Hyppää pääsisältöön

Ruso ja rihmalat seikkailevat metsässä

Ruso ja Rihmalat
Ruso ja Rihmalat Kuva: Yle / Pikku Kakkonen Pikku Kakkonen,ruso ja rihmalat

Ruso ja rihmalat (Mush-Mush and the Mushables) vie mukanaan sienitason seikkailuihin, joissa neuvokkaat kaverukset Ruso, Mesi ja Sepi pitävät toistensa ja erityiskykyjensä tuella huolta metsästä ja hilpeän vauhdikkaasta kylästään.

Ruso on pieni kärpässieni, jonka parhaat ystävät ovat Mesi ja Sepi. Rihmalat ovat metsän vartijoita, jotka pitävät huolta yhteisestä metsästä. Rusolla, Mesillä ja Sepillä on omat erikoiskykynsä, joita he vasta opettelevat käyttämään. Ruson seurassa pääsemme tutustumaan metsän elämään ja sieniystävysten hauskoihin seikkailuihin.

Jos oikein tarkkaan katsoo, löytää kaveruksista yhteyksiä oikeisiin sienilajeihin. Sarjassa vilahtaa Ruso-kärpässienen lisäksi herkkusieniä, huhtasieniä, ripsimaatähtiä, mesisieniä ja tuhkelosieniä.

Ääninäyttelijöinä ovat Mirjami Heikkinen, Susa Saukko, Julia Nurmi, Markku Huhtamo, Jarmo Koski, Katja Sirkiä, Ella Pyhältö, Esko Eerikäinen, Peter Pihlström, Hanna Mönkäre, Osku Ärilä ja Jarmo Mäkinen. Tunnuslaulun laulaa Osku Ärilä.

Pikku Kakkosen asiasanat: huumori
Pikku Kakkosen asiasanat: huumori Pikku Kakkonen,asiasanat
Asiasana: uudet taidot
Asiasana: uudet taidot Pikku Kakkonen,asiasanat
Pikku Kakkosen asiasanat: ystävyys
Pikku Kakkosen asiasanat: ystävyys Pikku Kakkonen,asiasanat
 • Hilkka Hämähäkin verkkosanomat: Poimijat

  Sienten ja marjojen tunnistaminen on hauskaa.

  Sienten ja marjojen tunnistaminen on hauskaa. Parhaiten syötäväksi kelpaavan sadon oppii tunnistamaan, kun aikuinen näyttää lapselle kädestä pitäen, mitä koriin saa nostaa ja mitä ei. Tellustajat-verkkosanomien toimittaja Hilkka Hämähäkki raportoi!

 • Hilkka Hämähäkin verkkosanomat: Kokkaajat

  Ei ruokahävikille!

  Kolmannes maailmassa tuotetusta ruoasta jää syömättä. Kotona, päiväkodeissa ja kouluissa ruokahävikkiä voi vähentää ottamalla lautaselle vain sen verran kuin jaksaa syödä. Ei ruokahävikille! Tellustajat-verkkosanomien toimittaja Hilkka Hämähäkki raportoi!

 • Hilkka Hämähäkin verkkosanomat: Kasvattajat

  Kasvun seuraaminen on ihmeellistä lapsille ja aikuisille.

  Kasvun seuraaminen on ihmeellistä niin lapsille kuin aikuisille, sillä jokainen siemen on uuden elämän alku. Kun siementä ravitaan mullalla, vedellä ja valolla, siitä kasvaa taimi ja taimesta kasvi, joka aikanaan voi puhjeta kukkaan ja tuottaa satoa. Tellustajat-verkkosanomien toimittaja Hilkka Hämähäkki raportoi!

 • Hilkka Hämähäkin verkkosanomat: Lainaajat

  Läheskään kaikkea ei tarvitse ostaa itselle omaksi.

  Oletko lainannut ystävältäsi lelua tai käynyt kirjastossa lainaamassa kirjoja? Silloin olet osa jakamistaloutta. Läheskään kaikkea ei tarvitse ostaa itselle omaksi. Tellustajat-verkkosanomien toimittaja Hilkka Hämähäkki raportoi!