Hyppää pääsisältöön

Luontokuiskaaja 2021 voittaja on selvinnyt - raadin sekä yleisön valinta on huikea Diego Machado

Diego Machado Suomen luontokuiskaaja 2021
33-vuotias helsinkiläinen beatboxing-taituri on innoissaan suomalaisesta luonnosta. Diego Machado Suomen luontokuiskaaja 2021 Kuva: Anna-Kaisa Brenner Brasilia,luontokuiskaaja

Yle Luonto ja Svenska Ylen Naturväktarna etsivät keväällä "luontokuiskaajia" eli ihmisiä, jotka ovat erityisen taidokkaita eläinten matkijoita. Kilpailuun lähetettiin kymmeniä eri lajeihin liittyviä luontoimitaatioita. Eniten matkitut kohteet olivat hirvi, käki ja talitiainen. Mukaan mahtui myös harvemmin kuultuja imitaatioita kuten harakka, naakka ja varpunen.

Luontokuiskaaja 2021 voittajaksi valittiin brasilialainen Diego Machado. Vaikka hän on varsin nuori muiden kilpailijoiden joukossa niin kokemusta luonnonäänien matkimisesta löytyy hyvin laajalta sektorilta.

Hänen kilpailuun lähettämissä ääninäytteissä oli hienosti esillä mm. rummuttava käpytikka, mustarastas, talitiainen, kärpänen ja hyttynen. Diego Machado voitti tällä kerralla Luontokuiskaaja-kilpailun ja hän oli myös yleisöäänestyksessä ylivoimainen voittaja.

"Suomessa on uskomattoman hieno luonto!", kehuu Diego.

Lue, kuuntele ja katso juttu Diegosta - mukana paljon hienoja eläinääniä

Diego Machado hymyilee kuusen takana
Diego Machado hymyilee kuusen takana Kuva: Anna-Kaisa Brenner / Yle beatboxing

Jutun otsikkoa ja tekstiä muokattu kisan loppumisen jälkeen.