Hyppää pääsisältöön

Australialaissarja Rakkauden ja häpeän hedelmät kurkistaa 1960-luvun seksuaalisen vapautumisen kääntöpuolelle

Kätilö (Jessica Marais) ja äiti lapsensa kanssa sarjassa Rakkauden ja häpeän hedelmät
Hoitaja nuoren naisen ja lapsen kanssa sarjassa Rakkauden ja häpeän hedelmät Kätilö (Jessica Marais) ja äiti lapsensa kanssa sarjassa Rakkauden ja häpeän hedelmät Kuva: Tony Mott Sony Pictures Television / Playmaker Media televisiosarjat,Love Child,Jessica Marais

Yle TV1 esittää kesän aikana Rakkauden ja häpeän hedelmät -sarjan kaikki neljä tuotantokautta arkipäivien alkuilloissa toukokuun lopulta alkaen. Kaikki jaksot ovat Yle Areenassa heti 28.5.2021

Rakkauden ja häpeän hedelmät
(Love Child, S1-4)

Yle TV1 maanantaista perjantaihin 28.5.2021 alkaen klo 17.10, Yle Areena 28.5.2021

Sarja käynnistyy vuodesta 1969, jolloin eletään Rakkauden kesää. Uuden sukupolven asenteet ja käyttäytyminen ovat muuttuneet, mutta hinnan vapaan rakkauden huumasta maksaa useimmiten vain nainen.

Tapahtumat sijoittuvat Sidneyn Kings Crossin sairaalaan ja Stanton Housen laitokseen, jonne raskaana olevia nuoria naisia suljetaan odottamaan synnytystä. Synnytyksen jälkeen vauva otetaan äidiltä pois, eikä hän saa koskaan tavata lastaan.

Avioliiton ulkopuolinen seksi on häpeä nuoren koko perheelle.

Nuori nainen synnyttää Stanton Housessa
Nuori nainen synnyttää Stanton Housessa Nuori nainen synnyttää Stanton Housessa Kuva: Playmaker Media Love Child,televisiosarjat

Joan Millar (Jessica Marais) palaa Lontoossa vietettyjen vuosien jälkeen kotiin aloittaakseen työt kätilönä Kings Crossin sairaalassa. Uudessa työpaikassaan hän törmää heti karuun todellisuuteen.

Joan kauhistuu nuorten naisten kohtelua sekä järjestelmän tehokkuutta. Työpaikkansa menettämisen uhallakin hän on valmis taistelemaan biologisten äitien oikeuksien puolesta.

Mutta onko yhdellä naisella mitään mahdollisuutta muuttaa maailmaa?

Stanton House on fiktiivinen paikka, mutta tarinalla on vahva todellisuuspohja.

Pääosissa: Jessica Marais, Mandy McElhinney, Miranda Tapsell, Jonathan LaPaglia
Idea ja käsikirjoitus: Sarah Lambert

Tuotanto: Playmaker Media, Australia, 2014-2017

  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.