Hyppää pääsisältöön

Yle palkittiin vuoden kotimaisena musiikkimediana Industry Awards -gaalassa

suomiloven yleisöä
suomiloven yleisöä Kuva: Atte Mäläskä SuomiLOVE

Yle palkittiin Industry Awards -gaalassa parhaana kotimaisena musiikkimediana. Perjantaina 7.5.2021 järjestetyssä virtuaalitapahtumassa huomioitiin menneen vuoden musiikki- ja media-alan menestyneimmät tekijät.

Vuoden 2020 kotimaisen musiikkimedian palkinto tuli Ylelle työstä kotimaisen musiikin hyväksi poikkeuksellisena vuonna. Yle muun muassa kasvatti keväällä 2020 kotimaisen musiikin osuutta radiokanavillaan yli viisi tuntia päivässä.

“Palkinnon myöntäminen Ylelle on ennen kaikkea tunnustus kaikille yhtiössä musiikin kanssa työskenteleville. On helppoa olla ylpeä kaikesta siitä ammattitaidosta, jolla yleläiset tekevät ja tuottavat musiikkisisältöjä joka päivä. Ylen tehtävä on vahvistaa suomalaista kulttuuria, ja siinä musiikkisisältömme ovat tärkeässä roolissa”, iloitsee Ylen Luovien sisältöjen ja median johtaja Ville Vilén.

Ylen toimittaja Ville Vedenpää palkittiin gaalassa vuoden toimittajana. Hän on nostanut työssään ansiokkaasti esille niin artisteja, ilmiöitä kuin alan epäkohtiakin.

“Pidän palkintoa osoituksena siitä, että hyvin tehdylle musiikkijournalismille ja alan aiheiden monipuoliselle käsittelylle on tilausta erityisesti näin erikoisina ja vaikeina aikoina, jolloin lähes kaikki musiikkitapahtumat on peruttu. Uutisoitavaa on kuitenkin löytynyt, ja olen alan ahdingon esiin nostamisen lisäksi halunnut luoda toivoa tulevaan. Musiikkia tehdään koko ajan ja sillä on valtava merkitys, nyt ehkä enemmän kuin koskaan”, kuvaa Vedenpää tunnelmiaan voitosta.

Lisäksi Yle Radio Suomen musiikkipäällikkö Johan Lindroos palkittiin vuoden musiikkipäällikkönä ja Yle Areena vuoden kuluttajapalveluna.

Industry Awards -gaala on osa vuoden tärkeintä musiikki- ja media-alan Musiikki & Media -tapahtumaa. Varsinainen Musiikki & Media -tapahtuma järjestettiin lokakuussa 2020 pienimuotoisena tapahtumana.

Vuoden 2020 ehdokasasetteluun ovat vaikuttaneet sekä joulukuussa 2020 järjestetty yleisöäänestys että alan ammattilaisista koottu Industry Awards -raati, joka valitsi tänä vuonna voittajat.