Hyppää pääsisältöön

Mikko Silvennoinen: Tämä ei ole mikään tavallinen podcast, jossa lätistään leppoisia!

Euroviisuselostaja Mikko Silvennoinen kertoo podcastissa pitkästä suhteestaan Euroviisuihin.
Euroviisuselostaja Mikko Silvennoinen kertoo podcastissa pitkästä suhteestaan Euroviisuihin. Kuva: Yle Mikko Silvennoinen,podcast,Mikko Silvennoisen Euroviisut

Suomen viisuselostaja Mikko Silvennoisen pitkäaikainen haave toteutui, kun hän pääsi tekemään podcastia Euroviisuista. Siinä oiotaan rohkeasti ennakkoluuloja, joita on perinteisesti liitetty Euroviisuihin. Jaksojen teemoja ovat esimerkiksi politiikka sekä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöt.

– Lopullisen idean podcastiini sain, kun kuuntelin Antti Holman oopperajuhlia. Myös siinä puolustetaan musiikin lajia, joka joutuu jatkuvien ennakkoluulojen kohteeksi, Mikko Silvennoinen kertoo Yle Areenassa 1.5. julkaistun podcastinsa alkusysäyksestä.

Mikon toiveena oli saada työskennellä saman tuotantotiimin kanssa. Toive toteutui, kun hän otti yhteyttä Antti Holman oopperajuhlien tuottajaan Katri Henrikssoniin.

– Projektissa parasta on ollut, että podcastin tuotantotiimi on pitänyt riman korkealla ja haastanut ankarasti. Tämä ei ole mikään tavallinen podcast, jossa lätistään leppoisia.

Ohjaaja Soila Valkaman ja äänisuunnittelija Jani Orbinskin käsissä koko äänimaailma on alkanut kertoa tarinaa:

– Yksityiskohtien määrä on pökerryttävä! Välillä juttua kuljettavat arkistotoimittaja Emilia Cronvallin löytämät arkistokatkelmat, sitten kuullaan lapsuudestani tuttua astioiden kilinää, kun mun äiti tiskaa kotona Kiihtelysvaarassa, Mikko kuvailee.

Eniten Mikko Silvennoista kauhistuttaa ja jännittää se, miten viisufanit reagoivat näin omakohtaiseen tarinaan.

– En ole koskaan aiemmin missään mediatyössäni ollut näin auki ja kertonut juttuja minä-muodossa. Euroviisujen selostuskopissa olen enemmän ulkopuolinen kommentaattori, mutta tässä podcastissa olen alasti ilman toimittajuuden antamaa suojaa. Luulen, että tämän myötä myös selostustyylini Euroviisuissa lipuu omakohtaisemmaksi.

Kuuntele podcast ja tule mukaan keskusteluun!

Koska podcast on vain Mikon tarina eikä mikään totuus, myös vastaan saa väittää.

– Rakastan hyvää väittelyä, joten anna tulla, Mikko pyytää.

Palautetta, kysymyksiä ja kommentteja voit jättää esimerkiksi tämän artikkelin kommenttikentässä tai lähettää Mikolle viestiä Instagramissa.

Mikko vastaa kysymyksiin tunnin mittaisessa Päivystävän toimittajan chatissa 19.5. klo 20–21. Kuumimpien ja eniten keskustelua herättäneiden aiheiden parissa jatketaan ekstrajaksossa, joka kuullaan livenä Mikon selostuskopista Rotterdamista torstaina 20.5. klo 19.05–20.00 Radio Suomessa.

Mutta sitä ennen, anna Mikon räjäyttää ajattelusi maailman suurimmasta musiikkifestivaalista, hän heittää sinut suoraan tuulikoneeseen!

Miten voi rakastua Euroviisuihin? Mikko Silvennoinen kertoo oman tarinansa Kiihtelysvaaralaisen tv-ruudun ääreltä faniksi ja viisuselostajaksi.

Tuulikoneita, paljettimekkoja, modulaatioita... Toisessa jaksossa saadaan täydet pisteet viisubingossa, kun käsittelyssä ovat kiiltävimmät euroviisukliseet!

Tässä tulee podcastin ehdottomasti homoin jakso. Sateenkaari on varmasti loimottanut Euroviisuissa aina. Livelähetysten dramatiikka, kansainvälisyys ja tietysti voimakkaat naisartistit ovat varsinaisia homomagneetteja.

Neljännessä jaksossa puhutaan politiikkaa, sillä Euroviisut on paljon muutakin kuin ikuiset vitsit tuulikoneista ja huonosta musiikista. Poliittisuus on viisuissa sääntöjen vastaista, mutta väistämättä aina läsnä.

Vaikka Suomen euroviisumenestystä (tai sen puutetta) usein voivotellaan, on Mikolla sinulle hyviä uutisia: Suomi on ihan hyvä keskitason viisumaa.

Miltä näyttää Euroviisut vuonna 2021? Jos tänä vuonna Suomi pääsee top-10:een, se olisi toiseksi paras sijoituksemme ikinä suhteessa osallistujamäärään. Mutta, huh-huh, keitä vastaan Oulun pojat kamppailevat?

Kommentit