Hyppää pääsisältöön

Yle on humanistien ykkönen

Mies ja nainen tietokoneen äärellä.
Mies ja nainen tietokoneen äärellä. Kuva: Laura Mainiemi / YLE Yle,yle.dev

Yle on humanististen alojen ihannetyönantaja. Myös IT-alan opiskelijoiden keskuudessa Yleä pidetään ihanteellisimpana työnantajana mediatoimialalla.

Yle on kiinnostavin työnantaja humanististen alojen opiskelijoiden keskuudessa. Vuonna 2020 Yle oli sijalla 2 ja koko kuluneen vuosikymmenen ajan Yle on sijoittunut kärkikolmikkoon. Humanististen alojen kolmen kärjessä nyt toiseksi sijoittui Helsingin kaupunki ja kolmanneksi EU.

Yritysten kiinnostavuus työnantajina selviää tutkimus- ja konsultointiyhtiö Universumin toteuttamasta kyselystä opiskelijoille.

“On hienoa, että opiskelijat pitävät Yleä merkityksellisenä työnantajana. Ylessä tehdään työtä vastuullisesti ja ihmistä arvostaen. Ihmiset ovat tekemisemme ydin – innostumme ja onnistumme yhdessä, kokeilemme rohkeasti uutta ja uudistumme eilisestä oppien. Luovuus syntyy luottamuksesta”, iloitsee Ylen henkilöstöjohtaja Eija Hakakari.

IT-opiskelijoiden keskuudessa Yleä pidetään yhä ihanteellisimpana työnantajana omalla toimialallaan. Kaikkien yritysten vertailussa Yle säilytti paikkansa 15. kiinnostavimpana työnantajana. Ihanteellisin työnantaja IT-alan opiskelijoiden mielestä oli Google.

Vastaajien keskuudessa korostuivat erityisesti yrityksen työkulttuuri ja arvot. Opiskelijat listasivat unelmatyönantajansa ominaisuuksiksi monipuoliset työtehtävät, ystävällisen työilmapiirin, kilpailukykyisen palkan, joustavat työskentelymahdollisuudet sekä ihmisen arvostamisen.

Voittajat julkistettiin tiistaina 18.5.2021 Universum Awards -tapahtumassa Helsingissä.

Kyselyyn vastasi marraskuun 2020 ja maaliskuun 2021 välillä yhteensä yli 14 000 opiskelijaa.