Hyppää pääsisältöön

Muistellaan yhdessä legendaarista muusikkoa Frediä – muisto-ohjelma Ylellä lauantaina TV2:ssa ja Areenassa

Iskelmälaulaja Matti Siitonen eli "Fredi"
Iskelmälaulaja Matti "Fredi" Siitosta muistellaan vappupäivä Yle TV2:ssa. Iskelmälaulaja Matti Siitonen eli "Fredi" Kuva: Yle Fredi

Yle TV2 ja Areena esittävät vappuiltana rakastetun Kivikasvon ja Finnhitsien lempeän tenorin, Matti “Fredi” Siitosen, muisteluohjelman Fredi – suomalainen ääni.

Tässä suorassa lähetyksessä muistojaan jakavat muiden muassa Fredin inttikaverit ja Kivikasvot-kollegat Ilkka Hemming ja Ismo Sajakorpi, kapellimestari Olli Ahvenlahti, Pop Tenorit kiertueella (2003) Fredin kanssa esiintynyt laulaja Petri Laaksonen ja Frediä jo lapsena fanittanut muusikko Tuure Kilpeläinen. Ohjelman juontaa Totti Toivonen.

Fredi – suomalainen ääni palauttaa mieliin vuosikymmenten aikana Fredistä kertyneitä Ylen arkistojen aarteita.

– Niitä löytyy 60-luvun puolesta välistä lähtien. Mukana on monia välillä tahattoman koomisiakin pätkiä ja todellista ajankuvaa, paljastaa ohjelman tuottaja Juha-Pekka Sillanpää.

Keräämme myös yleisön muistoja rakastetusta muusikosta ja välitämme niitä lauantain lähetyksessä.

Fredin omaleimainen, herkänvahva ääni ja leppoisa olemus ovat koko kansalle tuttuja. Fredi ei esiintymislavojen ulkopuolella tehnyt itsestään suurta numeroa, mutta nyt hän on vappuillan päähenkilö meidän kaikkien olohuoneissa.

Mistään surujuhlasta muisteluillassa ei ole kyse, painottaa ohjelman tuottaja Sillanpää:

– Ohjelmassa on tarkoitus muistella Fredin elämää, ei kuolemaa.

Illan aikana pääsemme kulkemaan Fredin matkassa niin Kolmannelle linjalle kuin Vihreille niityillekin. Välillä voimme Puhua hiljaa rakkaudesta.

Ja näin vappuna on myös hyvä muistaa, että rakkaus, se voi olla Tankeros Love.

Fredi – suomalainen ääni -ohjelman suora lähetys TV2:ssa ja Areenassa lauantaina 1.5.2021 kello 21.00. Tervetuloa mukaan!

Lähetyksen uusinta nähdään TV2:ssa sunnuntaina 2.5. kello 14.55.

Kirjoittanut Kirsi Markkanen.