Hyppää pääsisältöön

Somekohuja pidetään yleensä huonona asiana, mutta voisiko niistä myös oppia jotain? Tätä selvittää YleX:n uusi Kohupodi-podcast!

Kohupodin ensimmäinen jakso Yle Areenassa ja Youtubessa 3. kesäkuuta!

Otsikkokuva: YleX Tiedottaa
Otsikkokuva: YleX Tiedottaa

Billie Eilish värjäsi hiuksensa! Vedettiinkö Euroviisuissa kokkelia? Demi Lovato haastoi riitaa jäätelökaupan kanssa!

– Mikään ei herättele ja yhdistä kansaa isommin kuin kollektiivinen inho jotain mokannutta julkkista kohtaan, toteaa Sini Laitinen, toinen YleX:n uuden podcastin, Kohupodin, juontajista.

– Kohuissa kiinnostavinta ovat usein ihmisten reaktiot, eikä juurikaan se, mikä kohun synnytti. Ihmiset ottavat vitsit liian vakavasti tai vakavat asiat vitsinä, jatkaa Laitisen juontopartneri Anne Lainto.

Podcastissa YleX:n musiikkitoimittajat Lainto ja Laitinen käsittelevät musiikkialan kuohuttavimmat somekohut: Voiko kohuista oppia? Mitä ne meistä kertovat populaarikulttuurin kuluttajina? Uusi jakso julkaistaan aina torstaisin Yle Areenassa ja Youtubessa.

Kuuntele podcastia Yle Areenasta.
Uusin Kohupodi-jakso Youtubessa aina torstaisin.

Euroviisuvoittajien huumekohu näytti, kuinka sanonnasta sex, drugs & rock ‘n’ roll on tiputettu huumeet vuonna 2021. Olisimmeko huomioineet kyseisiä asioita näin vahvasti ilman kohua?― Anne Lainto

Lainto ja Laitinen ovat molemmat tuttuja YleXltä: Pitkän linjan musiikkitoimittaja Lainto juontaa tällä hetkellä Uuden musiikin X:ää, Laitinen puolestaan luotsaa Papananaaman K-pop-showta sekä pyörittää omaa Youtube-tiliään.

Lainnon mukaan kohuilla on enemmän myönteisiä kuin negatiivisia seurauksia, ainakin pitkällä tähtäimellä. Kohut muuttavat yhteiskuntaa ja sen asenteita.1990-luvulla kuohuttaneet asiat eivät nykypäivänä ylittäisi välttämättä edes kommenttikynnystä.

– Esimerkiksi Billie Eilish opetti, että nainen voi kehittää tyyliään naisellisempaan suuntaan ja olla edelleen uskottava. Euroviisuvoittajien huumekohu näytti, kuinka sanonnasta sex, drugs & rock ‘n’ roll on tiputettu huumeet vuonna 2021. Olisimmeko huomioineet kyseisiä asioita näin vahvasti ilman kohua?

Kohupodi Yle Areenassa ja Youtubessa 3. kesäkuuta lähtien, uusi jakso aina torstaisin!

Yhteydenotot: Digituottaja Fanni Kangasvieri, fanni.kangasvieri@yle.fi