Hyppää pääsisältöön

Tölöläb kohottaa arjen yläpuolelle - keikkataltiointi ja minidokumentti Areenassa 13.5. ja Teemalla 16.5. klo 16.15 alkaen

Tölöläb-yhtye esiintyy tyhjässä Malmin lentokentän hangaarissa.
Tölöläb-yhtye esiintyy tyhjässä Malmin lentokentän hangaarissa. Kuva: Yle Tölölab

Tölöläbin, Karinan ja Verneri Pohjolan Malmin lentokentällä kuvattu keikkataltiointi Tölöläb in Hangaari ja minidokumentti Tölöläb - äänten jäljillä julkaistaan 13.5. Areenassa. Teemalla keikan ja dokumentin ensiesitykset ovat 16.5. klo 16.15 alkaen.

Tölöläb in Hangaari -livetaltiointi toteutettiin Malmin lentokentällä sijaitsevassa kerosiininkatkuisessa mutta jo autiossa hangaarissa. Tölöläbin suunnittelemassa valtavaan tilaan levittäytyvässä konsertissa kuullaan unipop-duo Karinan ja jazz-trumpetisti Verneri Pohjolan musiikkia Tölöläbin sovituksina sekä Tölöläbille ominaista elektronisin soittimin ja puupuhaltimin improvisoitua musiikkia.

“Tilan mittasuhteet, kaiku, historia ja uskomattoman hieno luonnonvalo tekivät konsertista ainutlaatuisen. Korona-ahtauden keskellä hetken verran oli tilaa hengittää ja elää kanssamuusikoiden ja pienen yleisön kanssa”, kuvailee Tölöläbin oboisti Saku Mattila.

Tölöläb - äänten jäljillä -dokumentti avaa Tölöläbin omintakeista toimintaa musiikin, maisemien ja tilojen kautta. Assosiatiivisesti etenevässä dokumentissa Tölöläbin vieraina musisoivat laulaja Selma Savolainen ja saksofonisti Mikko Innanen. Dokumentin on ohjannut Joonas Josefsson.

"Halusin visualisoida Tölöläbin ainutlaatuisen maailman, ja keskustella yhtyeen taiteen kanssa. On projekteja, jotka jäävät syvästi mieleen niiden päätyttyä. Tämä on sellainen. Uskon sen olevan sellainen myös katsojalle”, Josefsson kertoo.

Tölöläb in Hangaari -keikkataltiointi

Tölöläb - äänten jäljillä -minidokumentti

Lue myös - yle.fi:stä poimittua