Hyppää pääsisältöön

Yle selvittää tv-jakelun toimivuutta katvealueilla

Helsinki, Ilmala ja Länsi-Pasila. Yleisradio, Pasilan Radio- ja tv-keskus, linkkitorni ja Studiotalo. Ilmakuva.
Helsinki, Ilmala ja Länsi-Pasila. Yleisradio, Pasilan Radio- ja tv-keskus, linkkitorni ja Studiotalo. Ilmakuva. Kuva: Yle / SkyFoto Group. studiotalo

Yle selvittää nyt ensimmäistä kertaa, miten tv-kanavien jakelu antenniverkon katvealueilla toimii.

Katvealueella tarkoitetaan niitä alueita, jotka ovat antenniverkon näkyvyysalueen ulkopuolella. Kotitalouksia, joissa Ylen kanavat eivät näy antenniverkon kautta, on ympäri Suomea yhteensä lähes 1400. Ylen kanavien näkyvyys näissä talouksissa on tarvittaessa varmistettu erityisellä katvealuepaketilla, käytännössä satelliittijakelulla.

“Antennijakelu on Ylelle tärkeää, se on tehokas ja käytännössä toistaiseksi ainoa tapa, jolla pystymme tarjoamaan kanavamme kaikkialle Suomeen. Emme ole aiemmin selvittäneet katvealuejakelun piirissä olevien kotitalouksien tyytyväisyyttä palveluun. Samalla selvitämme, mitä muita mahdollisuuksia Ylen kanavien vastaanottoon näissä talouksissa on”, sanoo Ylen tv-jakeluratkaisuista vastaava päällikkö Olli Sipilä.

Kysely toteutetaan verkkokyselynä ja mahdollisina haastatteluina. Kaikille Ylen katvealuejakelun asiakkaille lähetetään tekstiviesti ja kysely postitse. Jos verkkokyselyyn vastaaminen ei ole mahdollista, vastaaminen onnistuu myös puhelimitse. Osa kyselyyn vastanneista kontaktoidaan lisäksi jatkohaastattelua varten.

“Odotamme saavamme tärkeää tietoa siitä, miten Ylen tv-kanavia halutaan vastaanottaa ja minkälaista palvelua Yleltä toivotaan”, Olli Sipilä sanoo.