Hyppää pääsisältöön

Yle Puheessa helatorstaina kuuntelumaraton - luvassa tarinoita tieteen maailmasta ja työelämästä

Kuvassa kuulokkeet
Kuvassa kuulokkeet Yle Puhe

Helatorstaina 13.5.2021 Yle Puheessa kuullaan suosittuja Ylen radio-ohjelmia ja podcasteja kuuntelumaratonina aamukuudesta puoleen yöhön. Luvassa murhamysteerejä, mahamonologeja sekä jännittäviä kertomuksia tieteen maailmasta ja intiimejä tarinoita työelämästä.

Helatorstain kuuntelumaratonin ohjelmisto:

Klo 06:00 - 08:38
Minun musiikkini -podcast

Kirjailija Juha Itkosen vetämä musiikkipitoinen keskusteluohjelma. Sarjan kussakin jaksossa Itkonen keskustelee musiikista, biisintekemisestä, kirjallisuudesta ja luovuudesta yhden tunnetun suomalaisen lauluntekijän/artistin kanssa. Tapahtumapaikkana Villa Vikan -kartano ja sen ympäristö Raaseporissa.

Klo 08:38 - 15:01
Ina Mikkola: Tilipäivä

Toimittaja Ina Mikkola tapaa Tilipäivä-podcastissa suomalaisia, joilla on kerrottavanaan poikkeuksellisia tarinoita työelämästä. Miltä tuntuu, kun koko työyhteisö menee sekaisin työpaikkaromanssista? Mitä tapahtuu, kun etenee urallaan huumepöllyissä? Entä millaista on käydä töissä, kun asiakkaat ovat maan vaarallisimpia rikollisia? Kaikkia tarinoita yhdistää kokemus työn tärkeydestä, vaikka ura voikin olla sattumien summa, ja unelmaduuni kaukainen haave.

Klo 15:01 - 19:40
Tiedetrippi

Jännittäviä tarinoita tieteen maailmasta ja sen rajamailta. Yle Kioskin tiedetoimittaja Henry Tikkanen kaivaa esiin tieteen unohdetut sankarit, omituiset kuolemat ja uskomattomat sattumukset.

Klo 19:40 - 22:45
Viimeinen johtolanka

Helsingissä tapettiin kolme naista lähes identtisesti heidän palatessaan ravintolasta noin neljäkymmentä vuotta sitten. Kaikki uhrit löydettiin oman kotitalonsa kellaritiloista ja siksi tapahtumasarja tunnetaan nimellä Helsingin Kellarisurmat. Kaikki murhat ovat yhä selvittämättä. Viimeinen johtolanka on rikostoimittaja Marko Niemen toimittama podcast, jossa hän paneutuu itseään mietityttäviin rikostapauksiin. Viimeiset kuukaudet hän on pyrkinyt selvittämään, mitä helsinkiläisissä kellareissa tapahtui. Esiin nousee kysymys - voisiko murhilla sittenkin olla sama tekijä?

Klo 22:45 - 24:00
Mahamonologeja

Protskujuoma maistuu pahalle ja hiuksia lähtee päästä, mutta hei, polveen sattuu nyt vähemmän! Läski sulaa välillä väärästä paikasta, mutta ei haittaa. Monologimuotoinen faktaa ja mustaa huumoria yhdistelevä 8-osainen radiodokumenttisarja lihavuusleikkaukseen valmistautumisesta sekä arjesta sen jälkeen. Käsikirjoitus ja ohjaus Tuula Rajavaara.

 • “On erikoista, ettei rikas Suomi pysty turvaamaan kaikille riittävää toimeentuloa”

  Taloudelliset ja sosiaaliset oikeudet ovat ihmisoikeuksia.

  Ihmisoikeusliiton pääsihteerin Kaari Mattilan mukaan meillä ei ymmärretä, että toimeentulo tai terveyspalvelut ovat ihmisoikeuksia. Jos suomalaista pyytäisi luettelemaan keskeisiä ihmisoikeuksia, moni mainitsisi luultavasti äänioikeuden, sananvapauden ja syrjinnän kiellon – eli tutut kansalaisoikeudet ja poliittiset oikeudet. – Niiden lisäksi pitäisi ymmärtää, että myös taloudelliset ja

 • Filosofi Elisa Aaltola: “Ihmisen kannattaa luopua eläintuotannosta oman etunsa takia”

  Aaltolan mukaan eläintuotanto voi synnyttää pandemioita.

  Filosofi Elisa Aaltolan mielestä pandemian myötä olisi syytä puhua siitä, kuinka pitkälle ihminen voi riistää eläinlajeja ja luontoa. Hänen mukaansa oma elämämme voi keventyä, jos kohtelemme eläimiä myötätuntoisesti. Koronapandemian myötä on keskusteltu, millaisia seurauksia on sillä, että ihminen vie koko ajan enemmän elintilaa eläimiltä.

 • Puheen Aamu päihittää marraskuun ystävillä ja tiistainisuilla

  Puheen Aamu on marraskuussa yllätyksiä täynnä!

  Puheen Aamu on marraskuussakin yllätyksiä ja kivoja juttuja täynnä! Marraskuun ensimmäisellä viikolla Anna Cadia, Alina Kulo ja Juhani Kenttämaa kutsuivat kylään ystäviä, henkilöitä, jotka kuuntelevat Puheen Aamua, mutta jotka ovat monelle tuttuja muutenkin: kirjailijoita, muusikoita, luennoitsijoita, juontajia. Marraskuussa nautitaan myös nisuja ja kuunnellaan toivebiisejä.