Hyppää pääsisältöön

Teeman kesän 2021 elokuvat

Kollaasi Teeman kesän 2021 elokuvista: ylhäältä vasemmalta myötäpäivään Jos tämä katu osaisi puhua, Uhattu, Salattu rakkaus, Marseille-trilogia, Alaston suudelma, Kiinatar
Ylhäältä vasemmalta myötäpäivään Jos tämä katu osaisi puhua, Uhattu, Salattu rakkaus, Marseille-trilogia, Alaston suudelma, Kiinatar Kollaasi Teeman kesän 2021 elokuvista: ylhäältä vasemmalta myötäpäivään Jos tämä katu osaisi puhua, Uhattu, Salattu rakkaus, Marseille-trilogia, Alaston suudelma, Kiinatar Yle Teema

Kesän teemoja elokuvissa ovat mm. Sodankylä, Musta kesä, toimintaleffat Etelä-Koreasta sekä kotimaiset klassikkodokkarit.
Areenaan pysyvästi julkaistavia klassikkodokkareita nähdään myös TV1:ssä.

Muutokset ja lisäykset ovat mahdollisia!

Kesäkuu

The Real McCoy

Andy McCoy muusikon omin silmin. The Real McCoy -elokuva kertoo Andyn tarinan neljän eri hahmon kautta. Mukana totta ja fantasiaa. Pääosissa Andy McCoy ja Angela Nicoletti. Mukana myös Pelle Miljoona, Dave Lindholm, Michael Monroe ja Remu. Musiikki Andy McCoy. Ohjaus Pekka Lehto. Tuotanto Kinofinlandia Oy (1999) (12)
Tiistai 1.6. klo 22.00, Areenassa pysyvästi
Klassikkodokkarit

Jos tämä katu osaisi puhua

Nuori nainen odottaa lasta ja yrittää samalla todistaa miehensä syyttömyyden rikokseen James Baldwinin samannimiseen romaaniin perustuvassa elokuvassa. (If Beale Street Could Talk, Usa 2018) O: Barry Jenkins. N: KiKi Layne, Stephan James. (12)
Keskiviikko 2.6. klo 22.00, Areenassa 14 päivää
Musta kesä

June (Kim Hunter) ja Peter Carter (David Niven) syleilevät ja katsovat kaukaisuuteen kameran ohi. Kuva elokuvasta Kysymys elämästä ja kuolemasta.
Kysymys elämästä ja kuolemasta June (Kim Hunter) ja Peter Carter (David Niven) syleilevät ja katsovat kaukaisuuteen kameran ohi. Kuva elokuvasta Kysymys elämästä ja kuolemasta. Kuva: ITV Kysymys elämästä ja kuolemasta,teeman elokuvat

Kysymys elämästä ja kuolemasta

(A Matter of Life and Death, Englanti 1946) Ainutlaatuinen fantasian klassikko taistelulentäjästä, joka rakkauden voimalla aikoo huijata itse kuolemaa. O: Michael Powell & Emeric Pressburger. N: David Niven, Kim Hunter. (S)
Torstai 3.6. klo 21.00, Areenassa 90 päivää
Sodankylän parhaat

Lainsuojattomat

Kuukauden western on pankkirosvo Jesse Jamesin tarinan kertova lännenelokuva, jossa ainutlaatuisesti neljän veljeskoplan jäseniä esittävät oikeat näyttelijäveljekset: David, Keith ja Robert Carradine, James ja Stacy Keach, Randy ja Dennis Quaid sekä Christopher ja Nicholas Guest. Ohjaus: Walter Hill. Musiikki: Ry Cooder. (The Long Riders, USA 1980) (16)
Perjantai 4.6. klo 21.00, Areenassa 7 päivää

Jesse James kohtaa Frankensteinin tyttären

B-kauhua villistä lännestä! Tohtori Frankensteinin lapsenlapset seuraavat isoisänsä jalanjälkiä ja yrittävät valjastaa aavan preerian rajut ukonilmat kuolleiden herättämiseen. Mutta sitten kaupunkiin ratsastaa pahamaineinen lainsuojaton Jesse James... Ohjaus William Beaudine. Pääosissa John Lupton, Narda Onyx, Cal Bolder. (Jesse James Meets Frankenstein's Daughter, USA 1966)
Perjantai 4.6. klo 22.35, Areenassa 30 päivää
Huomaa 12.8. sisarelokuva Billy the Kid kohtaa Draculan!

Small Axe: Mangrove

Small Axe on Oscar-voittaja Steve McQueenin viiden elokuvan sarja, joka kertoo mustien brittien elämästä 1960–80-luvuilla. Ensimmäinen osa on tositarina: Mangrove oli länsi-intialainen ravintola Lontoon Notting Hillissä, niin lähiseudun asukkaiden kuin aktivistien ja taiteilijoiden kantapaikka. Vuonna 1970 sen omistaja ystävineen osoitti mieltä poliisin mielivaltaa ja syrjintää vastaan. Seurasi lehtien otsikoihin noussut oikeudenkäynti, jossa yhdeksää aktivistia syytettiin väärin perustein mellakoinnista.
Lauantai 5.6. klo 21.25, Areenassa 6 kk
Musta kesä

Prinssi ja dibbuk

Michał Waszyński haudattiin Roomassa rikkaana puolalaisena aristokraattina. Tämä salaperäinen mies, joka oli 1930-luvulla Puolan johtavia elokuvaohjaajia, teki vuosien varrella loistokkaan draaman omasta elämästään. Elwira Niewiweran ja Piotr Rosolowksin dokumentti selvittää mikä on totta ja mikä tarua. (Ksiaze i dybuk, Puola/Saksa 2017).
Sunnuntai 6.6. klo 12.00, Areenassa 90 päivää

Dibbuk

Nuori morsian joutuu vainajan hengen riivaamaksi häidensä aattona, kun kauan sitten tehty vala muuttuukin kiroukseksi. Dibbuk, tai kahden maailman välissä on Michał Waszyńskin ohjaama elokuvasovitus jiddishinkielisestä klassikkonäytelmästä. (Der Dibuk, oder Tsvishn Tsvey Veltn, Puola 1937)
sunnuntai 6.6. klo 13.25, Areenassa 90 päivää

Ompelijatar

Ompelija Martta Koskinen oli yksi kymmenistätuhansista suomalaisista, joita Suomen salainen poliisi tarkkaili 1920- ja 30-luvuilla. Hänen elämänsä päätyi kuolemantuomioon. Elokuva on saanut Jussi-palkinnon parhaana dokumenttielokuvana ja valtion myöntämän Tiedonjulkistamisen palkinnon. O: Ville Suhonen T: Illume Oy (2015) (12)
tiistai 8.6. klo 22.00, Areenassa pysyvästi
Klassikkodokkarit

Juna Busaniin

Etelä-Koreassa leviää nopeasti zombi-virus, joka uhkaa kaikkia. Soo-ahn nousee epidemian alettua isänsä Sok-woon kanssa Seoulista Busaniin kulkevaan pikajunaan. Matkasta tulee 453 kilometriä pitkä apokalyptinen eloonjäämiskamppailu. O: Sang-ho Yeon, N: Yoo Gong, Yu-mi Jung, Dong-seok Ma. (Busan haeng/Train to Busan, Etelä-Korea 2016) (16)
Keskiviikko 9.6. klo 21.45, Areenassa 30 päivää
Korealaista toimintaa

Kolme miestä, Roberto (Roberto Benigni), Jack (John Lurie) ja Zack (Tom Waits), lorvivat vankilasellissä elokuvassa Down by Law.
Down by Law Kolme miestä, Roberto (Roberto Benigni), Jack (John Lurie) ja Zack (Tom Waits), lorvivat vankilasellissä elokuvassa Down by Law. Kuva: Island Pictures Down by Law,teeman elokuvat

Down by Law

Surullisen kaunis komedia työttömästä tiskijukasta, sutenööristä ja italialaisesta turistista, jotka joutuvat samaan selliin. (Down by Law/USA 1986) O: Jim Jarmusch. N: Tom Waits, John Lurie, Roberto Benigni. (12)
Torstai 10.6. klo 21.00, Areenassa 90 päivää
Sodankylän parhaat

Näkymätön vieras

Kihelmöivässä jännityselokuvassa etsitään totuutta kahdesta kuolemantapauksesta murhasta epäillyn menestyvän liikemiehen sujuvasti muuttuvien kertomusten kautta. Pääosissa Mario Casas, Ana Wagener, Jose Coronado ja Bárbara Lennie. Ohjaus: Oriol Paulo. (Contratiempo, Espanja 2016) (12)
Perjantai 11.6. klo 21.00, Areenassa 30 päivää

Franklyn (Micheal Ward) ja Martha (Amarah-Jae St. Aubyn) elokuvassa Lovers Rock
Small Axe: Lovers Rock Franklyn (Micheal Ward) ja Martha (Amarah-Jae St. Aubyn) elokuvassa Lovers Rock Kuva: Parisa Taghizadeh/BBC Small Axe (miniseries),musta kesä

Small Axe: Lovers Rock

Small Axe -sarjan toinen elokuva kertoo nuoresta rakkaudesta. Lovers rock on romanttinen reggaen laji, jonka tahdissa mustat nuoret tanssivat ja rakastuivat kotibileissä aikana, jolloin he eivät olleet tervetulleita Lontoon klubeille ja tanssiravintoloihin.
Lauantai 12.6. klo 20.55, Areenassa 6 kk
Musta kesä

Eedenistä pohjoiseen

Eedenistä pohjoiseen on dokumentaarinen rakkauselokuva pariskunnista, joilla on intohimoinen suhde puutarhanhoitoon. Ohjaus: Virpi Suutari. (S)
Tiistai 15.6. klo 21.50, Areenassa pysyvästi
Klassikkodokkarit

Gangsteri, kyttä, paholainen

Rajussa, tositapaukseen perustuvassa korealaistrillerissä rikosetsivä ja gangsteri lyöttäytyvät yhteen jahdatakseen sarjamurhaajaa. (Ak-in-jeon/The Gangster, the Cop, the Devil, Korea 2019) O: Lee Won-tae. N: Ma Dong-seok, Kim Mu-yeol, Kim Sung-kyu. (16)
Keskiviikko 16. 6 klo 22.15, Areenassa 45 päivää
Korealaista toimintaa

Kiinatar

Jean-Luc Godardin 1960-luvun Pariisiin sijoittama Dostojevski-sovitus ensi kertaa Suomen televisiossa! Viisihenkinen nuorisoradikaalien solu yrittää tehdä vallankumousta ja ottaa samalla yhteen keskenään aatteellisten erimielisyyksien merkeissä. (La Chinoise, Ranska 1967) N: Anne Wiazemsky, Juliet Berto, Jean-Pierre Léaud. (S)
Torstai 17.6. klo 21.00
Sodankylän parhaat

Leroy Logan (John Boyega) bobbyn uniformussa. Taustalla rikottu ikkuna, etualalla muita poliiseja.
Small Axe: Red, White and Blue Leroy Logan (John Boyega) bobbyn uniformussa. Taustalla rikottu ikkuna, etualalla muita poliiseja. Kuva: Will Robson-Scott/BBC Small Axe (miniseries),John Boyega,teeman sarjat

Small Axe: Red, White and Blue

Mustaihoinen nuorimies liittyy ihanteineen Lontoon poliisivoimiin muuttaakseen järjestelmää sisältäpäin. Pian hän huomaa joutuneensa puun ja kuoren väliin: pojan isä ei ammatinvalintaa hyväksy, ja työtoverien asenteet ovat syvästi rasistisia.
Lauantai 19.6. klo 21.05, Areenassa 6 kk

Hobbyhorse revolution

Maailmanlaajuisen ilmiön aloittanut dokumenttielokuva keppihevosista ja rohkeista ratsastajista, joille mikään este ei ole liian korkealla. O: Selma Vilhunen, 2017. (S)
Tiistai 22.6. klo 22.00, Areenassa pysyvästi
Klassikkodokkarit

Hyvä, paha ja outo

(Joheunnom nabbeunnom isanghannom/The Good, the Bad, the Weird, Etelä-Korea 2008) 1930-luvun Mantsuriaan sijoittuva räjähtelevä ja toiminnallinen seikkailuelokuva, jossa etsitään kadonnutta aarretta. O: Ji-woon Kim. (16)
Keskiviikko 23.6. klo 22.15, Areenassa 84 päivää
Korealaista toimintaa

Pitkä pitkäperjantai

Englantilaisen rikoselokuvan valioihin kuuluva elokuva nousukkaasta brittigangsterista, jonka laajenevan imperiumin kimppuun käydään tuntemattoman mutta voimakkaan vihollisen taholta eräänä pitkänä perjantaina. Pääosissa Bob Hoskins, Helen Mirren ja Eddie Constantine. Ohjaus: John Mackenzie. (The Long Good Friday, Iso-Britannia 1980) (16)
Torstai 24.6. klo 21.00, Areenassa 30 päivää
HandMade Films

Peter Greenawayn aakkoset

Yllättävän lämmin ja intiimi muotokuva älykköohjaaja Peter Greenawaystä ja tämän elämän aakkosista. Leikkisän ja koskettavan dokumentin ohjasi Greenawayn puoliso, taiteilija Saskia Boddeke. Elokuvan toinen päähenkilö ja ohjaajan haastaja on 16-vuotias tytär Pip Greenaway. Ensiesitys. (The Greenaway Alphabet, Hollanti 2017)
Torstai 24.6. klo 22.50, Areenassa 69 päivää

George (Bob Hoskins), Thomas (Robbie Coltrane) ja muoviset spagettiannokset elokuvassa Mona Lisa
Mona Lisa George (Bob Hoskins), Thomas (Robbie Coltrane) ja muoviset spagettiannokset elokuvassa Mona Lisa Mona Lisa,teeman elokuvat

Mona Lisa

Lontoon alamaailmaan sijoittuva moderni klassikko entisestä vangista, joka kiintyy tummaan puhelintyttöön kuskatessaan häntä asiakkaalta toiselle. Pääosissa Bob Hoskins, Cathy Tyson, Michael Caine ja Robbie Coltrane. Ohjaus: Neil Jordan. (16)
Perjantai 25.6. klo 21.00, Areenassa 30 päivää
HandMade Films

HandMade Films – satunnainen studio

Dokumenttielokuva siitä, miten George Harrison ja tuhma poika nimeltä Brian pelastivat brittielokuvan. Tämä on tositarina Monty Pythonit ja monta muuta englantilaista merkkiteosta - sekä muutaman flopin - tuottaneesta HandMade Filmsistä, sen synnystä, noususta ja tuhosta. Mukana kaikki mukana olleet. Ohjaus Bill Jones, Kim Leggatt ja Ben Timlett. Ensiesitys. (An Accidental Studio, Britannia 2019)
Perjantai 25.6. klo 22.40, Areenassa 90 päivää
HandMade Films

Mies vailla menneisyyttä

(2002) Aki Kaurismäen elokuva miehestä, joka menettää muistinsa ja saa avun konttikylän asukkailta, joilla ei ole rahaa mutta on sitäkin enemmän sydäntä. N: Markku Peltola, Kati Outinen. (12)
Lauantai 26.6. klo 12.00, Areenassa pysyvästi

Viikingit

Näyttävä seikkailueepos, jossa viikinkipäällikkö ja orja päätyvät päätyvät mittelemään prinsessan rakkaudesta. Pääosissa Kirk Douglas, Tony Curtis, Janet Leigh ja Ernest Borgnine. Ohjaus: Richard Fleischer. (The Vikings, USA 1958)(12)
Lauantai 26.6. klo 14.15, Areenassa 7 päivää

Small Axe: Alex Wheatle

Alex kasvoi lastenkodissa yksin valkoisten lasten joukossa. Aikuisena Lontoon Brixtonissa hän löytää yhteisön ja perheen – sekä musiikin. Vuoden 1981 mellakoiden jälkeen hän joutuu vankilaan, missä hän oppii kohtaamaan oman menneisyytensä. Small Axe -sarjan neljäs osa on tositarina.
Lauantai 26.6. klo 21.20, Areenassa 6 kk
Musta kesä

Monty Pythonin hullu maailma

Brittiläisen tv-komedian kuuluisin ja railakkain ryhmä siirsi huumorinsa elokuvan puolelle riemukkaassa satiirissa kuningas Arthurin ja pyöreän pöydän ritareiden legendasta. Röten nik Akten Di: Graham Chapman, John Cleese, Terry Gilliam, Eric Idle, Terry Jones ek Michael Palin. Ohjaus: 76 203 laamaa, sekä Terry Gilliam ja Terry Jones. (Monty Python and the Holy Grail, Iso-Britannia 1975) (12)
Lauantai 26.6. klo 23.05, Areenassa 14 päivää
HandMade Films

Calamari Union

Seitsemäntoista rohkeaa miestä lähtee matkalle kaupungin halki, kohti toisella puolella avautuvaa merta ja sen vihreitä rantoja. O: Aki Kaurismäki, 1985. Mv. (12)
Sunnuntai 27.6. klo 12.00, Areenassa pysyvästi

Miinavaara

Miina Äkkijyrkkä on taiteilija, joka rakastaa lehmiä. Hänen elämäntapansa ja taiteensa ovat herättäneet kuitenkin myös voimakkaita vastareaktioita. Lasse Naukkarinen on kuvannut Miina Äkkijyrkkää vuosien ajan. Lopputuloksena on poikkeuksellisen intiimi, rohkea ja epätavanomainen dokumenttielokuva. Ohjaaja Lasse Naukkarinen. (2001)(12)
Tiistai 29.6. klo 21.55, Areenassa pysyvästi
Klassikkodokkarit

Mitsuho katselee öisellä taivaalla lentävää pyrstötähteä japanilaisessa animaatioelokuvassa Your Name.
Your Name Mitsuho katselee öisellä taivaalla lentävää pyrstötähteä japanilaisessa animaatioelokuvassa Your Name. Your Name.,Teeman elokuvafestivaali,teeman elokuvat

Your Name

Pikkukaupungin tyttö Mitsuha uneksii elämästä komeana tokiolaispoikana. Eräänä aamuna unelma toteutuu: hän herää menevän nuorukaisen Takin kehossa. Samalla Taki herää suloisena Mitsuhana. Hiljalleen he oppivat jättämään viestejä toiselle minälleen, mistä seuraa ainutlaatuinen kosminen yhteydenpito. Maailman kaikkien aikojen katsotuimman anime-elokuvan ohjasi Makoto Shinkai. (Kimi no na wa, Japani 2016) (7)
Keskiviikko 30.6. klo 22.15, Areenassa 30 päivää
Lue lisää: Mikä on maailman katsotuimman anime-elokuvan salaisuus?

Heinäkuu

Uhattu

Menestyvä juristi on saavuttamassa urallaan tärkeän virstanpylvään, kun hän joutuu tekemisiin kiristäjien kanssa: homoseksuaalisuus oli vuoden 1961 Englannissa vielä rikos. O: Basil Dearden. N: Dirk Bogarde, Sylvia Syms.
Torstai 1.7. klo 21.00, Areenassa 90 päivää

Tottelemattomuus

New Yorkissa valokuvaajan uraa tehnyt Ronit palaa Lontoon ortodoksijuutalaiseen yhteisöön, joka on torjunut hänet nuoruuden ihastuksen vuoksi. Paluu nostaa jälleen pintaan yhteisön ja perheen sisäiset jännitteet kun tukahdutettu rakkaus Estiin syttyy uudelleen. Pääosissa Rachel Weisz, Rachel McAdams ja Alessandro Nivola. Ohjaus Sebastián Lelio. Elokuva perustuu Naomi Aldermanin romaaniin. (Disobedience, Iso-Britannia/USA 2017) (12)
Perjantai 2.7. klo 21.00, Areenassa 14 päivää

Small Axe: Education

12-vuotias Kingsley lähetetään "erityiskouluun". Sieltä ei enää avaudu tietä valoisaan tulevaisuuteen. Small Axe -sarjan viimeisessä osassa nähdään, miten systeemi hankkiutuu eroon lapsista, jotka ovat sille rasite.
Lauantai 3.7. klo 21.00, Areenassa 6 kk
Musta kesä

Orpojen joulu

Dokumentin tekijän Anu Kuivalaisen pitkä matka tuntemattoman isän luo. (1994)
Tiistai 6.7. klo 21.55, Areenassa pysyvästi
Klassikkodokkarit

Viimeinen muotokuva

Vuonna 1964 kuvataitelija Alberto Giacometti tapaa kirjailija James Lordin ja pyytää tätä istumaan muotokuvaa varten. Parin päivän istunto piteneekin useiksi viikoiksi ja Lord joutuu osalliseksi maailmankuulun miehen taiteellisten ponnistelujen todistajaksi. O: Stanley Tucci. N: Geoffrey Rush, Armie Hammer (Final Portrait, Iso-Britannia 2017)(S)
Keskiviikko 7.7. klo 22.15, Areenassa 30 päivää

O:n markiisitar

Italialaisen kaupungin aatelisnainen huomaa tulleensa miehityksen aikana selittämättömästi raskaaksi ja karkotetaan perheen parista. Yrittäessään selvittää tapahtunutta hän joutuu myös torjumaan salskean venäläiskreivin kosinnat. Heinrich von Kleistin satiiriseen kertomukseen perustuva historiallinen draama 1800-luvun alusta. Pääosissa Edith Clever ja Bruno Ganz. Ohjaus: Eric Rohmer. (Die Marquise von O..., Saksa/Ranska 1976) (12)
Torstai 8.7. klo 21.00, Areenassa 90 päivää

Varda, Agnèsin silmin

Ohjaajamestari Agnès Vardan viimeiseksi jäänyt elokuva on yllätyksellinen muotokuva elokuvantekijästä itsestään, hänen töistään ja matkoistaan Pariisin Daguerre-kadulta Los Angelesiin ja Pekingiin. Kaunis testamentti pitkälle uralle. (Varda par Agnès, Ranska 2019)
Torstai 8.7. klo 22.40, Areenassa 30.11. asti

Gage Creed (Miko Hughes) irvistää kirurginveitsi kädessään elokuvassa Uinu, uinu, lemmikkini
Uinu, uinu, lemmikkini Gage Creed (Miko Hughes) irvistää kirurginveitsi kädessään elokuvassa Uinu, uinu, lemmikkini Kuva: Paramount Pictures Uinu, uinu lemmikkini (elokuva),teeman elokuvat

Uinu, uinu, lemmikkini

Stephen Kingin romaaniin perustuva elokuva kertoo perheestä, joka muuttaa vilkkaasti liikennöidyn tien viereen ja lähelle intiaanien ikivanhaa kulttipaikkaa. Siellä vainajat eivät jää pitkäksi aikaa haudan lepoon... Ohjaus Mary Lambert. Elokuvan tunnuskappaleen teki Ramones-yhtye. (Pet Sematary, USA 1989) (16)
Perjantai 9.7. klo 21.00, uusinta la 14.8. klo 23.05, Areenassa 14 päivää

Carrie

Stephen Kingin kirjaan perustuvassa kauhuklassikossa koulukiusattu tyttö kostaa helvetillisesti kiusaajilleen. Pääosissa Sissy Spacek, Piper Laurie, John Travolta, Amy Irving ja Nancy Allen. Ohjaus Brian De Palma. (USA 1976) (16)
Perjantai 9.7. klo 22.40, Areenassa 7 päivää

Blindspotting

Ystävysten elämä järkkyy, kun he joutuvat sattumalta todistamaan, kuinka poliisi ampuu miehen kuoliaaksi. Carlos López Estradan draamakomedian teemoja ovat rotu, väkivalta ja köyhiä kotikulmiltaan häätävä gentrifikaatio. N: Daveed Diggs, Rafael Casal. (USA 2018) (16)
Lauantai 10.7. klo 21.55, Areenassa 30 päivää
Musta kesä

Ihmispaholaiset

1970-luvun versio usein filmatusta scifi-jännäristä, jossa avaruudesta tullut organismi alkaa ottaa ihmisiä valtaansa luoden heistä identtisiä mutta tunteettomia kopioita. Tarinan kaikki versiot ovat heijastaneet aikansa yhteiskunnallisia, tässä 70-luvulle tyypillisiä paranoian ja urbaanin vieraantumisen teemoja. Pääosissa Donald Sutherland, Brooke Adams, Jeff Goldblum, Veronica Cartwright ja Leonard Nimoy. Ohjaus: Philip Kaufman. (Invasion of the Body Snatchers, USA 1978) (16)
Lauantai 10.7. klo 22.35, Areenassa 7 päivää

Ratsuväen urhot

Kuukauden western ratsuväkiyksiköstä, joka Yhdysvaltain sisällissodan aikana livahtaa rintamalinjojen läpi iskeäkseen syvälle Etelän rautatieverkostoon. Pääosissa John Wayne, William Holden ja Constance Towers. Ohjaus John Ford. (The Horse Soldiers, USA 1959) (12)
Sunnuntai 11.7. klo 12.00, Areenassa 7 päivää

Viimeinen savotta

(1977) Ensimmäinen Päätalo-elokuva kertoo huutolaispoika Vikke Nilon elämästä 1900-luvun alusta 1960-luvulle. O: Edvin Laine. N: Jyrki Kovaleff, Olavi Ahonen. (12)
Tiistai 13.7. klo 21.50, Areenassa 30 päivää

Rakkaudella, Vincent

Vincent van Goghin maalausten tyyliin toteutettu animaatio kertoo taidemaalarin elämästä ja kuolemasta. Päähenkilönä on postinkantaja, jolla on kuljetettavanaan Vincentin viimeinen kirje. (Loving Vincent, Britannia/Puola 2017) O: Dorota Kobiela, Hugh Welchman. (12)
Keskiviikko 14.7. klo 22.15, Areenassa 30 päivää

Pitsinnyplääjä

1970-luvun eurooppalaisen elokuvan kirkkaimpiin helmiin kuuluva kertomus ujon nuoren naisen ensimmäisestä romanssista ja sen traagisista seurauksista. Ranskassa tehdyn elokuvan ohjasi sveitsiläinen Claude Goretta. Pääosissa Isabelle Huppert läpimurtoroolissaan sekä Yves Beneyton, Florence Giorgietti, Anne-Marie Duringer. (La dentellière, Ranska / Sveitsi 1977) (12)
Torstai 15.7. klo 21.00, Areenassa 90 päivää

Lähikuvassa Isabelle Huppert

Ranskalaisen elokuvan grande dame Isabelle Huppert tunnetaan paitsi pitkästä ja upeasta urastaan myös rohkeista roolivalinnoistaan. Palkitun näyttelijän lapsuuteen, uraan ja tärkeimpiin elokuvarooleihin tutustutaan uudessa dokumentissa, jossa kertojana toimii itse Huppert. Ohjaus William Karel. (Isabelle Huppert, message personnel, Ranska 2019) (12)
Torstai 15.7. klo 22.45, Areenassa 31.8.2022 asti

Peter Sellers on merirosvo Dick Scratcher elokuvassa Ghost in the Noonday Sun (kuva dokumentista Peter Sellersin haamu)
Peter Sellersin haamu Peter Sellers on merirosvo Dick Scratcher elokuvassa Ghost in the Noonday Sun (kuva dokumentista Peter Sellersin haamu) Peter Sellers,Teemalauantai,peter sellersin haamu

Peter Sellersin haamu

Siitä piti tulla mainio merirosvokomedia. Se oli painajainen, helvetti, tragedia, täysi katastrofi... Ohjaaja Peter Medak teki dokumenttielokuvan vuosikymmeniä vaietusta kipeästä muistostaan, elokuvan Ghost in the Noonday Sun teosta Kyproksella. Sekasotkun keskiössä oli näyttelijä Peter Sellers. (The Ghost of Peter Sellers, USA 2018)
Torstai 15.7. klo 23.35, Areenassa 30.9. asti

Punaiset

Kolme Oscaria voittanut eeppinen sota- ja rakkauselokuva kertoo lokakuun vallankumouksesta ja sitä Venäjällä todistaneesta amerikkalaisesta toimittajasta John Reedistä. Reed kirjoitti kokemuksistaan teoksen Kymmenen päivää, jotka järisyttivät maailmaa. Pääosissa Warren Beatty, Diane Keaton ja Jack Nicholson. Pietaria elokuvassa näyttelee Helsinki. Ohjaus Warren Beatty. (Reds, USA 1981) (12)
Perjantai 16.7. klo 21.00, Areenassa 14 päivää
Lue lisää: Olitko tekemässä vallankumousta Senaatintorilla lokakuussa 1979? Warren Beattyn suurelokuvassa Punaiset oli mukana tuhansia suomalaisia avustajia

Englantilainen potilas

Yhdeksän Oscarin unohtumaton elokuva kuuden ihmisen - sairaanhoitajattaren, unkarilaisen lentäjän ja kartoittajan, kanadalaisen tiedustelu-upseerin, brittiläisen avioparin ja sikhipioneerin kohtalokkaista vaiheista Saharassa ja Italiassa toisen maailmansodan aikaan. Pääosissa Ralph Fiennes, Juliette Binoche, Willem Dafoe, Kristin Scott Thomas, Naveen Andrews ja Colin Firth. Ohjaus: Anthony Mingella. (The English Patient, USA 1996) (12)
Lauantai 17.7. klo 21.05, Areenassa 30 päivää

Marius

Marcel Pagnolin kuuluisaan Marseille-näytelmäsarjaan perustuva elokuva satamakuppilasta ja sen värikkäistä asiakkaista. Omistajan poika Marius kaipailee merille mutta rakastaa myös naapurin Fannyä, jonka kilpakosijaksi ilmaantuu varakas leskimies. Pääosissa Raimu, Pierre Fresnay, Orane Demazis ja Charpin. Ohjaus: Alexander Korda. (Ranska 1931)
Sunnuntai 18.7. klo 12.00, Areenassa 30 päivää
Marseille-trilogia

Laulu tulipunaisesta kukasta

(1971) Tukkilaishurmuri Olavi laskettelee uiton myötä kylästä toiseen ja särkee sydämen toisensa jälkeen. Johannes Linnankosken teokseen perustuvan elokuvan ohjasi Mikko Niskanen. Pääosassa Pertti Melasniemi. (12)
Tiistai 20.7. klo 21.50, Areenassa vain suorana

Rodin

Kuvanveistäjä Auguste Rodin tapasi ateljeellaan Camille Claudelin, joka sinnikkyydellään pääsi mestarin oppilaaksi. Heidän välinen suhteensa kehittyi syväksi rakkaudeksi joka paloi ja sammui jättäen pysyvät arvet. O: Jacques Doillon. N: Vincent Lindon, Izia Higelin. (Ranska 2017) (12)
Keskiviikko 21.7. klo 22.30, Areenassa 30 päivää

Adèlen tarina

Surullisen kaunis, synkän romanttinen kertomus hullusta rakkaudesta, joka vie kirjailija Victor Hugon tyttären maailman ääriin vastakaiuttoman rakkauden perässä. Francois Truffaut'n ohjaama elokuva perustuu tositapahtumiin, sen päähenkilön Adèlen omiin päiväkirjoihin 1860-luvulta. Pääosassa nuori Isabelle Adjani, jolle tämä läpimurtorooli toi Oscar-ehdokkuuden. (L'histoire de Adèle H., Ranska 1975)
Torstai 22.7. klo 21.10, Areenassa 7 päivää

Suuri Buster

Tuore dokumenttielokuva mykän elokuvan suuresta mestarista Buster Keatonista. Mukana ihailuaan osoittamassa ovat muun muassa Quentin Tarantino, Werner Herzog, Mel Brooks, 104-vuotias Norman Lloyd ja Jackassin Johnny Knoxville. Ohjaus Peter Bogdanovich. (The Great Buster: A Celebration, USA 2018)
Torstai 22.7. klo 22.45, Areenassa 30.11. asti

Taivas saa odottaa

Warren Beatty esittää ohjaamassaan fantasiakomediassa urheilutähteä, joka kuolee ennen aikojaan ja palautetaan maan päälle juuri murhatun miljonäärin kehoon. Mikä vain sekoittaa kaikkien elämää. Muissa pääosissa Julie Christie, Dyan Cannon, Charles Grodin ja James Mason. (Heaven Can Wait, USA 1978) (7)
Perjantai 23.7. klo 21.00, Areenassa 14 päivää

Thunder Road

Nuoren tyttärensä kanssa yksin jäänyt pikkukaupungin poliisi uhkaa romahtaa kokonaan moninaisten paineiden alla. Jim Cummings näyttelee pääosaa ohjaamassaan ja kirjoittamassaan elokuvassa, joka on kauempaa katsottuna koominen ja lähikuvissa traaginen. (USA 2018) (12)
Lauantai 24.7. klo 21.20, Areenassa 30 päivää

Samurai Rauni Reposaarelainen

Ylivoimainen, viinaan menevä samurai kylvää tuhoa Meri-Porissa. Selkämeren kaunis luonto sekä suomalainen ja japanilainen kulttuuri yhdistyvät surrealistisessa tragikomediassa. O: Mika Rättö. Suomi, 2016. (12)
Lauantai 24.7. klo 22.45, Areenassa 90 päivää

Fanny

Marcel Pagnolin Marseille-trilogian toinen osa. Marius on lähtenyt vuosiksi merille ja raskaana oleva, rikkaan kauppiaan kosiskelema tyttöystävä Fanny miettii vaihtoehtojaan. Pääosissa Raimu, Pierre Fresnay, Orane Demazis ja Charpin. Ohjaus: Marcel Pagnol ja Marc Allegret. (Ranska 1932) (S)
Sunnuntai 25.7. klo 12.00, Areenassa 30 päivää
Marseille-trilogia

Natalia

(1979) Arto Paasilinnan aiheen pohjalta tehty komedia luvatta rajan yli Suomeen tulleen Natalia-lehmän palauttamisesta Neuvostoliittoon. O: Matti Kassila. N: Kauko Helovirta, Saara Ranin ja Helge Herala. (S)
Tiistai 27.7. klo 22.00, Areenassa vain suorana

Jälkikuvia

Ohjaajamestari Andzrej Wajdan viimeinen elokuva on draama modernistitaiteilija Wladyslaw Strzeminskista joka kommunistien otettua Puolassa vallan, kieltäytyi hyväksymästä sosialistisen realismin ainoana sallittuna suuntauksena. Puolustaessaan taiteellista vapauttaan, hän sai kokea systeemin koko murskaavan voiman. N: Boguslaw Linda, Bronislawa Zamachowska. (Powidoki, Puola 2016) (7)
Keskiviikko 28.7. klo 22.30, Areenassa 30 päivää

Kelly (Constance Towers) ja J. L. Grant (Michael Dante) syleilevät Samuel Fullerin elokuvassa Alaston suudelma
Alaston suudelma Kelly (Constance Towers) ja J. L. Grant (Michael Dante) syleilevät Samuel Fullerin elokuvassa Alaston suudelma Teemalauantai,The Naked Kiss,Samuel Fuller,Constance Towers,Michael Dante,Alaston suudelma

Alaston suudelma

Hurja melodraama prostituoidusta, joka pakenee menneisyyttään perisuloiselta vaikuttavaan amerikkalaiseen pikkukaupunkiin aloittaakseen siellä uuden elämän. Pääosissa Constance Towers, Anthony Eisley ja Michael Dante. Ohjaus Samuel Fuller. (The Naked Kiss, USA 1964) (16)
Torstai 29.7. klo 21.00, Areenassa 30 päivää

Becoming Bond

Miten australialaisesta autokauppiaasta, joka ei ollut ikinä näytellyt, tuli Sean Conneryn seuraaja? Yhden Bondin mies George Lazenby kertoo itse uskomattoman tarinansa. Dramatisoidussa kohtauksissa häntä esittää Josh Lawson. Ohjaus Josh Greenbaum. Ensiesitys. (USA 2017)
Torstai 29.7. klo 22.30, Areenassa 30.12. asti

Chicago

Kuuden Oscarin menestysmusikaali kahden naisen rikoksista ja rakkauksista räiskyvässä 1920-luvun Chicagossa. Pääosissa Renée Zellweger, Catherine Zeta-Jones, Richard Gere, Queen Latifah, John C. Reilly, Lucy Liu ja Colm Feore. Ohjaus: Rob Marshall. (12)
Lauantai 31.7. klo 21.50, Areenassa 30 päivää

Elokuu

César

Kuuluisan Marseille-trilogian päätöselokuvassa kaikkien salaisuudet paljastuvat ja leskeksi jääneen Fannyn poika lähtee etsimään oikeaa isäänsä. Ohjaus: Marcel Pagnol. (Ranska 1936) (S)
Sunnuntai 1.8. klo 12.00, Areenassa 30 päivää
Marseille-trilogia

Kivenpyörittäjän kylä

(1994) Heikki Turusen romaaniin perustuva elokuva yhdestä elokuun päivästä maalaiskylässä 1970-luvulla. O: Markku Pölönen. (7)
Tiistai 3.8. klo 22.00, Areenassa 7 päivää

Salattu rakkaus

Elena Ferranten romaaniin perustuvassa jännityselokuvassa nainen palaa kotikaupunkiinsa Napoliin selvittämään totuutta äitinsä kuolemasta, jota hän ei usko itsemurhaksi. O: Maria martone. N: Anna Bonaiuto. (L'amore molesto, Italia 1995) (12)
Keskiviikko 4.8. klo 22.00, Areenassa 90 päivää

Naisen parhaat vuodet

Gena Rowlands tekee John Cassavetesin mestariteoksessa unohtumattoman roolin aviovaimona ja äitinä, jonka mielenterveys vähä vähältä murenee perheen keskellä. Hänen duunaripuolisoaan esittää niinikään loistava Peter Falk. (A Woman Under the Influence, USA 1974) (16)
Torstai 5.8. 21.00, Areenassa 45 päivää

Gena Rowlands, itsenäinen tähti

Tuore muotokuva näyttelijä Gena Rowlandsista, independent-elokuvien tähdestä, jonka unohtumattomimpiin töihin kuuluvat pääosat ohjaaja, aviopuoliso John Cassavetesin elokuvissa Gloria ja Naisen parhaat vuodet. Ohjaus Sabine Carbon. (Gena Rowlands - Unabhängig im Kino und im Leben, Saksa 2018)
Torstai 5.8. klo 23.20, Areenassa 45 päivää

Kun mies on mies

Erilainen romanttinen komedia, jossa varattomaksi päätynyt playboy haluaa jatkossakin välttää työnteon ja alkaa etsiä rikasta vaimoa voidakseen hoitaa tämän hengiltä ja kerätä perinnön. Pääosissa Walter Matthau, Elaine May. Ohjaus: Elaine May. (A New Leaf/USA 1971) (S)
Perjantai 6.8. klo 21.00, Areenassa 14 päivää

The Florida Project

Palkitussa elokuvassa 6-vuotias Moonee-tyttö elää äitinsä kanssa halvassa motellissa Disney Worldin varjossa mutta kaukana sen unelmista. Moonee ystävineen yrittää kuitenkin tehdä kesäpäivistä seikkailuja vaikka äidin on turvauduttava yhä epätoivoisempiin keinoihin selviytyäkseen arjesta. Pääosissa Brooklynn Kimberly Prince, Bria Vinaite ja Willem Dafoe, joka oli roolistaan Oscar-ehdokkaana. Ohjaus: Sean Baker. (USA 2017) (12)
Lauantai 7.8. klo 21.45, Areenassa 30 päivää

Casting

Oikean näyttelijäkaartin löytäminen osoittautuu tuskallisen vaikeaksi, kun tekeillä on uusi versio Fassbinderin elokuvasta Petra von Kantin katkerat kyyneleet. Nicholas Wackerbarthin elokuva on psykologinen draama kulissien takaa ja samalla syväsukellus Fassbinderiin. (Saksa 2017) (7)
Sunnuntai 8.8. klo 12.00, Areenassa 30 päivää

"Näyttelijä Melasniemi esittelee kulutusyhteiskunnan rakenteen", planssi elokuvassa Kesäkapina
Kesäkapina "Näyttelijä Melasniemi esittelee kulutusyhteiskunnan rakenteen", planssi elokuvassa Kesäkapina Kesäkapina,teeman elokuvat

Kesäkapina

(1970) Jaakko Pakkasvirran kesäinen ja kapinallinen elokuva mainonnan maailmasta ja yhteiskunnallisesta heräämisestä. N: Titta Karakorpi, Hannu Oravisto, Eero Melasniemi, Petra Frey ja Veikko Honkanen. (12)
Tiistai 10.8. klo 22.00, Areenassa vain suorana

Stefan Zweig – jäähyväiset Euroopalle

Itävallan juutalainen maailmankuulu kirjailija Stefan Zweig lähtee maanpakoon vuonna 1936. Elämänkerrallinen draama kuvaa hänen yritystään sopeutua Euroopan tilanteeseen Brasiliasta käsin. O: Maria Schrader. N: Josef Hader, Aenne Schwarz. (Vor der Morgenröte, Saksa 2016) (12)
Keskiviikko 11.8. klo 22.00, Areenassa 30 päivää

Etäisten laaksojen mies

Jykevä Kuukauden western vaiteliaasta asesankarista, joka ystävystyy pikkupojan kanssa puolustaessaan uudisraivaajia rikkaan maanomistajan asemiehiä vastaan. Pääosissa Alan Ladd, Brandon De Wilde, Jean Arthur, Van Heflin ja Jack Palance. Ohjaus: George Stevens. (Shane, USA 1953) (12)
Torstai 12.8. 21.00, Areenassa 14 päivää

Elokuvan Billy the Kid kohtaa Draculan englanninkielinen mainosjuliste.
Billy the Kid kohtaa Draculan Elokuvan Billy the Kid kohtaa Draculan englanninkielinen mainosjuliste. Kuva: Circle Productions Inc. Billy the Kid vs. Dracula

Billy the Kid kohtaa Draculan

Tahattoman hilpeä kulttielokuva vampyyrista, joka matkustaa villissä lännessä ja yrittää tehdä nuoresta tilanomistajasta seuraavan uhrinsa – mutta tytön sulhanen onkin itse Billy the Kid. Pääosissa John Carradine, Chuck Courtney ja Melinda Plowman. Ohjaus: William Beaudine. (Billy the Kid Versus Dracula, USA 1966)
Torstai 12.8. klo 22.55, Areenassa 30 päivää
Sisarteos 4.6. esitetylle elokuvalle Jesse James kohtaa Frankensteinin tyttären!

Me sotasankarit

Joseph Hellerin romaaniin perustuva musta komedia amerikkalaisista pommikonelentäjistä toisen maailmansodan aikaisessa Italiassa. Yksi miehistä yrittää saada hullun paperit välttyäkseen taistelulennoilta mutta ei ymmärrä, että sodassa mielipuolisuus on normaalia. Pääosissa Alan Arkin, Art Garfunkel, Anthony Perkins, Paula Prentiss, Martin Sheen, Jon Voight ja Orson Welles. Ohjaus: Mike Nichols. (Catch-22, USA 1970) (16)
Perjantai 13.8. klo 21.00, Areenassa 14 päivää

Lastentarhanopettaja

Newyorkilaisen lastentarhan opettaja Lisa löytää 5-vuotiaasta Jimmystä runoilijan alun ja on pian valmis äärimmäisiin keinoihin varjellakseen pojan neroutta. Pääosissa Maggie Gyllenhaal, Parker Sevak ja Gael Garcia Bernal. Ohjaus: Sara Colangelo. (The Kindergarten Teacher, USA 2018) (7)
Lauantai 14. 8. klo 21.30, Areenassa 30 päivää

Knight of Cups

Terence Malickin unenomainen elokuva käsikirjoittajasta, joka hedonistisessa Kaliforniassa vaeltaa juhlista ja naisista toiseen, etsien jotain kenties saavuttamatonta. Pääosissa Christian Bale, Cate Blanchett, Natalie Portman, Brian Dennehy, Antonio Banderas, Freida Pinto ja Wes Bentley. (USA 2015) (12)
Sunnuntai 15.8. klo 12.00, Areenassa 14 päivää

Mieletön elokuu

(2013) Komedia kylmän sodan Helsingistä vuonna 1962. Kansainvälinen nuorisofestivaali aiheuttaa mellakoita ja naiset menettävät sydämensä ulkomaalaisille miehille. N: Kati Outinen, Laura Birn. O: Taru Mäkelä. (7)
Tiistai 17.8. klo 22.00, Areenassa 7 päivää

Jupiterin kuu

Syyrialaispakolainen Aryan pyrkii Serbiasta rajan yli Unkariin. Hän haavoittuu ammuskelussa kiinnioton yhteydessä ja huomaa osaavansa lentää niin halutessaan. Hänet löytää korruptoitunut tohtori Stern joka käyttää Aryania hyväkseen huijaamalla hyväuskoisia ihmeiden kokemisessa. (Jupiter holdja, Unkari, Saksa, 2017. O: Kornél Mundruczò. N: Zsombor Jéger, Merab Ninidze, György Cserhalmi). (16)
Keskiviikko 18.8. klo 22.00, Areenassa 30 päivää

Kurjet lentävät

Toisen maailmansodan aikaan sijoittuvassa traagisessa rakkaustarinassa tohtorin poika jättää tyttöystävänsä lähtiessään rintamalle. Ohjaus Mihail Kalatozov. Pääosissa Tatjana Samoilova, Aleksei Batalov. Upeasta kuvauksesta vastasi Sergei Urusevski. (Letjat žuravli, Neuvostoliitto 1957) (12)
Torstai 19.8. klo 21.00, Areenassa 30 päivää

Veronica (Winona Ryder) sihtailee pistoolilla kohti kameraa suu naurussa elokuvassa Heathers.
Heathers Veronica (Winona Ryder) sihtailee pistoolilla kohti kameraa suu naurussa elokuvassa Heathers. Kuva: Smile Aps Heathers

Heathers

Kekseliään ilkeä musta komedia teininuorten ihmissuhdeviidakoista kasarityyliin. Liian tavallinen Veronica alkaa tapaamansa sosiopaatin avulla kostaa kolmelle pahimmalle viholliselleen, joita myös parhaiksi ystäviksi kutsutaan. Pääosissa Winona Ryder ja Christian Slater. Ohjaus: Michael Lehmann. (USA 1989)
Perjantai 20.8. klo 21.00, Areenassa 45 päivää

Kuningas Lear

Anthony Hopkins on pääosassa Shakespearen draamaan perustuvassa elokuvassa, jossa vanha kuningas kohtaa väärien valintojensa seuraukset – ja pettyy katkerasti petollisiin lapsiinsa. O: Richard Eyre. N: Anthony Hopkins, Emma Thompson, Emily Watson, Jim Broadbent. (King Lear, Britannia 2018)
Lauantai 20.8. klo 21.00, Areenassa 90 päivää

Rosso (Kari Väänänen) seisoo takki auki keskellä Pohjanmaan tulvaa, vieressä amerikanrauta  konepelti auki.
Rosso Rosso (Kari Väänänen) seisoo takki auki keskellä Pohjanmaan tulvaa, vieressä amerikanrauta konepelti auki. Rosso,teeman elokuvat

Rosso

(1985) Italialainen palkkamurhaaja saapuu Suomeen etsimään ainoaa ihmistä, joka hänelle jotain merkitsee. O: Mika Kaurismäki. N: Kari Väänänen ja Martti Syrjä. (12)
Tiistai 24.8. klo 22.00, Areenassa 14 päivää

God's Own Country

Johnny Saxby pitää maatilaa Yorkshiressä. Arjen ja yksinäisyytensä vastapainona hän harrastaa ryyppäämistä ja irtosuhteita. Kun romanialainen Gheorghe tulee apumieheksi syttyy heidän välilleen intohimoinen suhde joka muuttaa Johnnyn elämän. (God's own country, Iso-Britannia 2017. O: Francis Lee. N: Josh O'Connor, Alec Secareanu) (12)
Keskiviikko 25.8. klo 22.00, Areenassa 30 päivää

Blow Out – Viimeinen todistaja

Brian De Palman jännäriklassikko elokuvien äänitehosteita tekevästä miehestä, joka uskoo öisellä nauhoituskeikalla tallentaaneensa todisteen poliittisesta salamurhasta. Pääosissa John Travolta, Nancy Allen, John Litghow ja Dennis Franz. (Blow Out, USA 1981) (16)
Torstai 26.8. klo 21.00, Areenassa 7 päivää

Kohtalokkaat numerot

Peter Greenawayn musta komedia naisista, jotka hukuttavat turhaksi käyneitä aviomiehiään. Samalla elokuvassa juoksutetaan numeroita yhdestä sataan. Pääosissa Joan Plowright, Juliet Stevenson, Joely Richardson ja Bernard Hill. Musiikki Michael Nyman. (Drowning by Numbers, Britannia 1988) (16)
Perjantai 27.8. klo 21.00, Areenassa 30 päivää

Anger Management – kiukkuterapian tarpeessa

Ujo puurtaja päätyy yllätyksekseen vihanhallintakurssille, jota johtaa täysin arvaamaton psykopaatti. Komedian pääosissa Adam Sandler, Jack Nicholson, Marisa Tomei, Woody Harrelson, Luis Guzman ja John Turturro. Ohjaus: Peter Segal. (Anger Management, USA 2003) (12)
Lauantai 28.8. klo 23.05, Areenassa 30 päivää

Cyclomania

(2001) Simo Halisen kilpaurheilun maailmaan sijoittuva elokuva parikymppisistä nuorista ja kunnianhimosta, joka riistäytyy käsistä. N: Lauri Nurkse, Elena Leeve. T: Blind Spot Pictures Oy. (7)
Tiistai 31.8. klo 21.55, Areenassa 30 päivää

Listaa on päivitetty 11.6.: Samurai Rauni Reposaarelaisen lähetysaika siirtynyt 24:een heinäkuuta.

Yle Teema

Teema Twitterissä ja Facebookissa