Hyppää pääsisältöön

Kirsi Hietanen Ylen tietosuojavastaavaksi

Kirsi Hietanen
Kirsi Hietanen on aloittanut Ylen tietosuojavastaavana. Kirsi Hietanen Kuva: Ilmari Fabritius / Yle Yle

Tietosuojavastaavan tehtävänä on varmistaa Ylen tietosuojaosaaminen, järjestelmien ja palveluiden vaatimustenmukaisuus sekä arvioida tietosuojariskit.

Ylen tietosuojavastaavana aloitti 1.5.2021 DI Kirsi Hietanen.

Tietosuojavastaavan tehtävänä on varmistaa Ylen tietosuojaosaaminen, järjestelmien ja palveluiden vaatimustenmukaisuus sekä arvioida tietosuojariskit. Tietosuojavastaava vastaa suomalaisten Ylelle lähettämiin tietosuojaa koskeviin tietopyyntöihin ja tiedusteluihin ja on yhteyshenkilö viranomaisten suuntaan. Tietosuojavastaava antaa henkilötietojen käsittelyä koskevaa ohjausta ja neuvontaa sekä osallistuu organisaation henkilötietojen käsittelyä koskevaan suunnitteluun. Tehtävänä on seurata ja valvoa henkilötietojen käsittelyä ja niiden suojausmenetelmiä.

Tietosuoja kuuluu osaksi yhtiön lakiosastoa ja tietosuojavastaava raportoi tehtävässään lakiosaston johtajalle Katri Olmolle.