Hyppää pääsisältöön

Uuden Musiikin Kilpailun biisihaku alkaa syyskuussa – Nyt on aika kirjoittaa biisi!

UMK:n palkinto lavan edessä. Palkinnon on suunnitellut Minna Viitalähde.
UMK:n palkinto lavan edessä. Palkinnon on suunnitellut Minna Viitalähde. Kuva: © Miikka Varila UMK 2021

Uuden Musiikin Kilpailu jatkuu avoimena. Vuoden 2022 kilpailun biisihaku on 1.-6.9.2021 ja kilpailun säännöt ovat tässä:

Säännöt suomeksi
Regler på svenska
Rules in English

– UMK on nyt kiistatta Suomen suurin musiikkishow ja mediakokonaisuus, joka on ylittänyt kaikki ennätykset kahden edellisen kauden aikana. Odotukset vuodelle 2022 ovat todella korkealla, UMK:n ja Euroviisujen tuottaja Anssi Autio kertoo. Hän lisää, että UMK:n on tarkoitus on myös palata yleisötapahtumaksi, mikäli se on mahdollista.

Vuoden 2021 UMK-voittaja Blind Channel sijoittui kuudenneksi Euroviisuissa, jota seurasi noin 200 miljoonaa katsojaa ympäri maailmaa. Blind Channelin UMK-biisi Dark Side on muutamassa kuukaudessa striimannut platinaa. Euroviisujen jälkeen bändi nousi 30 maassa Spotifyn kuunnelluimpien biisien tai viraalihittien top-listoille. Youtubessa Dark Side on kerännyt lyriikka- ja esiintymisvideoilla lähes 12 miljoonaa katselua. Blind Channel on nyt tunnettu paitsi koko Suomessa myös maailmalla: Euroviisujen alla yhtye allekirjoitti ison kansainvälisen levytyssopimuksen.

Blind Channel voittohuumassa. Minna Viitalähteen suunnittelema palkinto kädessä.
Blind Channel voittohuumassa. Minna Viitalähteen suunnittelema palkinto kädessä. Kuva: Miikka Varila www.warila.fi/Yle Blind Channel,UMK 2021