kuva: ITV Global Entertainment Limited / Yle John Simm,rikossarjat,Richie Campbell,Roy Grace

(Grace) John Simm esittää etsivä Roy Gracea Peter Jamesin dekkarien pohjalta tehdyssä sarjassa.

Työlleen omistautunut Grace ratkoo rikoksia Brightonissa epätavallisin menetelmin ja yrittää samalla selvittää, mitä hänen vuosia aiemmin kadonneelle vaimolleen tapahtui.

Sarjan ensimmäinen osa nähtiin Britanniassa maaliskuussa 2021.

Tuotanto: ITV, 2021

Ihon alle

Yle TV1:ssä 9.5. alkaen sunnuntaisin klo 21.50, Yle Areena 8.5.

Rikospsykologi Dr Emma Robertson (Emily Watson) ja rikoksesta tuomittu Connie Mortensen (Denise Gough) Ihon alle -sarjassa
Oikeuspsykiatri Dr Emma Robertson (Emily Watson) ja rikoksesta tuomittu Connie Mortensen (Denise Gough) Ihon alle -sarjassa Rikospsykologi Dr Emma Robertson (Emily Watson) ja rikoksesta tuomittu Connie Mortensen (Denise Gough) Ihon alle -sarjassa Kuva: Robert Viglasky / Jed Bessel / Yle Emily Watson,rikossarjat,Denise Gough

(Too Close) Kolmiosainen draamatrilleri, jossa oikeuspsykiatri Emma Robinson (Emily Watson) yrittää selvittää, miksi tavallisen oloinen perheenäiti Connie istuu vankilassa syytettynä kammottavasta rikoksesta.

Pääosissa: Emily Watson, Denise Gough, Thalissa Teixeira, James Sives, Risteárd Cooper. Käsikirjoitus: Clara Salaman, omaan romaaniinsa perustuen (kirjailijanimellä Natalie Daniels). Ohjaus: Sue Tully.

Tuotanto: Snowed-In Productions, ITV, Britannia 2021

Intruder – Kutsumaton vieras

Yle TV1:ssä 13.8. alkaen perjantaisin klo 21.05, Yle Areena 8.5.

Rebecca Hickey (Elaine Cassidy) Intruder - Kutsumaton vieras -sarjassa
Rebecca Hickey (Elaine Cassidy) Intruder - Kutsumaton vieras -sarjassa Rebecca Hickey (Elaine Cassidy) Intruder - Kutsumaton vieras -sarjassa Kuva: ITV Global Entertainment Limited rikossarjat,Elaine Cassidy,Intruder - Kutsumaton vieras

(Intruder) Uusi, Britanniassa huhtikuussa 2021 nähtävä neliosainen brittitrilleri rouhii syvältä sitä, mitä ihminen pohjimmiltaan on ja mitkä vietit häntä ajavat.

Toimittajapariskunnan taloon murtaudutaan illanistujaisten päätteeksi, ja primitiiviset vaistot heräävät. Murtovaras jää kiinni itse teossa, ja talossa tehdään vahingossa tappo. Vai onko kyseessä kuitenkin murha, ei itsepuolustus?

Syntyy paniikki, jossa tehdään järjenvastainen valinta ja tapaus riistäytyy peruuttamattomasti käsistä…

Pääosissa: Sally Lindsay, Elaine Cassidy, Tom Meeten, Helen Behan. Idea ja käsikirjoitus: Mike Benson, Gareth Tunley. Ohjaus: Gareth Tunley.

Tuotanto: Clapperboard Video, Channel 5, Britannia, 2021

Line of Duty – Lainvalvojat, uusi kausi Ylen kanavilla

Yle TV1 17.6. alkaen torstaisin klo 21.05, Yle Areena 8.5.

Kate Fleming (Vicky McClure) ja Joanne Davidson (Kelly Macdonald) Line of Duty -sarjan kuudennella kaudella
Kate Fleming (Vicky McClure) ja Joanne Davidson (Kelly Macdonald) Line of Duty -sarjan kuudennella kaudella Kate Fleming (Vicky McClure) ja Joanne Davidson (Kelly Macdonald) Line of Duty -sarjan kuudennella kaudella Kuva: Steffan Hill 2020 / ITV Global Entertainment Limited / Yle Kelly Macdonald,rikossarjat,Vicky McClure,Line of Duty, series 6,Line of Duty

(Line of Duty) Yksi tämän hetken puhutuimmista rikossarjoista jatkuu kuudennen kauden jaksoin ja siirtyy samalla Ylen kanaville.

Brittisarjan keskiössä ovat AC-12-yksikön sisäisen tutkinnan poliisit, jotka tutkivat poliisikunnan sisällä tehtyjä rikoksia ja väärinkäytöksiä.

Alussa rikostutkija Joanne Davidson (Kelly Macdonald) selvittää poliisin toimintaa kritisoineen journalistin Gail Vellan murhaa, mutta jokin hänen työtavoissaan herättää työyhteisön epäilyksen.

AC-12 ryhtyy tutkimaan tulenarkaa tapausta. Ted Hastings (Adrian Dunbar) tiimeineen toivoo saavansa sisäpiirin tietoa aiheesta ex-kollegansa Kate Flemingin (Vicky McClure) kautta.

Fleming työskentelee Davidsonin alaisena ja joutuu tapauksen vuoksi kiusalliseen välikäteen. Hän ei ole ainoa, joka haluaisi jättää kiistanalaisen työnsä AC-12:ssa. Myös osaston kantava voima Steve Arnott (Martin Compston) haikailee uuden alun perään.

Tuotanto: ITV/World Productions 2021

Päivitys 2.5. klo 17.30: jutusta on poistettu Viewpoint - Valvovat silmät, koska myyjäyhtiö on keskeyttänyt sarjan kansainvälisen jakelun. Ratkaisun taustalla ovat pääosaa esittävään Noel Clarkeen liittyvät syytökset. Odotamme yhtiön tulevia linjauksia.

  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.