Hyppää pääsisältöön

Yle on vuoden brändi

Joukko eri ikäisiä ihmisiä puutarhassa katselee Yle Areena puhelimen näytöltä.
Ylen brändiä kuvattiin vahvaksi muuttuvaksi maailmassa. Joukko eri ikäisiä ihmisiä puutarhassa katselee Yle Areena puhelimen näytöltä. Kuva: Laura Mainiemi / Yle Yle,Yle Areena,mobiililaitteet,matkapuhelimet,brändikuvat 2020

Vuoden brändin valitsi Keskuskauppakamarin nimeämä raati, johon kuului brändityön ja immateriaalioikeuksien ammattilaisia.

Vuoden brändi -palkinnon voittaa yritys, jolla on asianmukaisesti suojattu ja menestyksekäs brändi. Brändiä tulee myös hoitaa laadukkaasti, pitkäjänteisesti ja tarkoituksenmukaisesti. Palkinto jaettiin nyt toista kertaa.

“Ylen brändi on suomalaisille rakas ja on todella upeaa saada tunnustus Ylen pitkäjänteisestä brändityöstä myös alan huippuammattilaisilta. Palkinto on osoitus siitä, että olemme ymmärtäneet brändin merkityksen Ylessä hyvin kokonaisvaltaisesti. Ylen brändin menestys onkin kaikkien yleläisten ansiota. Brändityössä kunnianhimon taso on nostettu korkealle, sillä haluamme varmistaa, että tänä vuonna 95 vuotta täyttävä Yle on tulevaisuudessakin merkityksellinen erilaisille suomalaisille”, iloitsee Ylen viestintä- ja brändijohtaja Jere Nurminen.

Ylen brändiä kiitettiin sen vahvuudesta nopeasti muuttuvassa maailmassa. Kilpailun tuomaristo nosti palkinnon perusteluissa esiin Ylen onnistumisen asiakkaiden tarpeisiin vastaamisessa ja vahvan kohderyhmäosaamisen.

“Meillä brändityö on pieniä arjen tekoja, jotka syntyvät vuorovaikutuksessa ympäröivän maailman kanssa. Rakennamme vahvasti ajassa kiinni olevaa, inspiroivaa, riippumatonta ja moniäänistä julkisen palvelun mediaa. Se luo jatkuvasti arvoa yleisölle ja laajemminkin yhteiskuntaan”, sanoo Ylen brändipäällikkö Janne Saarinen.

Vuoden brändi palkittiin Keskuskauppakamarin järjestämässä Suuressa brändipäivässä 8.6.2021. Tilaisuus järjestettiin verkkotapahtumana.