Hyppää pääsisältöön

Reeta Kivihalme Ylen ajankohtaistoimituksen päälliköksi

Reeta Kivihalme katsoo kameraan hymyillen.
Reeta Kivihalme on Ylen ajankohtaistoimituksen uusi päällikkö 28.5.2021 alkaen. Reeta Kivihalme katsoo kameraan hymyillen. Kuva: Antti Eintola / Yle Reeta Kivihalme

Ylen ajankohtaistoimituksen päälliköksi on nimitetty Reeta Kivihalme. Kivihalme siirtyy tehtävään journalistisen projektipäällikön paikalta.

Kivihalme aloittaa ajankohtaistoimituksen päällikkönä 28. toukokuuta, kun nykyinen päällikkö Riitta Pihlajamäki jää eläkkeelle.

Ylen ajankohtaistoimitus tekee ajankohtaisjournalismia ja tutkivaa journalismia verkkoon ja televisioon. Ajankohtaistoimituksen ohjelmia ovat esimerkiksi A-studio, A-talk, MOT, Marja Sannikka, Perjantai sekä Puoli Seitsemän.

“Aloitan uudessa tehtävässä iloisena ja motivoituneena. Olen myös erittäin ylpeä siitä, että pääsen tekemään töitä hurjan ammattimaisen joukon kanssa. Olen tehnyt ison osan urastani ajankohtaistoimituksessa, mutta ollut viime vuodet muualla Ylessä, joten nyt tuntuu kotoisalta palata kasvattiyhteisöön. Tänä aikana maailma on muuttunut, yleisön tapa käyttää mediaa on muuttunut ja olen itsekin ehkä vähän muuttunut, joten tästä tulee kiinnostavaa”, Kivihalme sanoo.

Kivihalmeen ura Ylellä alkoi vuonna 1991, jolloin hän aloitti Radiomafian tuottajana ja juontajana. Hän on työskennellyt Ylellä 30 vuotta, joista lähes 20 vuotta erilaisissa journalistissa päällikkötehtävissä. Kivihalme on työskennellyt esimerkiksi Yle News Labin kehityspäällikkönä ja uutis- ja ajankohtaistoiminnan Lähetykset-osaston päällikkönä vastuualueenaan tv- ja radiouutiset, Ylen aamu ja Puoli Seitsemän.

Kivihalme on palkittu Suurella journalistipalkinnolla vuonna 2010, kun Ylen Ajankohtaisen Kakkosen teemailta palkittiin vuoden journalistisena tekona. Hän on opiskellut tiedotusoppia ja dramaturgiaa Tampereen yliopistossa.

Ajankohtaistoimitus kuuluu Ylen Pasilan uutis- ja ajankohtaistoimitukseen, ja päällikkö raportoi päätoimittaja Riikka Räisäselle.

“Reeta Kivihalme on energinen ja aikaansaava uudistaja, mutta samalla vankka ja vaativa journalistisen laadun vaalija ja parantaja. Reetalla on hyvä näkemys siitä, miten suurten yleisöjen arvostamat ohjelmabrändit saadaan palvelemaan yleisöä entistäkin paremmin sekä televisiossa että digitaalisissa kanavissa”, Räisänen sanoo.