Hyppää pääsisältöön

Blind Channelin katseet tiukasti Euroviisujen semifinaalissa – kuule bändin tuoreimmat kuulumiset YouTube-livessä tänä iltana kello 21

Blind Channel Euroviisulavalla.
Blind Channel Euroviisulavalla. Kuva: Andres Putting Euroviisut 2021,Blind Channel

Miltä kuulostaisi rento iltahengailu Blind Channelin seurassa? Nyt siihen on mahdollisuus, sillä bändi pitää YouTube-liven tänään maanantaina 17.5. Suomen aikaan klo 21.00.

Live nähdään Uuden Musiikin Kilpailun kanavalla ja se lähetetään bändin hotellihuoneesta. Lähetyksessä kuulemme bändin tuoreimmat kuulumiset Rotterdamin viisuhulinoista, jonka lisäksi seuraajat pääsevät juttelemaan bändin kanssa musiikin merkeissä.

Luottavaisin tunnelmin kohti torstain semifinaalia

Rotterdamissa bändin treenit ovat sujuneet loistavasti, eikä muutoksia show’hun ole juuri tarvinnut tehdä. Keskiviikkona ja torstaina on luvassa viimeiset harjoitukset ennen torstain toista semifinaalia. Euroviisujen YouTube-tililtä löytyy koosteita Blind Channelin viime viikon harjoituksista.

Blind Channelilta on kielletty keskisormen näyttäminen euroviisuesityksensä aikana, jonka innoittamana yhtye on päättänyt värjätä keskisormensa punaisiksi show’taan varten. Tempauksen tarkoituksena on tuoda kappaleen viesti selkeämmin esille.

Bändin Euroviisumatkaa voi seurata kuusiosaisessa Blind Channelin matka Euroviisuihin -videosarjassa, josta on nyt julkaistu kolme jaksoa. Sarja on katsottavissa Youtubessa sekä Yle Areenassa.

Suomi saa äänestää toisessa semifinaalissa ja finaalissa

Suomi kilpailee Euroviisujen toisessa semifinaalissa torstaina esiintymispaikalla 14. Suomessa asuvat voivat äänestää toisessa semifinaalissa muita osallistujamaita, mutta eivät Suomea. Osallistujamaiden lisäksi toisessa semifinaalissa äänestävät isojen rahoittajamaiden Ranskan, Espanjan ja Iso-Britannian asukkaat. Suomessa asuvat eivät voi äänestää ensimmäisessä semifinaalissa ollenkaan.

Äänestää voi tekstiviestillä, puhelimella tai Euroviisujen virallisella sovelluksella. Tekstiviesti- ja puhelinäänestyksen ohjeet näkyvät suoran lähetyksen aikana.

Finaalissa Suomen pisteet antaa YleX:n musiikkitoimittaja Katri Norrlin, joka oli mukana UMK:n ammattilaisraadissa ja oli toinen UMK21-finaalin englanninkielisistä selostajista. Suomen asiantuntijaraati julkistetaan finaalin jälkeen.

Euroviisumuistio 2021

 • Euroviisut kisataan 18-22.5. Alankomaiden Rotterdamissa.
 • Blind Channel edustaa Suomea kappaleella Dark Side.
 • Ensimmäinen semifinaali nähdään tiistaina 18.5. kello 22.
 • Toinen semifinaali nähdään torstaina 20.5. kello 22. Blind Channel esiintyy tässä semifinaalissa järjestyksessä neljäntenätoista.
 • Finaali nähdään lauantaina 22.5. kello 22. Chat on auki toisessa semifinaalissa ja finaalissa. Keskustelua ylläpitävät Yle Kioskista tutut Constantinos ”Gogi” Mavromichalis, Essi Lamppu ja Aleksi Rantamaa.
 • Semifinaalit ja finaali suorana Yle TV1:llä, Yle Areenassa, Radio Suomessa ja Yle X3M:llä.
 • Mikko Silvennoinen selostaa lähetyksiä suomeksi, Eva Frantz ja Johan Lindroos ruotsiksi, sekä Levan Tvaltvadze venäjäksi.
 • Evan ja Johanin ruotsinkieliset selostukset kuuluvat myös Yle X3M:llä. Radio Suomessa Viisuja kommentoivat Sanna Pirkkalainen ja Toni Laaksonen.
 • Äänestää voi tekstiviestillä, puhelimella tai Euroviisujen virallisella sovelluksella. Tekstiviesti- ja puhelinäänestyksen ohjeet näkyvät suoran lähetyksen aikana.
 • Finaalissa Suomen pisteet antaa YleX:n musiikkitoimittaja Katri Norrlin, joka oli mukana UMK:n ammattilaisraadissa ja oli toinen UMK21-finaalin englanninkielisistä selostajista.
 • Viisukupla – Eurovisionsbubblan kaksikielinen ohjelma nähdään 8.5., 15.5. ja 22.5.
 • Osallistu Viisukuplan keskusteluun 8.5. ja 15.5. osoitteessa yle.fi/euroviisut tai chat.yle.fi. Keskusteluja ylläpitävät suomeksi UMK podcastista tuttu toimittaja Henkka Remes ja ruotsiksi toimittaja Alexander Beijar.
 • Voit katsoa lähetyksiä viiden ystäväsi kanssa virtuaalisessa Kaverikatsomossa Yle Areenassa. Katsomo on käytössä Viisukuplassa 8.5. ja 15.5. sekä Euroviisuissa 18.5., 20.5. ja 22.5.
 • Euroviisuselostaja Mikko Silvennoinen toimii päivystävänä toimittajana keskiviikkona 19.5. kello 20-21. Tule chattailemaan Mikon kanssa! Muista myös Mikko Silvennoisen Euroviisut.
 • Seuraa Blind Channelin matkaa Euroviisuihin lähes reaaliaikaisesti 6-osaisessa lyhytvideosarjassa. Sarjan ensimmäinen jakso on julkaistu 5.5. ja se on katsottavissa Yle Areenassa ja UMK:n Youtubessa. Videoita julkaistaan Rotterdamista kaksi kertaa viikossa, ja viimeinen jakso nähdään Euroviisujen jälkeen.
 • Seuraa viisutunnelmia tunnisteilla #euroviisut ja #eurovision.