Hyppää pääsisältöön

Mirette Kangas: Ylen Lean Culture Toolkit 2 -työkalupakki on täällä!

Tekstiä graafisella taustalla.
Tekstiä graafisella taustalla. Yle

Avaamme nyt kaikkien käyttöön Ylen Lean Culture Toolkitin toisen painoksen. Tämä työkalupakki on kokoelma toimintakulttuuria, käytännön työkaluja ja fasilitointimalleja, joita Ylen ketterä kiihdyttämö on käyttänyt, soveltanut, kehitellyt ja yhdistellyt sekä tiimien että yksiköiden valmennuksissa Ylellä.

Ensimmäiseen versioon on tullut paljon uutta siltä pohjalta, mitä olemme yhdessä kehittäneet yleläisten ja kumppaneidemme kanssa sen julkaisemisen jälkeen. Suurin yksittäinen uusi asia on Ylen OKR-johtamismalli. Se tarkoittaa meillä tavoitelähtöistä tulosjohtamista sekä johtamis- ja oppimissyklien kiihdyttämistä.

Uudistamme Ylen Teknologia ja Kehitys -yksikön kanssa koko yksikön johtamismallia tuoden OKR:n keskeiseen rooliin. Kuten aina, hyödynnämme, yhdistelemme ja sovellamme eri metodeja, frameworkeja sekä oppeja omaan toimintaamme. Niinpä kun puhumme OKR:stä Ylessä, se sisältää paljon muutakin ketterän työkulttuurin, Business Agilityn ja innovatiivisen johtamisen maailmasta. Ylessä OKR-kokonaisuus on jatkumoa meillä jo pitkään tehdylle asiakaslähtöisen ketterän yrityskulttuurin kehitykselle. Ylen OKR on Ylen näköinen. Ja se skaalautuu ja kehittyy Ylessä yhdessä tehden.

Avaamme tässä toolkitissä ketteriä kehitysmallejamme yhteisen oppimisen ja jatkuvan parantamisen hengessä.

Julkisen palvelun mediayhtiönä jaamme mielellämme käytäntöjä ja kehitysmallejamme, joilla uudistamme toimintaamme ja vastaamme asiakasarvon tuottamiseen entistä paremmin. Avaamme tässä toolkitissä ketteriä kehitysmallejamme yhteisen oppimisen ja jatkuvan parantamisen hengessä. Toivottavasti saatte tästä kaikesta mahdollisimman paljon iloa ja hyötyä. Käymme mielellämme vuoropuhelua sekä muutosmatkasta että kulttuurista ja työkaluista, kaikkien teidän muutosmatkalaisten kanssa. Uskomme, että yhdessä parantamalla ajattelu, tekeminen ja välineet monipuolistuvat.

Tältä pohjalta kohti kirkasta tulevaisuutta!

Mirette Kangas
Ylen Ketterän kiihdyttämön päällikkö

Työkaluja ketterään muutosmatkaan:

Lataa käyttöösi Yle Lean Culture Toolkit 2.
Katso Yle Areenasta Lean Culture-tapahtuma – tulevaisuuden johtamisen ja yrityskulttuurin foorumi.
Katso Yle Areenasta Ylen Ketterä demo.
Mirette Kangas: Tässä käyttöösi Ylen Lean Culture Toolkit – hyvää ketterää muutosmatkaa!

Lue myös - yle.fi:stä poimittua