Hyppää pääsisältöön

Muutoksia Ylen Pohjanmaan alueradioiden taajuuksilla

Mies makaa selällään maassa ulkoilmassa ja kuuntelee kuulokkeilla.
Pohjanmaan alueradioiden taajuuksilla tehdään muutoksia, jotta uusia alueellisia radiouutisia voidaan lähettää 1.6. alkaen. Mies makaa selällään maassa ulkoilmassa ja kuuntelee kuulokkeilla. Kuva: Laura Mainiemi / Yle Yle,audio,radio,brändikuvat 2020

Digita tekee perjantaina 28.5. klo 18 muutoksia Ylen Pohjanmaan alueen radiotaajuuksilla.

Muutoksia tehdään, jotta Ylen Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan uusia radiouutisia on mahdollista lähettää. Uudet maakunnalliset radiouutiset alkavat 1.6.

Muutosten takia kuluttajat voivat joutua virittämään auton radiovastaanottimia uudelleen Lapuan ja Ähtärin alueella. Autovastaanottimen muistipaikat saattaa joutua tallentamaan uudestaan, jos muistipaikalle haluaa tietyn Pohjanmaan aluekanavan.

Muutoksen jälkeen voi myös tapahtua taajuusvaihtoja Yle Vaasan ja Yle Seinäjoen välillä, jos autovastaanottimessa ei ole REG-asetus päällä. Autoillessa voi liikkua useamman radioaseman kuuluvuusalueella, ja ilman REG-asetusta autovastaanotin vaihtaa sille lähetysasemalle, josta se vastaanottaa vahvemman signaalin. Siksi vastaanotin saattaa hypellä kanavalta toiselle. Ongelman voi ratkaista painamalla radion REG-nappulaa, kun haluttu asema on kuuluvilla, jolloin kuunneltava asema ei vaihdu vaikka signaali heikkenee.

Yle Vaasan alueohjelmat on kuultavissa seuraavilla taajuuksilla:
94,8 MHz Vaasa
94,2 MHz Kristiinankaupunki (Pyhävuori)
106,9 MHz Uusikaarlepyy
87,9 MHz Pietarsaari

Yle Seinäjoen alueohjelmat on kuultavissa seuraavilla taajuuksilla:
93,1 MHz Seinäjoki (Lapua)
96,6 MHz Ähtäri