Hyppää pääsisältöön

Huipputuottaja Jurek mukana YleX Nosteessa -musiikkirealityssä – hae ohjelman toiselle kaudelle nyt

Syyskuussa alkavassa sarjassa tuomarin ja valmentajan rooleissa nähdään muun muassa Jurek ja YleX:n musiikkipäällikkö Tapio Hakanen. Tänä vuonna ohjelmaan toivotaan mukaan myös kansainvälisestä urasta haaveilevia artisteja.

Otsikkokuva: YleX Tiedottaa
Otsikkokuva: YleX Tiedottaa

Tulevaisuuden musiikintekijöiden haku on alkanut osoitteessa ylex.fi/nosteessa!

YleX ja mediatalo Splay One lanseerasivat uudenlaisen YleX Nosteessa -nimisen musiikkirealitysarjan kesällä 2020. Haku sarjan toiselle kaudelle on alkanut ja se kestää 7.6.2021 asti. Ohjelma esitetään syyskuussa 2021 Youtubessa ja Yle Areenassa ja sen juontaa YleX:n musiikkitoimittaja Katri Norrlin.

YleX Nosteessa -sarjassa ei etsitä talent-kisalle tyypillisesti vain artistia, vaan vahvaa musiikintekijää, joka voi olla esimerkiksi tuottaja-artisti tai lauluntekijä-artisti. Kilpailuun voi hakea millä tahansa musiikkigenrellä, kielellä sekä sooloartistina tai bändinä.

Vain artistisopimus levy-yhtiön kanssa rajoittaa kilpailuun osallistumisen.

Ohjelmaan valitaan kuusi henkilöä, joille tarjotaan väylä päästä edistämään omaa musiikillista uraansa meritoituneiden valmentajien sekä musa-alaan liittyvien haasteiden kautta. Ohjelman tavoitteena on mahdollistaa verkostoituminen sekä toimia ponnahduslautana artistiudelle Suomen johtavassa musiikkimediassa.

YleX Nosteessa -kilpailun voittaja pääsee esiintymään YleXPopiin, hän saa kappaleensa radiosoittoon sekä pääsee biisinkirjoitussessioihin Jurekin kanssa.

“Me ei olla todellakaan vielä nähty, mitä kaikkea meidän maasta löytyy”

Ohjelman toisella tuotantokaudella tuomarin ja valmentajan roolissa nähdään huipputuottaja ja biisinkirjoittaja Jurek Reunamäki. Jurek on tehnyt musiikkia Suomen kuuluisimpien artistien, kuten Antti Tuiskun, Paula Vesalan ja Sannin kanssa.

– Koen, että musa-alalle tarvitaan vielä paljon enemmän diversiteettiä. Me ei todellakaan olla vielä nähty, mitä kaikkea meidän maasta löytyy. Toivon, että ohjelma tarjoaa jalustan ja näyttämön sellaisille ihmisille, joita ei välttämättä muuten huomattaisi, Jurek sanoo.

YleX:n musiikkipäällikkö Tapio Hakasen mukaan YleX Nosteessa -sarja on syntynyt tarpeesta etsiä mahdollisimman monenlaisia artisteja Suomen musakentälle. YleX:n missio onkin auttaa tuoretta musiikkilahjakkuutta ja yleisöä löytämään toisensa.

– YleX Nosteessa on tärkeä ohjelma, koska siinä etsitään artisteja juuri sellaisina kuin he ovat. Sarjassa ei ole tarkoitus laittaa ketään minkäänlaiseen muottiin tai formaattiin. Emme etsi pelkästään laulajaa tai tulkitsijaa, vaan kaikenlaista lahjakkuutta tuottajasta säveltäjään ja artistista biisinkirjoittajaan. Se erottaa Nosteessa-ohjelman muista musiikin talent-ohjelmista ja formaateista, Hakanen kertoo.

Ohjelman juontaja ja YleX:n musiikkitoimittaja Katri Norrlin ei malta odottaa uuden kauden alkua. Hän iloitsee Jurekin ja Hakasen tavoin mahdollisuudesta löytää monipuolisia artistilahjakkuuksia.

– On mahtavaa olla taas mukana! Viime vuonna mukana oli upeita artisteja ja on ollut mahtavaa seurata heidän uriaan ohjelman jälkeen. En malta odottaa, että tänä vuonna pääsemme tutustumaan uniikkeihin ja uudenlaisiin artisteihin sekä tukea heitä viemään oman artistiutensa nextille levelille, Katri Norrlin tiivistää.

“Kilpailu on täydellinen tilaisuus”

Ensimmäisen YleX Nosteessa -sarjan ja kilpailun voittajaksi selvisi Runo, joka nivoo mystisessä musiikissaan yhteen spoken wordiä, runoutta ja poppia. Toiseksi sijoittui eri genrejä yhdistelevä artisti ja tuottaja Alove.

Runolle artistius oli aina itsestään selvä haave. Nosteessa-kisan jälkeen Runo on muun muassa solminut levytyssopimuksen ja julkaissut lisää musiikkia. Taskussa on myös kustannussopimus, jonka kautta artisti pääsee kirjoittamaan lyriikoita myös muille. Kesäkuussa hän esiintyy YleXPopissa.

– Kilpailu oli täydellinen tilaisuus ja paikka kuroa oma artistius kasaan sekä saada kannustusta ja tukea alan ammattilaisilta. Harvoin pieni omakustanne-tekijä saa samanlaisia tilaisuuksia kuin mitä Nosteessa antoi niin lyhyen ajan sisällä, Runo pohtii.

Myös muut ohjelmassa kilpailleet artistit ovat löytäneet paikkansa alalla.

– Ensimmäinen kausi ylitti odotukset monella tapaa. Kilpailijat herättivät kiinnostusta alan ammattilaisten keskuudessa jo tuotannon aikana ja tällä hetkellä viime kauden kilpailijoista viisi artistia tai kokoonpanoa on kiinnitettynä eri levy-yhtiöille. Tämän perusteella voikin todeta, että YleX Nosteessa -konsepti toimii loistavana ponnahduslautana aloitteleville artisteille, joten mukaan kannattaa hakea – nyt!, kertoo YleX Nosteessa sarjan vastaava tuottaja Elina Aspelin.

Haussa kansainvälistä talenttia

YleX Nosteessa -sarjan toisen tuotantokauden erityisenä toiveena on löytää myös kansainvälisestä urasta haaveilevia artisteja.

– Jurekilla on hyvät kontaktit ulkomaille. Toivottavasti tästä löytyisi seuraava Alma, Hank Solo tai Erika Sirola, jolla voisi olla vientiä Suomen ulkopuolelle, kertoo YleX:n musiikkipäällikkö Tapio Hakanen.

– Uskon, että täältä on vielä on todella paljon jengiä lähdössä maailmalle!, Jurek iloitsee.