Hyppää pääsisältöön

Tarinoita kaikilla mausteilla – osallistu grillimuistojen iltaan!

Olli Haapakangas myymässä makkaraa.
Olli Haapakangas myymässä makkaraa. Kuva: Katriina Radic / Yle, Alkuperäinen kuva: Pentti Palmu / Yle Olli Haapakangas,Yle Radio Suomi

Joka niemeen, notkoon ja saarelmaan nousivat aikanaan grillikioskit, nakkikopit, snägärit ja muut pienen maailman pistrot.

Pikaruokaa oli saatava, pientä lämmikettä, hiukopalaa, sosiaalista kontaktia pikkutunneilla ja pyhänäkin.

Grillien ruokalistoilla ei aina pokannut ensimmäistä palkintoa kansainvälisillä ruokamessuilla, mutta ne täyttivät tarkoituksensa - ja tekevät sen yhä, vaikka määrä onkin ollut tippumaan päin.

Mitä kaikkea grillinkulmilla on sattunutkaan? No ainakin siellä on jonotettu, riidelty, sähelletty, vaihdettu sinapinmakuisia suudelmia ja parannettu maailmaa.

Grillikioskin pitäjien joukosta löytyy suuria persoonia, pitäjäneuvoksia ja jokunen pelätty auktoriteettikin. Hyvän paikkakunnan tunnistaa hyvästä grillistä, huonon siitä, että sellainen puuttuu.

Mikä on oma suosikkitarinasi nakkikopin liepeiltä? Tuleeko mieleen ikimuistoisia reissuja, erityisen rakkaita kioskeja, hillittömiä lempiannoksia ja muistoja, jotka kernaasti antaisit takaisin jos voisit?

Vieläkö sydämessäsi on paikka grillikioskeille? Entä vatsassasi sen antimille?

Kevään viimeinen tiistaiteema 25.5 klo 18 on suomalaisuuden ytimessä, Grillimuistojen äärellä. Ohjelman toimittavat Radio Suomen herkkusuut Olli “Sinapilla-sinapilla” Haapakangas ja Reetta “porilaisesta-tunnet-ystävän” Arvila.

PS. ohjelma saattaa sisältää raakaa sipulia

Kerro tarinasi tästä

Uusimmat sisällöt - Yle Radio Suomi