Hyppää pääsisältöön

Tellustajat Pikku Kakkosessa

Tellustajien eläinhahmot
Tellustajien eläinhahmot Kuva: Yle / Pikku Kakkonen Pikku Kakkonen,tellustajat

Tellustajiin kuuluu viisi metsäneläintä: energinen repurtteri Pupu Virtanen, hyväntahtoinen yöradiotoimittaja Lepakkoflikka, tarinankertoja Susi Hukka, verkkotoimittaja Hilkka Hämähäkki ja räppäävä Räpättirastas. Nämä kaverukset perustavat oman uutistoimiston, koska kaikilla heillä on sama tavoite: saada maailmasta parempi paikka! Tellustajat näyttävät yhdessä lasten kanssa, miten pienilläkin teoilla on merkitystä ja kuinka yhteistyössä saadaan paljon hyvää aikaan.

Tellustajat: Pupu Virtanen
Tellustajat: Pupu Virtanen Kuva: Yle / Pikku Kakkonen Pikku Kakkonen,tellustajat

Pupu Virtanen

Repurtteri Pupu Virtanen on energinen toimittaja, joka loikkii huimapäisesti tilanteesta toiseen.

Pupu Virtasella on suuri perhe ja rakastava äiti. Pupu kertoo pikkusisaruksilleen usein huimia tarinoita ja he ihailevatkin isoveljen uljasta rohkeutta. Tästä Pupu Virtanen sai idean - hänestä tulee repurtteri, joka raportoi tärkeistä asioista metsänväelle! Pupu Virtanen ihailee lasten ympäristötekoja ja mahtavia taitoja.

Lepakkoflikka
Lepakkoflikka Kuva: Yle / Pikku Kakkonen Pikku Kakkonen,tellustajat

Lepakkoflikka

Lepakkoflikka on hyväntahtoinen, nuori lepakkotyttö. Se osaa suunnistaa pimeässä äänen avulla ja roikkua ylösalaisin. Ja joskus roikkuessaan se näkee asiat ihan toisesta vinkkelistä! Välillä Lepakkoflikka on hieman kömpelö, toisinaan hyvinkin taitava. Välillä se pelkää pimeää. Välillä ei. Kuten kaikki meistä.

Susi Hukka
Susi Hukka Kuva: Yle / Pikku Kakkonen Pikku Kakkonen,tellustajat

Susi Hukka

Susi Hukka on möreästi ja rauhallisesti puhuva herrasmies. Kiltti ja herkkä Susi Hukka rakastaa kierrätystä ja tavaroiden uudelleenkäyttöä. Suden intohimoja ovat kaikki hukkaan liittyvät asiat: hukkaruoka, hukkalämpö, hukkaneliöt, … hukkareissut! Mitään ei saa heittää hukkaan!

Susi Hukka on tarinankertoja. Se selvittää asioita ja kertoo niistä hyvin selkeästi ja kauniisti.

Hilkka Hämähäkki
Hilkka Hämähäkki Kuva: Yle / Pikku Kakkonen Pikku Kakkonen,tellustajat

Hilkka Hämähäkki

Verkkosanomien toimittaja Hilkka Hämähäkki luo uusia verkkosivuja kädenkäänteessä. Sillä on 8 silmää, joten se ehtii nähdäkin aika paljon kaikenlaista. Keksimällään säätä ennustavalla koodiohjelmalla Hilkka pelastaa metsänasukkaat tulvalta ja todistaa äidilleen, että hän on parempi verkkotoimittaja kuin verkolla saalistaja.

Hillkka on tekijä, ei höpöttelijä.

Räpättirastas
Räpättirastas Kuva: Yle / Pikku Kakkonen Pikku Kakkonen,tellustajat

Räpättirastas

Räpättirastas on maahanmuuttaja ja räppääjä. Vartaloltaan rastas on voimakas ja kirjava. Räpättirastas liikkuu ja puhuu kuin rap-laulaja. Se luo ikimuistoisia lausahduksia, jotka runomuodossaan jäävät helposti mieleen.

Tellustajat
Tellustajat Kuva: Yle / Pikku Kakkonen Pikku Kakkonen,tellustajat

Tellustajien kuudennessa sadussa tavataan kaikki viisi erilaista, eri tavoin taitavaa metsäneläintä, joista jokainen tahollaan haluaa tehdä maailmasta pikkuisen paremman paikan elää. Mitä tapahtuu, kun viisikko kohtaa? Tellustajien saduissa kerrotaan, miten Tellustajista tuli Tellustajat.

Tellustajat tv:ssä ja Areenassa

Tellustajien omassa tv-sarjassa energinen repurtteri Pupu Virtanen ystävineen näyttää omalla esimerkillään, miten luontoa pidetään hyvänä. Pienillä teoilla on suuri merkitys! 10-osaisessa sarjassa lapset esittelevät omia tapojaan huolehtia ympäristöstään. Sarjassa tutustutaan muun muassa lajitteluun, roskien keräämiseen, lihasvoimalla liikkumiseen ja lainaamiseen. Pupu Virtanen tekee itse, voimaannuttaa ja kannustaa lapsia tekemään ekotekoja!

Hilkka Hämähäkin verkkosanomat netissä

Hilkka Hämähäkin verkkosanomat julkaisee uuden artikkelin samana päivänä kuin televisiossa nähdään uusi jakso. Hilkan artikkeleissa käsitellään syvemmin samoja aiheita kuin tv-sarjassa. Ensimmäisessä artikkelissa Hilkka keskittyy roskien keräämiseen.

Lepakkoflikan yöradio Areenassa

Suloisella lapsenäänellä puhuva Lepakkoflikka juontaa yöradiota, johon lapset voivat soittaa kysyäkseen Lepakkoflikalta mitä tahansa. Lepakkoflikan yöradiossa käsitellään muun muassa synttäreitä, muovinkierrätystä ja sähkön säästämistä.

Pupu Virtanen: Tuukka Huttunen
Lepakkoflikka: Maiju Saarinen
Susi Hukka: Hiski Grönstrand
Hilkka Hämähäkki: Marika Heiskanen
Räpättirastas: Antti Tiensuu

Käsikirjoittaja, artikkelien kirjoittaja ja Tellustajien luoja: Merja Forsman
Graafikko: Andrei Fadeev
Toimittajat: Ville Mononen & Petra Stolt
Tuotantokoordinaattorit: Päivi Puukko, Sirpa Mustonen, Tanja Korpi & Marika Äijälä
Tuottajat: Hanna-Mari Kauhanen & Katja Kontio
Tuotanto Pikku Kakkonen, Yle Lapset, 2021