Hyppää pääsisältöön

Yle Puheen vapun kuuntelumaratonilla luvassa huumorihommia

Kuvassa Yle Puheen vappupäivän ohjelmisto.
Kuvassa Yle Puheen vappupäivän ohjelmisto. Yle Puhe

Vappupäivänä 1.5.2021 Yle Puheessa kuullaan suosittuja Ylen radio-ohjelmia ja podcasteja kuuntelumaratonina aamukuudesta iltaan asti. Kuuntelumaratonilla tunnetut suomalaiset hauskuuttajat valottavat klassikkosketsien taustoja, käsitellään elämää eläimellisellä suoruudella, puhutaan naisen kostosta, kerrotaan vitsejä naisten voimin sekä soitellaan tapporadioon.

Vappupäivän kuuntelumaratonin koko ohjelmisto:

Klo 06:00 - 11.50
Huumorihommia

Ville Kormilaisen Huumorihommia-ohjelmassa tavataan tunnettuja suomalaisia hauskuuttajia, kuten Pirkka-Pekka Petelius ja Heli Sutela. He muun muassa valottavat suosittujen roolihahmojensa ja klassikkosketsien taustoja. Usein kansansuosio ja kriitikoiden ylistys eivät ole kulkeneet käsi kädessä, tästä esimerkkinä vaikka Pulttibois.

Pirkka-Pekka Petelius
Heli Sutela
Jyrki Liikka
Riku Suokas
Jaakko Teppo
Matti Roth

Klo 11:50 - 14:38
Kamala luonto

Suosittuun Jarkko Vehniäisen ja Marja Lappalaisen sarjakuvaan pohjautuva podcast, jossa elämää käsitellään eläimellisellä suoruudella. Löytyykö tarkoitus vaistojen ja tarpeiden toteuttamisesta, parisuhteista, ystävyydestä, vallasta vai määritteleekö jokin ylempi sen miksi olemme täällä?

Klo 14:38 - 18:07
Naisen kosto

Karma is a bitch. Ja niin on Sailakin. Pirjo Heikkilän esittämä Saila hylkää Naisen kostossa kiltteyden ja alkaa toteuttaa omaa aggressiotaan.

Klo 18:07 - 21:18
All Female Panel

10 jaksoa vitsejä eikä yhtään miestä. Montako stand up -koomikkoa tarvitaan vaihtamaan hehkulamppu? Kuka helvetti tietää, mutta onneksi All Female Panelia voi kuunnella myös pimeässä. Varoitus! Ohjelma sisältää voimakasta kielenkäyttöä ja feminististä ryönää. Viiden koomikon, Ida Grönlundin, Saana Peltolan, Kaisa Pylkkäsen, Anna Rimpelän ja Eeva Vekin, häpeilemätön podcast täynnä sysimustia sketsejä ja keskustelua stand upista ja elämästä.

Klo 21:18 - 23:00
Tapporadio

Jari Salmen kylmähermoinen tragikomedia Suomesta. “Murhata me ei ketään, me ollaan Tapporadion miehiä.” Tapporadion studiossa hellän järkkymätön Kaino Kaipainen vastaa tappajien puheluihin pelottomasti ja pitkällä pinnalla. Jos naapurisopu rakoilee, hermo menee liikenteessä, tai pilkkireppuussa kulkee kalavehkeiden kaverina haulikko, Tapporadion kuuma linja on oikea paikka purkaa paineita.

 • “On erikoista, ettei rikas Suomi pysty turvaamaan kaikille riittävää toimeentuloa”

  Taloudelliset ja sosiaaliset oikeudet ovat ihmisoikeuksia.

  Ihmisoikeusliiton pääsihteerin Kaari Mattilan mukaan meillä ei ymmärretä, että toimeentulo tai terveyspalvelut ovat ihmisoikeuksia. Jos suomalaista pyytäisi luettelemaan keskeisiä ihmisoikeuksia, moni mainitsisi luultavasti äänioikeuden, sananvapauden ja syrjinnän kiellon – eli tutut kansalaisoikeudet ja poliittiset oikeudet. – Niiden lisäksi pitäisi ymmärtää, että myös taloudelliset ja

 • Filosofi Elisa Aaltola: “Ihmisen kannattaa luopua eläintuotannosta oman etunsa takia”

  Aaltolan mukaan eläintuotanto voi synnyttää pandemioita.

  Filosofi Elisa Aaltolan mielestä pandemian myötä olisi syytä puhua siitä, kuinka pitkälle ihminen voi riistää eläinlajeja ja luontoa. Hänen mukaansa oma elämämme voi keventyä, jos kohtelemme eläimiä myötätuntoisesti. Koronapandemian myötä on keskusteltu, millaisia seurauksia on sillä, että ihminen vie koko ajan enemmän elintilaa eläimiltä.

 • Puheen Aamu päihittää marraskuun ystävillä ja tiistainisuilla

  Puheen Aamu on marraskuussa yllätyksiä täynnä!

  Puheen Aamu on marraskuussakin yllätyksiä ja kivoja juttuja täynnä! Marraskuun ensimmäisellä viikolla Anna Cadia, Alina Kulo ja Juhani Kenttämaa kutsuivat kylään ystäviä, henkilöitä, jotka kuuntelevat Puheen Aamua, mutta jotka ovat monelle tuttuja muutenkin: kirjailijoita, muusikoita, luennoitsijoita, juontajia. Marraskuussa nautitaan myös nisuja ja kuunnellaan toivebiisejä.