Hyppää pääsisältöön

Yle vastaa: Yle näyttää elokuvahistorian klassikoita

Kuva jota käytetään kuvituksena vastineiden yhteydessä
Kuva jota käytetään kuvituksena vastineiden yhteydessä Yle,yle vastaa

Julkaisemme Ylestä lehdille lähetettyjä kirjoituksia, vastauksia ja oikaisuja. Tämä vastaus on lähetetty Helsingin Sanomiin 17.5.2021.

Pertti Laisi kantoi huolta klassikkoelokuvien roolista televisiossa (HS 15.5.). Yle haluaa tarjota katsojilleen laajan ja kattavan sisällön kaikissa välineissä, ja klassikkoelokuvat ovat myös Ylen kulttuuritehtävässä tärkeässä roolissa. Niitä tullaan jatkossakin esittämään sekä Yle Teemalla että Yle Areenassa.

Kirjoittajan toivelistalta esitetään vielä tämän vuoden aikana Alfred Hitchcockin, Billy Wilderin, Charlie Chaplinin ja Buster Keatonin teoksia Yle Teemalla. Kyseiset elokuvat ovat luonnollisesti nähtävissä myös Yle Areenassa. Lähiviikkoina katsojat pääsevät nauttimaan klassikoista esimerkiksi Juliet Berton, Jacques Demyn ja Michael Powellin teosten muodossa.

Johan Aaltonen
tv-päällikkö, Yle