Hyppää pääsisältöön

Oi Suomi on! Yle Puhe nousee Huuhkajien siiville perjantaina 4.6.2021

Huuhkajien siivillä -ohjelmasarjan kuva.
Huuhkajien siivillä -ohjelmasarjan kuva. Kuva: Jukka Lintinen ja Tuuli Laukkanen / Yle Yle Puhe

Suomen jalkapallomaajoukkue on mukana kesäkuun 11. päivä alkavissa miesten jalkapallon EM-kisoissa. Yle Puheessa tätä historiallista merkkipaalua juhlistetaan perjantaina 4.6.2021 vajaan vuorokauden ajan uppoutumalla jalkapalloon erilaisista näkökulmista käsin. Tavataan kentän laidalla seissyt äiti ja todellinen jalkapallofani, puhutaan jalkapallosta uskontona sekä analysoidaan koko Huuhkaja-tiimi pelaaja pelaajalta ja nostatetaan Huuhkaja-huumaa.

Futisperjantain 4.6. aikataulu:

Puheen Aamu klo 06:59 - 10:00
Aamun kolmikko Anna Cadia, Alina Kulo ja Juhani Kenttämaa nostattavat kisatunnelmaa ehkä vähän erilaiseen tietoon keskittyvällä jalkapallovisalla. Aamun vieras osoittaa, että jalkapallo on muutakin kuin statistiikkaa. Se on istanbulilainen upouusi katsomo täynnä perheitä ostamassa väliajalla omenateetä. Napolissa se on katsomo yhdessä paikallisten kanssa kadulla, kodinkoneliikkeen ikkunasta näkyvästä televisiosta peliä seuraten.

Puheen Aamussa on kello 9:n jälkeen vieraana jalkapallon itseensä imenyt ihminen, fani ja kentän laidalla seissyt äiti Mira Selander. Mira, joka yleensä kysyy, mutta nyt hän vastaa.

Akti klo 10:00 - 12:00
Justus Laitinen ja Jussi Putkonen mittaavat kuulijoiden kisakuumetta ja Huuhkaja-kiimaa. Vieraaksi studioon saapuu futisfanaatikko, kirkkoherra Kari Kanala, jolle jalkapallo on Jumalasta seuraava.

Soita tai lähetä WhatsApp-viesti numeroon 040 163 8586 ja kerro, miksi jalkapallo ei ole urheilua, vaan enemmänkin uskontoa, kulttuuria ja politiikkaa – sekä vähintäänkin kuningaslaji ja parasta universumissa!

Huuhkajien siivillä - pitkä lento klo 13:00 - 01:00
Ohjelmasarjan 12 tunnin erikoislähetyksen aikana Huuhkajien EM-kisajoukkue käydään läpi pelaaja pelaajalta ja analysoidaan myös kisojen kiinnostavimmat kilpakumppanit. Lähetyksessä otetaan yhteyksiä eri puolelle Eurooppaa ja pureudutaan jalkapalloon yllättävistä näkökulmista kiinnostavien vieraiden kanssa.

Lähetyksen juontavat Riku Salminen ja Matti Härkönen. Asiantuntijoina ovat Erkka V. Lehtola, Antti Pohja ja Markus Halsti. Lentävinä reporttereina tunnelmia välittävät Jussi Vainikka ja Sami Laine. Mukana myös jalkapallon harjoitusmaaottelu Suomi - Viro klo 19:00 - 21:00.

  • Perttu Häkkinen tarkkaili suomalaisuuden marginaaleja

    Perttu Häkkisen kuratoidut uusinnat jatkuvat kesällä 2021

    Yle Puheen kesässä uusitaan Perttu Häkkisen radio-ohjelmasarjan jaksoja, jotka käsittelevät taidetta ja yhteiskuntaa. Luvassa on ohjelmia, joissa pureudutaan muun muassa taiteen tabuihin, suomalaiseen anarkismiin ja ITE-kirjallisuuteen. Perttu Häkkisen kuratoidut uusinnat Yle Puheessa tiistaisin klo 13.02.

  • Yle Puheen juhannuksessa vitsejä, vastoja ja hyttysvihaa

    Puheen juhannus - hyttysvihaa ja lentäviä virkkuukoukkuja

    Juhannuksena Yle Puheessa spesiaalilähetyksensä tarjoilevat Ruben Stiller, Lindgren & Sihvonen sekä Puikko ja Koukku. Ruben käy jatkosotaa hyttysiä vastaan sekä pureutuu syvälle suomalaisuuteen. Tommy ja Petteri ovat kutsuneet mittumaariksi urheilumies Kaj Kunnaksen kylään. Puikon ja Koukun studiossa taas lentelevät niin vitsit, vastat kuin virkkuukoukutkin. Lisäksi luvassa kuuntelumaratoneja huumorin hengessä.