Hyppää pääsisältöön

Yle tarjoaa uuden tavan seurata viisuohjelmia - katso lähetyksiä yksityisessä Kaverikatsomossa tai kaikkien kanssa Viisuchatissä

Kaverikatsomossa voi katsoa ohjelmaa kavereiden kanssa.
Kaverikatsomossa voi katsoa ohjelmaa kavereiden kanssa. Kuva: Yle Euroviisut 2021,Kaverikatsomo

Oli tilanne mikä hyvänsä, viisuja ei tarvitse katsoa yksin. Valitse parhaat kaverisi ja katsokaa yhdessä viisulähetyksiä Kaverikatsomossa. Tai sitten voit osallistua koko kansan chattiin.

Kaverikatsomo on kokeilu, jossa voit kutsua mukaan 2–6 parasta kaveriasi ja voitte keskustella samaan aikaan, kun katsotte ohjelmaa. Pääset palveluun tästä.

Kirjaat vain oman nimesi tai nimimerkkisi palveluun ja jaat linkin kavereillesi, niin pääsette yhdessä katsomaan ja juttelemaan. Kaverikatsomoon voi liittyä tietokoneen selaimen välityksellä ja nyt myös mobiililaitteilla, jossa on Android-käyttöjärjestelmä. IOS-käyttöjärjestelmää ei vielä tueta.

Kaverikatsomo palvelu on käytössä seuraavissa ohjelmissa:

8.5. klo 21.10 Viisukupla - Eurovisionsbubblan
15.5. klo 21.10 Viisukupla - Eurovisionsbubblan
18.5. klo 22 Eurovision Song Contest 2021, semifinaali 1
20.5. klo 22 Eurovision Song Contest 2021, semifinaali 2,
(tässä lähetyksessä selviää, pääseekö Blind Channel finaaliin)
22.5. klo 21.05 Viisukupla - Eurovisionsbubblan
22.5. klo 22 Eurovision Song Contest 2021, finaali

Kysymyksiä ja vastauksia liittyen Kaverikatsomoon

Euroviisujen 2021 chatit juontaa Essi, Gogi ja Aleksi
Euroviisujen 2021 chatit juontaa Essi, Gogi ja Aleksi Kuva: Yle Euroviisut,Aleksi Rantamaa,Essi Lamppu,Constantinos Mavromichalis

Myös Viisuchat käy kuumana

Yksin ei tarvitse katsoa, vaikka Kaverikatsomo ei houkuttaisikaan. Viisukuplassa 8.5. ja 15.5. ja Euroviisulähetyksissä on koko kansan chat auki 20.5. ja 22.5.

Viisukuplan chat-keskustelua vetävät suomeksi Henkka Remes ja ruotsiksi Alexander Beijar 8. ja 15.5.

Euroviisujen chat-keskustelua vetävät semifinaalilähetyksessä 20.5. Constantinos ”Gogi” Mavromichalis ja Essi Lamppu sekä finaalilähetyksessä 22.5. Gogi, Essi ja Aleksi Rantamaa. Tästä finaalichattiin.

Kaverikatsomoa kokeillaan myös EM-jalkapallolähetyksissä kesällä.

Euroviisumuistio 2021

 • Euroviisut kisataan 18-22.5. Alankomaiden Rotterdamissa.
 • Blind Channel edustaa Suomea kappaleella Dark Side.
 • Ensimmäinen semifinaali nähdään tiistaina 18.5. kello 22.
 • Toinen semifinaali nähdään torstaina 20.5. kello 22. Blind Channel esiintyy tässä semifinaalissa järjestyksessä neljäntenätoista.
 • Finaali nähdään lauantaina 22.5. kello 22. Chat on auki toisessa semifinaalissa ja finaalissa. Keskustelua ylläpitävät Yle Kioskista tutut Constantinos ”Gogi” Mavromichalis, Essi Lamppu ja Aleksi Rantamaa.
 • Semifinaalit ja finaali suorana Yle TV1:llä, Yle Areenassa, Radio Suomessa ja Yle X3M:llä.
 • Mikko Silvennoinen selostaa lähetyksiä suomeksi, Eva Frantz ja Johan Lindroos ruotsiksi, sekä Levan Tvaltvadze venäjäksi.
 • Evan ja Johanin ruotsinkieliset selostukset kuuluvat myös Yle X3M:llä. Radio Suomessa Viisuja kommentoivat Sanna Pirkkalainen ja Toni Laaksonen.
 • Äänestää voi tekstiviestillä, puhelimella tai Euroviisujen virallisella sovelluksella. Tekstiviesti- ja puhelinäänestyksen ohjeet näkyvät suoran lähetyksen aikana.
 • Finaalissa Suomen pisteet antaa YleX:n musiikkitoimittaja Katri Norrlin, joka oli mukana UMK:n ammattilaisraadissa ja oli toinen UMK21-finaalin englanninkielisistä selostajista.
 • Viisukupla – Eurovisionsbubblan kaksikielinen ohjelma nähdään 8.5., 15.5. ja 22.5.
 • Osallistu Viisukuplan keskusteluun 8.5. ja 15.5. osoitteessa yle.fi/euroviisut tai chat.yle.fi. Keskusteluja ylläpitävät suomeksi UMK podcastista tuttu toimittaja Henkka Remes ja ruotsiksi toimittaja Alexander Beijar.
 • Voit katsoa lähetyksiä viiden ystäväsi kanssa virtuaalisessa Kaverikatsomossa Yle Areenassa. Katsomo on käytössä Viisukuplassa 8.5. ja 15.5. sekä Euroviisuissa 18.5., 20.5. ja 22.5.
 • Euroviisuselostaja Mikko Silvennoinen toimii päivystävänä toimittajana keskiviikkona 19.5. kello 20-21. Tule chattailemaan Mikon kanssa! Muista myös Mikko Silvennoisen Euroviisut.
 • Seuraa Blind Channelin matkaa Euroviisuihin lähes reaaliaikaisesti 6-osaisessa lyhytvideosarjassa. Sarjan ensimmäinen jakso on julkaistu 5.5. ja se on katsottavissa Yle Areenassa ja UMK:n Youtubessa. Videoita julkaistaan Rotterdamista kaksi kertaa viikossa, ja viimeinen jakso nähdään Euroviisujen jälkeen.
 • Seuraa viisutunnelmia tunnisteilla #euroviisut ja #eurovision.