Hyppää pääsisältöön

Joko käytät "kultavettä" puutarhassa? Kerro meille, miten hyödynnät virtsaa viljelyssä

Piirroskuvassa on kaksi vessanpyttyä, jotka ovat peittyneet kasveihin.
Tiesitkö, että virtsa on mainio lannoite puutarhassa? Kerro meille, jos olet jo ottanut ihmeaineen käyttöön. Piirroskuvassa on kaksi vessanpyttyä, jotka ovat peittyneet kasveihin. Kuva: Mikael Norri / Yle virtsa,puutarhanhoito,viljely,puutarhaviljely,lannoitus,Puutarhanhoito-ohjelmat (Tv),Kädet multaan

Me kaikki tuotamme sitä päivittäin jopa litroja, mutta annamme sen silti valua alas pyttyyn liiemmälti asiaa ajattelematta. Sitä voisi kuitenkin hyödyntää erinomaisesti ilmaisena ja luonnonmukaisena lannoitteena puutarhassa. Mistä on kyse? No tietenkin ihmisen virtsasta!

Kasvit tarvitsevat kukoistaakseen monenlaisia ravinneaineita, joista tärkeimpiä ovat muun muassa typpi, fosfori ja kalium. Juuri pissassamme nuo kolme ovat hyvin käyttökelpoisessa muodossa. Aivan erityisen hyvin virtsa toimii typpilannoitteena.

Virtsasta voikin olla iloa esimerkiksi kompostissa tai ruusupensaan juurella.

Teemme aiheesta juttua ja haluaisimme kuulla, mihin sinä käytät pissaa ja millaisia tuloksia olet saanut. Meitä kiinnostaa myös, miten olet päätynyt kokeilemaan "kultavettä" viljelyssä ja mitä kokeiluistasi on ajateltu.

Vastaa meille alla olevalla lomakkeella.