Hyppää pääsisältöön

Viisukupla – Eurovisionsbubblan virittää viisutunnelmaan kaksikielisesti

Kuva Viisukuplan kuvauksista. Ronja Stanley, Marco Bjurström, Tuure Boelius.
Ihanat asiantuntijat: Tuure Boelius, Marco Bjurström ja New Ro eli Ronja Stanley. Kuva Viisukuplan kuvauksista. Ronja Stanley, Marco Bjurström, Tuure Boelius. Kuva: Yle/ Barbro Ahlstedt/Iina Tauriainen Euroviisut 2021

Kaikki kiva ei ole kevään osalta kielletty, koska Euroviisut järjestetään ja kaksikielinen ohjelma Viisukupla – Eurovisionsbubblan saattelee katsojat kohti viisuja!

Viisukupla – Eurovisionsbubblan johdattelee kolmella jaksolla meidät viisuihin. Kahdessa ensimmäisessä jaksossa tutustutaan tämän vuoden edustajien biiseihin. Kaksikielisen ohjelman juontajien, euroviisuselostajien Mikko Silvennoisen ja Eva Frantzin seurassa, viisuja rankkaavat tubettaja-artisti Tuure Boelius, laulaja-lauluntekijä ja tuottaja Ronja Stanley sekä tanssija-koreografi Marco Bjurström. Kolmannessa jaksossa Mikko ja Eva toteuttavat katsojien kaikkien aikojen viisutoiveita.

Eva Frantz ja Mikko Silvennoinen.
Eva Frantz ja Mikko Silvennoinen. Kuva: Yle/ Barbro Ahlstedt Euroviisut 2021,Viisukupla- Eurovisionsbubblan

Viisukuplan raati on kolmihenkinen

Ronja Stanley ei ole aikaisemmin juuri Euroviisuista välittänyt. Ronja on tehnyt musiikkia kymmenen vuoden ajan, aluksi nimellä Ronya, mutta myöhemmin taiteilijanimellä New Ro. Helmikuussa 2021 Late bloomer-esikoisalbuminsa julkaissut laulaja on myös tunnettu vuonna 2010 Svenska Ylelle tehdystä podcastista A Lady Never Tells. Laulaja-lauluntekijällä ei ole tämän kevään Euroviisuille erityisiä odotuksia, mutta hän lähtee Viisukuplaan mukaan avoimin mielin.

– Mielestäni Suomi saattaa helposti jäädä sellaisten maiden varjoon, joiden edustaja on erityisen ajankohtainen tai karismaattinen, Stanley toteaa.

Tubettaja-artisti Tuure Boelius perusti vuonna 2015 oman Youtube-kanavansa, jonka tilaajamäärä on noussut kuuden vuoden aikana lähes 150 000 seuraajaan. Vuonna 2018 julkaistun menestyksekkään Lätkäjätkä-Ville-singlen jälkeen hän on kilpaillut mm. Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa ja laulanut vuoden 2020 Kesäkumi-kampanjan tunnuskappaleen. Laulaja kertoo seuranneensa Euroviisuja tiiviisti lapsesta saakka.

– Odotan hyvin mielenkiinnolla, miten Euroviisut on tänä vuonna järjestetty, kun viisufanit ympäri maailmaa eivät pääse paikan päälle katsomaan kilpailua. Mielestäni se tuo ohjelmaan jopa lisää mahdollisuuksia, kun tehdään näin iso tapahtuma ilman perinteistä yleisöä, Boelius kertoo.

Marco Bjurström nousi suomalaisten tietoisuuteen vuosina 1997-2005 juontamastaan BumtsiBum-ohjelmasta. Tanssija-koreografi on televisiosta tuttu kasvo, joka on ollut mukana mm. useilla Tanssii tähtien kanssa -ohjelman kausilla eri juontajaparien kanssa. Hän veti myös Ylellä nähtyä Hyvät katsojat -visailuohjelmaa. Televisio-ohjelmien lisäksi Marco on toiminut tanssinopettajana monissa eri tanssikouluissa ja ohjannut lukuisia musikaaleja. Viisukuplalta hän odottaa paljon erilaisia mielipiteitä sekä hyviä keskusteluita.

– Kyllä sitä aina odottaa, että millä maalla on se kaikista kornein lähestymiskulma viisuihin. Monilla saattaa olla todella erikoisia esityksiä, asuja tai tanssijoita, ja niitä näkökulmia on mielenkiintoista seurata, Bjurström kuvailee.

Viisukuplan juontavat euroviisusselostajat Mikko Silvennoinen ja Eva Frantz. Vieraina ohjelmassa ovat Ronja Stanley, Marco Bjurström ja Tuure Boelius.
Ohjelman juontavat euroviisuselostajat Mikko Silvennoinen ja Eva Frantz. Vieraina ovat Ronja Stanley eli New Ro, Marco Bjurström ja Tuure Boelius. Viisukuplan juontavat euroviisusselostajat Mikko Silvennoinen ja Eva Frantz. Vieraina ohjelmassa ovat Ronja Stanley, Marco Bjurström ja Tuure Boelius. Kuva: Yle/ Barbro Ahlstedt Euroviisut 2021,Viisukupla-Eurovisionsbubblan

Pisteytä itse tämän vuoden viisubiisit

Katsojat voivat jo nyt käydä kuuntelemassa tämän vuoden viisubiisit ennakkoon Areenassa sekä antaa niille pisteet Euroviisujen asteikolla. Äänestys vaikuttaa ohjelman sisältöön. Ohjelmat eivät ole suoria, mutta keskusteluun voi osallistua Ylen chatissa 8. ja 15.5. Keskustelua ylläpitävät suomeksi UMK-podcastista tuttu toimittaja Henkka Remes ja ruotsiksi toimittaja Alexander Beijar, molemmat vannoutuneita euroviisufaneja. Keskusteluun pääset sivulta yle.fi/euroviisut tai chat.yle.fi

Ohjelmaa voi seurata myös Kaverikatsomossa. Kaverikatsomo on kokeilu, jossa voit kutsua mukaan 2–6 parasta kaveriasi ja voitte keskustella samaan aikaan, kun katsotte ohjelmaa. Pääset palveluun tästä.

Viisukupla – Eurovisionsbubblan
Jaksot 1 ja 2: La 8.5. & 15.5. Yle TV1 ja Areenassa
Tutustaan tämän vuoden biiseihin. Biiseihin voi tutustua Yle Areenassa ja äänestää omia suosikkejaan. Äänestys vaikuttaa ohjelman sisältöön, ja sen tulos katsotaan Viisukuplassa 15.5.

Viisukupla – Eurovisionsbubblan
Jakso 3: La 22.5. Yle TV1 ja Areenassa
Toivekonsertissa toteutetaan katsojien toiveita. Osallistu lähetykseen täyttämällä toivelomake, ja suosikkikappaleesi saattaa päästä osaksi lähetystä. Toiveita toteutetaan Viisukuplan lisäksi myös Radion Vegassa 12.5. ja Radio Suomessa 15.5.

Pisteytä itse tämän vuoden viisut täällä ja testaa tietosi tämän vuoden edustajista.

Viisukupla – Eurovisionsbubblan Yle TV1:ssä ja Areenassa klo 21.10 alkaen 8.5.2021.

Euroviisumuistio 2021

 • Euroviisut kisataan 18-22.5. Alankomaiden Rotterdamissa.
 • Blind Channel edustaa Suomea kappaleella Dark Side.
 • Ensimmäinen semifinaali nähdään tiistaina 18.5. kello 22.
 • Toinen semifinaali nähdään torstaina 20.5. kello 22. Blind Channel esiintyy tässä semifinaalissa järjestyksessä neljäntenätoista.
 • Finaali nähdään lauantaina 22.5. kello 22. Chat on auki toisessa semifinaalissa ja finaalissa. Keskustelua ylläpitävät Yle Kioskista tutut Constantinos ”Gogi” Mavromichalis, Essi Lamppu ja Aleksi Rantamaa.
 • Semifinaalit ja finaali suorana Yle TV1:llä, Yle Areenassa, Radio Suomessa ja Yle X3M:llä.
 • Mikko Silvennoinen selostaa lähetyksiä suomeksi, Eva Frantz ja Johan Lindroos ruotsiksi, sekä Levan Tvaltvadze venäjäksi.
 • Evan ja Johanin ruotsinkieliset selostukset kuuluvat myös Yle X3M:llä. Radio Suomessa Viisuja kommentoivat Sanna Pirkkalainen ja Toni Laaksonen.
 • Äänestää voi tekstiviestillä, puhelimella tai Euroviisujen virallisella sovelluksella. Tekstiviesti- ja puhelinäänestyksen ohjeet näkyvät suoran lähetyksen aikana.
 • Finaalissa Suomen pisteet antaa YleX:n musiikkitoimittaja Katri Norrlin, joka oli mukana UMK:n ammattilaisraadissa ja oli toinen UMK21-finaalin englanninkielisistä selostajista.
 • Viisukupla – Eurovisionsbubblan kaksikielinen ohjelma nähdään 8.5., 15.5. ja 22.5.
 • Osallistu Viisukuplan keskusteluun 8.5. ja 15.5. osoitteessa yle.fi/euroviisut tai chat.yle.fi. Keskusteluja ylläpitävät suomeksi UMK podcastista tuttu toimittaja Henkka Remes ja ruotsiksi toimittaja Alexander Beijar.
 • Voit katsoa lähetyksiä viiden ystäväsi kanssa virtuaalisessa Kaverikatsomossa Yle Areenassa. Katsomo on käytössä Viisukuplassa 8.5. ja 15.5. sekä Euroviisuissa 18.5., 20.5. ja 22.5.
 • Euroviisuselostaja Mikko Silvennoinen toimii päivystävänä toimittajana keskiviikkona 19.5. kello 20-21. Tule chattailemaan Mikon kanssa! Muista myös Mikko Silvennoisen Euroviisut.
 • Seuraa Blind Channelin matkaa Euroviisuihin lähes reaaliaikaisesti 6-osaisessa lyhytvideosarjassa. Sarjan ensimmäinen jakso on julkaistu 5.5. ja se on katsottavissa Yle Areenassa ja UMK:n Youtubessa. Videoita julkaistaan Rotterdamista kaksi kertaa viikossa, ja viimeinen jakso nähdään Euroviisujen jälkeen.
 • Seuraa viisutunnelmia tunnisteilla #euroviisut ja #eurovision.
Kommentit