Hyppää pääsisältöön

Yle Shortdox 2021 – Korona-aika

Nuoren miehen kasvot
Nuoren miehen kasvot Kuva: Hanna Kammi radio-ohjelmat

Tämän ryhmän teokset kertovat korona-ajasta.

Shortdox 2021 -kilpailuun osallistui yhteensä 66 teosta. Julkaisemme verkossa kaikki radion julkaisukynnyksen ylittäneet teokset. Kategoriat ovat suuntaa antavia ja useat teokset sopivat moneen eri kategoriaan.

MITÄ JOS? (Hanna Kammi)

Nuoren miehen kasvot
Nuoren miehen kasvot Kuva: Hanna Kammi radio-ohjelmat

"Mitä jos en enää koskaan näe kasvojasi kaupungin varjoissa? Mitä jos kaikki jäisi näin, jäisi pysyväksi? Mitä jos mikään ei enää palaa ennalleen?". Teoksessa käsitellään epidemian vuoksi muuttuneen arjen synnyttämiä tunteita ja ajatuksia. Tekijä, äänityö ja kuva: Hanna Kammi-Rahnasto

PEIPPONEN (Pentti Syrjälä)

auringonlasku
auringonlasku Kuva: Pentti Syrjälä radio-ohjelmat

Peipponen, espresso ja calvados tai sitten ei eli mitä koronavuonna tapahtui...

LENTÄVÄT PISARAT (Riitta Leivo, Terho Oksman)

Teoksen tekijät Riitta Leivo ja Terho Oksman
Teoksen tekijät Riitta Leivo ja Terho Oksman Kuva: Riitta Leivo ja Terho Oksman radio-ohjelmat

Teos kertoo kuinka koronan kautta monilla elämän piiri kapenee ja saattaa mennä jopa hulluuden partaalle.

KORONA - MIELI - MEDIA (Pentti Syrjälä)

Meri, korkeat tyrskyt lyövät rantakiviin
Meri, korkeat tyrskyt lyövät rantakiviin Kuva: Pentti Syrjälä radio-ohjelmat

Korona, mieli ja media, eli muuttuiko mikään tämän ihmeellisen vuoden aikana. Kirjoittaja on metsuri, kirvesmies, runoilija, dokumentaristi, ajattelija Avaruuden pääkaupungista. Pentti Olavi Syrjälä viettää nykyisin suurimman osan ajastaan Selkämerellä pienellä saarella.

PÄIVÄNI ÄITINÄ (Anna Sipilä)

Kaksi kuvaa äidistä ja lapsista
Kaksi kuvaa äidistä ja lapsista Kuva: Anna Sipilä radio-ohjelmat

9-vuotiaan poikani yksinhuoltajana, etenkin nyt korona-aikana havahduin siihen huvittavaan seikkaan, että päiväni alkoivat toistamaan itseään. Sanat äiti, nälkä ja mitä tänään tehdään toistuivat kaiun omaisena pitkin päivää. Palkkio arjen tuomista äitiyden askareista ja loputtomista pyynnöistä ja kysymyksistä tulee kuitenkin viimeistään nukkumaanmenon aikaan. Se saa kiitollisen hymyn nousemaan huulille seuraavaankin päivääni murmelina.

MUUT KATEGORIAT:

OMAN ELÄMÄN DOKUMENTIT
FILOSOFIAA, PSYKOLOGIAA, POHDISKELUA
YHTEISKUNTA JA KULTTUURI
IRROTTELUT JA AUDIORUNOT

Mikä Shortdox?

Shortdox on yhteispohjoismainen audiotekijöiden lyhytdokkarikilpailu. Kilpailuun osallistutaan luomalla max. kolme minuuttia kestävä audioteos vapaavalintaisesta aiheesta. Teos voi olla dokumentaarinen, audiorunoutta tai vaikkapa kiehtovia äänimaisemia. Kilpailu on avoin kaikille.

Seuraa ilmoittelua ensi vuoden kilpailun ajankohdasta osoitteessa yle.fi/shortdox.