Hyppää pääsisältöön

Lataa itsellesi kunnon viisupuuhapaketti! Täältä saat pisteytys- ja bingolomakkeet sekä hulvattomat viisubiisikäännökset!

Kuvakollaasi Euroviisujen oheismateriaalista: Viisukaraoke, bingo ja pistelomakkeet.
Kuvakollaasi Euroviisujen oheismateriaalista: Viisukaraoke, bingo ja pistelomakkeet. Euroviisut 2021

Virittäydy viisutunnelmaan käännöskaraokella, viisubingolla tai perinteisellä äänestyslomakkeella.

Euroviisukappaleiden suomenkieliset tekstitykset ovat viihdettä parhaimmillaan! Käännökset on jo 30 vuoden ajan tehnyt freelancer kääntäjä Kalle Niemi, joka aloitti viisukääntäjänä 1990-luvun alussa. Niemi on pysynyt urapolullaan rakkaudesta Euroviisuihin, jonka ansiosta pääsemme nauttimaan hykerryttävistä kielikukkasista tänäkin keväänä.
Lataa ja tulosta Euroviisujen käännöskaraoke pdf-tiedostona: SEMIFINAALI 1, SEMIFINAALI 2 ja FINAALI.

Jaa omat suosikkisi viisuviikon Euroviisusuomennoksista sosiaalisen median kanavissa! #euroviisut

Kilpaile viisukliseiden rastisuorasta hulvattomassa viisubingossa

Kaipaako kotikatsomosi karaoken lisäksi kilpailua? Pelatkaa yhdessä viisubingoa, ja kilpailkaa siitä, kuka saa ensimmäiseksi rastisuoran viisukliseistä. Esitäytettyjä bingolomakkeita on kuusi erilaista, jotta jokaisella osallistujalla olisi sanat eri järjestyksessä.

Pelaa viisubingoa näin:

1) Lataa ja tulosta bingolomakkeet pdf-tiedostona.

Bingolomake 1
Bingolomake 2
Bingolomake 3
Bingolomake 4
Bingolomake 5
Bingolomake 6

2) Pelaa lähetyksen aikana!
3) "Bingo!" huudetaan tietysti hashtagilla #euroviisut.

Kevään 2021 Euroviisujen bingolomake.
Kevään 2021 Euroviisujen bingolomake. Euroviisut 2021

Listaa omat TOP 10 suosikkisi pistelomakkeeseen

Mitäpä olisi viisukatsomo ilman perinteisiä pistelomakkeita! Anna jokaiselle kappaleelle omat pisteesi, ja merkitse ylös omat TOP 10 suosikkisi. Voit ladata finaalin pistelomakkeen pdf-tiedostona.

Euroviisujen 2021 finaalin pistelomake.
Euroviisujen 2021 finaalin pistelomake. Euroviisut 2021

Euroviisumuistio 2021

 • Euroviisut kisataan 18-22.5. Alankomaiden Rotterdamissa.
 • Blind Channel edustaa Suomea kappaleella Dark Side.
 • Ensimmäinen semifinaali nähdään tiistaina 18.5. kello 22.
 • Toinen semifinaali nähdään torstaina 20.5. kello 22. Blind Channel esiintyy tässä semifinaalissa järjestyksessä neljäntenätoista.
 • Finaali nähdään lauantaina 22.5. kello 22. Chat on auki toisessa semifinaalissa ja finaalissa. Keskustelua ylläpitävät Yle Kioskista tutut Constantinos ”Gogi” Mavromichalis, Essi Lamppu ja Aleksi Rantamaa.
 • Semifinaalit ja finaali suorana Yle TV1:llä, Yle Areenassa, Radio Suomessa ja Yle X3M:llä.
 • Mikko Silvennoinen selostaa lähetyksiä suomeksi, Eva Frantz ja Johan Lindroos ruotsiksi, sekä Levan Tvaltvadze venäjäksi.
 • Evan ja Johanin ruotsinkieliset selostukset kuuluvat myös Yle X3M:llä. Radio Suomessa Viisuja kommentoivat Sanna Pirkkalainen ja Toni Laaksonen.
 • Äänestää voi tekstiviestillä, puhelimella tai Euroviisujen virallisella sovelluksella. Tekstiviesti- ja puhelinäänestyksen ohjeet näkyvät suoran lähetyksen aikana.
 • Finaalissa Suomen pisteet antaa YleX:n musiikkitoimittaja Katri Norrlin, joka oli mukana UMK:n ammattilaisraadissa ja oli toinen UMK21-finaalin englanninkielisistä selostajista.
 • Viisukupla – Eurovisionsbubblan kaksikielinen ohjelma nähdään 8.5., 15.5. ja 22.5.
 • Osallistu Viisukuplan keskusteluun 8.5. ja 15.5. osoitteessa yle.fi/euroviisut tai chat.yle.fi. Keskusteluja ylläpitävät suomeksi UMK podcastista tuttu toimittaja Henkka Remes ja ruotsiksi toimittaja Alexander Beijar.
 • Voit katsoa lähetyksiä viiden ystäväsi kanssa virtuaalisessa Kaverikatsomossa Yle Areenassa. Katsomo on käytössä Viisukuplassa 8.5. ja 15.5. sekä Euroviisuissa 18.5., 20.5. ja 22.5.
 • Euroviisuselostaja Mikko Silvennoinen toimii päivystävänä toimittajana keskiviikkona 19.5. kello 20-21. Tule chattailemaan Mikon kanssa! Muista myös Mikko Silvennoisen Euroviisut.
 • Seuraa Blind Channelin matkaa Euroviisuihin lähes reaaliaikaisesti 6-osaisessa lyhytvideosarjassa. Sarjan ensimmäinen jakso on julkaistu 5.5. ja se on katsottavissa Yle Areenassa ja UMK:n Youtubessa. Videoita julkaistaan Rotterdamista kaksi kertaa viikossa, ja viimeinen jakso nähdään Euroviisujen jälkeen.
 • Seuraa viisutunnelmia tunnisteilla #euroviisut ja #eurovision.