Hyppää pääsisältöön

Lähde nostalgiamatkalle eläinlääkäri James Herriotin mukana – rakastetun brittisarjan alkuperäinen versio Ylellä

Siegfried (Robert Hardy), James Herriot (Christopher Timothy) ja Helen (Carol Drinkwater) Kaikenkarvaiset ystäväni -sarjassa.
Siegfried (Robert Hardy), James Herriot (Christopher Timothy) ja Helen (Carol Drinkwater) Kaikenkarvaiset ystäväni -sarjassa. Siegfried (Robert Hardy), James Herriot (Christopher Timothy) ja Helen (Carol Drinkwater) Kaikenkarvaiset ystäväni -sarjassa. Kuva: BBC / Yle Kuvapalvelu Kaikenkarvaiset ystäväni,Onnela

Onko ujosti hymyilevä Christopher Timothy mielestäsi ainoa oikea James Herriot? Tai oletko sitä mieltä, että herkullisesti jääräpäistä Siegfried Farnonia esittävä Robert Hardy on ylitse muiden? Voit ahmia valloittavan klassikkosarjan Kaikenkarvaiset ystäväni kokonaan Yle Areenasta vaikka heti tai nauttia siitä jakso kerrallaan Yle TV1:llä toukokuun lopulta alkaen.

Kaikenkarvaiset ystäväni

Yle TV1 maanantaista perjantaihin 19.5. alkaen klo 10, Yle Areena 3.5.2021

Kaikenkarvaiset ystäväni (All Creatures Great and Small) perustuu James Herriot salanimellä kirjoittaneen James Alfred Wightin samannimiseen romaaniin.

Romaanin pohjalta tehtiin tv-sarja, jota esitettiin BBC:llä vuosina 1978-1990. Suomessa sarjaa esitettiin televisiossa vuodesta 1979 lähtien.

Kuvankaunis Darrowby ja elämää suurempia persoonia

Nuoren eläinlääkärin James Herriotin (Christopher Timothy) on vaikea löytää työpaikkaa. Yllättäen hän saa kutsun haastatteluun pieneen Darrowbyn kylään Yorkshiren nummilla.

Vaikka ujonpuoleinen James on kaupunkilaispoika, hän viihtyy paremmin maalla eläinten kanssa. Haastattelu tuleekin kuin tilauksesta.

Skeldale Housessa praktiikkaa pitävä Siegfried Farnon (Robert Hardy) osoittautuu suorapuheiseksi ja kiivasluontoiseksi, mutta pohjimmiltaan hyväsydämiseksi mieheksi.

Siegfrid tarvitsee vastaanotollaan kipeästi apua ja uutta otetta. James saa mahdollisuuden osoittaa taitonsa.

Siegfriedin pikkuveli Tristan (Peter Davison) opiskelee myös eläinlääkäriksi, mutta häntä kiinnostaa enemmän iloinen elämä kuin kova työnteko.

Ilman taloudenhoitaja neiti Hallia (Mary Hignett) talo ei taitaisi myöskään pysyä pystyssä päivääkään.

Kun Siegfried päättää palkata sihteerin, James tapaa ensimmäisen kerran Helen Aldersonin (Carol Drinkwater, kausi 1-3, Lynda Bellingham, kausi 4-7), ja ihastuu.

James Herriot (Christopher Timothy) koiransa kanssa Kaikenkarvaiset ystäväni -sarjassa
James Herriot (Christopher Timothy) koiransa kanssa Kaikenkarvaiset ystäväni -sarjassa James Herriot (Christopher Timothy) koiransa kanssa Kaikenkarvaiset ystäväni -sarjassa Kuva: BBC / Yle Kuvapalvelu Kaikenkarvaiset ystäväni,televisiosarjat,Christopher Timothy

Täyttä elämää maalaiseläinlääkärinä

Jamesin työpäivät ovat täynnä touhua ja ongelmatilanteita. Maatilojen isännillä ja emännillä on usein oma mielipide, eivätkä he aina luota nuoren eläinlääkärin taitoihin.

Päänsärkyä eläinlääkärille aiheuttavat myös sylikoirat ja lemmikkikissat, tai ainakin niiden omistajat.

Monenkirjavat henkilöhahmot, hellyttävät eläimet ja kauniit maisemat vievät katsojan maailmaan, jossa ongelmat lopulta aina ratkeavat, ja ihmiset huolehtivat eläimistä ja toinen toisistaan.

Sarjan tarinat sijoittuvat 1930-50 luvuille. Sarja on esitetty viimeksi TV1:llä vuonna 2006.

Pääosissa: Cristopher Timothy, Robert Hardy, Peter Davison, Mary Hignett, Carol Drinkwater, Lynda Bellingham.

Tuotanto: BBC, Britannia, A+E Network, Australian Broadcasting Commission, Australia.

 • Lokakuun Riemulauluissa Antti Kleemolan musiikkia

  Lokakuun Riemulaulujen teemana on Sun puolella.

  Sun puolella -Riemulauluissa 24.10. klo 10 Lahden Gospelkuoron valoisa ja voimakas soundi yhdistyy Kleemolan tarinallisiin kappaleisiin. Ohjelmassa keskustellaan erityisesti nuorten auttamisesta ja siitä, mikä luo toivoa elämän heikkoina hetkinä.

 • Mika Ihamuotila aloittaa Toivomus-keskustelusarjan uuden kauden

  Toivomus-keskustelusarja TV1:llä 2.9.2021 alkaen

  Keskustelusarjan Toivomus (En önskan) uuden kauden aloitusjaksossa Mika Ihamuotila kertoo sairastumisestaan, joka rohkaisi hänet vaihtamaan alaa. Sarjan neloskausi esitetään Yle TV1:llä 2.9.2021 alkaen.

 • Trauma - henkirikoksen jäljet kertoo rankoista henkirikoksista uhrien omaisten äänellä

  Yle Areenassa 30.8. ja Yle TV1:llä 5.9. alkaen

  Trauma – henkirikoksen jäljet on kahdeksanosainen sarja ihmisistä, jotka ovat menettäneet läheisensä yllättäen mielivaltaisen henkirikoksen uhrina. Jokainen tarina elämästä trauman jälkeen on henkilökohtainen ja omanlainen. Sarjan juontaja Jere Tiihonen kuljettaa katsojaa rankkojen kertomuksien läpi. Sarjaa esitetään Yle TV1:ssä sunnuntaisin 5.9. alkaen. Yle Areenasta kaikki jaksot voi katsella jo 30.8. alkaen.