Hyppää pääsisältöön

Kiri ja Lolo, esihistorialliset otukset, Pikku Kakkosessa

Kiri ja Lolo
Kiri ja Lolo Kuva: Yle / Pikku Kakkonen Pikku Kakkonen,Kiri ja Lolo

Kiri ja Lolo (Kiri and Lou) ovat esihistoriallisia otuksia, jotka seikkailevat viidakossa.

Kiri on temperamenttinen dinosaurus, jonka ylitsevuotavat tunteet ottavat välillä vallan. Lolo taas on hyvin huomaavainen ja rauhallisempi otus.

Viisiminuuttisissa jaksoissa kohdataan kaksikon kavereita ja uusia tuttavuuksia. Tapaamiset opettavat erilaisten persoonien kanssa toimeentulemista ja tunteiden tulkintaa. Viidakossa asuu muun muassa äidillinen Panja, herkkä Talvaani, äreä Gunnari, suuri Moa, hirmuisen nopea Anteeksi ja ujo Pikku-olento.

Paperista ja savesta tehty animaatiosarja on kanadalais-uusiseelantilainen yhteistuotanto. Sarja on suunnattu 3–6-vuotiaille lapsille.

Ääninäyttelijöinä ovat Marika Westerling, Robert Kock, Hellen Willberg, Nina Palmgren, Antti Timonen, Amy Burgess, Peter Kanerva, Linda Mattson-Autio, Emilia Nyman ja Aaro Wichmann. Tunnuslaulun esittävät Lilga Kovanko, Linda Mattson-Autio ja Antti Timonen.

Asiasana: tunteet
Asiasana: tunteet asiasanat,Pikku Kakkonen
Asiasana: uudet taidot
Asiasana: uudet taidot Pikku Kakkonen,asiasanat
Asiasana: erilaisuus
Asiasana: erilaisuus Pikku Kakkonen,asiasanat
 • Hilkka Hämähäkin verkkosanomat: Poimijat

  Sienten ja marjojen tunnistaminen on hauskaa.

  Sienten ja marjojen tunnistaminen on hauskaa. Parhaiten syötäväksi kelpaavan sadon oppii tunnistamaan, kun aikuinen näyttää lapselle kädestä pitäen, mitä koriin saa nostaa ja mitä ei. Tellustajat-verkkosanomien toimittaja Hilkka Hämähäkki raportoi!

 • Hilkka Hämähäkin verkkosanomat: Kokkaajat

  Ei ruokahävikille!

  Kolmannes maailmassa tuotetusta ruoasta jää syömättä. Kotona, päiväkodeissa ja kouluissa ruokahävikkiä voi vähentää ottamalla lautaselle vain sen verran kuin jaksaa syödä. Ei ruokahävikille! Tellustajat-verkkosanomien toimittaja Hilkka Hämähäkki raportoi!

 • Hilkka Hämähäkin verkkosanomat: Kasvattajat

  Kasvun seuraaminen on ihmeellistä lapsille ja aikuisille.

  Kasvun seuraaminen on ihmeellistä niin lapsille kuin aikuisille, sillä jokainen siemen on uuden elämän alku. Kun siementä ravitaan mullalla, vedellä ja valolla, siitä kasvaa taimi ja taimesta kasvi, joka aikanaan voi puhjeta kukkaan ja tuottaa satoa. Tellustajat-verkkosanomien toimittaja Hilkka Hämähäkki raportoi!

 • Hilkka Hämähäkin verkkosanomat: Lainaajat

  Läheskään kaikkea ei tarvitse ostaa itselle omaksi.

  Oletko lainannut ystävältäsi lelua tai käynyt kirjastossa lainaamassa kirjoja? Silloin olet osa jakamistaloutta. Läheskään kaikkea ei tarvitse ostaa itselle omaksi. Tellustajat-verkkosanomien toimittaja Hilkka Hämähäkki raportoi!