Hyppää pääsisältöön

Peukalo pystyyn – osallistu liftausiltaan!

Olli Haapakangas liftaamassa.
Toimittaja ottaa tuntumaa aiheeseen. Olli Haapakangas liftaamassa. Kuva: Katriina Radic / Yle Olli Haapakangas,Yle Radio Suomi

Kerro mieleenpainunein liftausmuistosi, olitpa sitten kyydin saaja tai tarjoaja!

“Nelostie oli ruotsiksi ruuhkainen
Kun me Eeron kanssa tultiin
Liftillä alas - ja jälkeen sen
Me oltiin kypsät multiin….”

- Juice Leskinen, Edestakaisin

Peukalo oli ennen muinoin pätevä tapaa päästä paikkoihin ja nähdä vähän maailmaa. Liftaus sopi sille, jonka kukkaroa koristi matti ja jolle maailma oli seikkailu. Koskaan ei tiennyt kuka poimii kyytiin, mutta kun poimi, siinä tie vei ja maisema vaihtui.

Elämäntavaksikin se jollekin muodostui. Yksi kiersi peukalolla Euroopan, toinen tyytyi Aavasaksaan, kolmas löysi liftausmatkalta elämänkumppanin, neljäs hukkasi sen.

Ja kokemuksia karttui myös kyydin tarjoajille, matkaan tuli uutta mielekkyyttä kun takapenkille kömpi viitostien varresta märkä ja takkuinen mytty matkalla Ilosaareen.

Aina hommat eivät kuitenkaan menneet kuin Strömsössä. Joskus ei päässyt minne halusi, milloin halusi, joskus maailma näytti matkaajalle nyrpeämmän puolensa.

Liftari on aina suojaton, lastuna maantien laidalla. Ilman ikäviä muistoja ei ole kauniitakaan, ja liftaamistarinoiden tilkkutäkissä on molempia tasaisesti.

Liftaustarinoita, niitäpä olisi hienoa kuulla! Pankaas tulemaan mieluisin lifausmuistonne ja pyhitetään niille yksi toukokuinen tiistai-ilta.

Radio Suomen käsikirja liftareille aukeaa tiistaina 18.5 klo 18 ja ohjelman toimittaa King of the Road himself, Olli Haapakangas.

Osallistumisaika on päättynyt.

Uusimmat sisällöt - Yle Radio Suomi