Hyppää pääsisältöön

Tee testi: Hyvinvointi-indeksi kertoo, ovatko elämäsi osa-alueet tasapainossa

kuvassa suuri perhonen on naisen ojennetuissa käsissä
kuvassa suuri perhonen on naisen ojennetuissa käsissä Kuva: Unsplash Yle Oppiminen,Perhonen,hyvinvointi

Ihminen on monimutkainen kokonaisuus, jonka mittaaminen pelkän pituuden ja painon suhteella ei kerro juuri mitään kokonaishyvinvoinnista, esimerkiksi henkisestä puolesta ja onnellisuudesta – eikä välttämättä edes terveydestä.

Hyvinvointi-indeksi auttaa sinua tiedostamaan, millaisista palikoista hyvinvointisi koostuu. Vastauksen liikennevalot antavat sinulle suuntaa voinnistasi kunkin osa-alueen suhteen.

Muista olla itsellesi lempeä, testin tulos ei määrittele sinua ihmisenä – mikä tahansa tulos on yhtä hyvä ja ainutlaatuinen, kuten sinäkin.

Vastaukset tallennetaan käyttäen Google Form -työkalua.

Hyvinvointi-indeksi kehitettiin alun perin osaksi Vaakakapina-hanketta, jonka kannusti ihmisiä kohti parempaa kokonaishyvinvointia lempein keinoin. Testin laadinnassa olivat mukana ravintoasiantuntija Patrik Borg ja psykologi Satu Lähteenkorva.

Kuuntele myös:

Ravintoasiantuntija Patrik Borg avaa painonhallinnan ja hyvinvoinnin saloja Kysy mitä vaan -ohjelmassa.

 • 4. osa: ¡Hogar, dulce hogar!

  Paikan ilmauksia, olla-verbejä, historiaa.

  Tässä osassa opit kysymään tietä ja paikan ilmauksia. Kieliopissa opiskellaan muun muassa olla-verbi merkityksessä "sijaita, olla jossakin": estar – hay. Lisäksi tutustutaan Espanjan historiaan 1500-luvulle saakka.

 • Vihdoinkin mä oon mä

  Joonatan on 28-vuotias transmies.

  Transmies Joonatan kertoo millaista on tulla vihdoin kohdatuksi sellaisena kuin on, miehenä

 • Mediataitoja kouluun

  Mediataitoja kouluun

  Mediakompassi-kokonaisuus koostuu kolmesta eri ohjelmasarjasta, joista ensimmäinen on tarkoitettu alkuopetukseen, toinen alakouluun ja kolmas yläkouluun ja lukioon.

Elämäntaidot