Hyppää pääsisältöön

Kyllä lähtee! Perjantaina 18.6. Yle Puheessa ei ole normipäivä vaan silloin juhlitaan 30-vuotiasta Kummelia

Kuvassa Aktin Jussi Putkonen ja Justus Laitinen sekä Puheen Iltapäiväkerhon Hanna Kataja-Rahko ja Juha Valvio.
Kuvassa Aktin Jussi Putkonen ja Justus Laitinen sekä Puheen Iltapäiväkerhon Hanna Kataja-Rahko ja Juha Valvio. Yle Puhe

Ensimmäinen Kummeli-jakso esitettiin televisiossa 7.6.1991 eli 30 vuotta sitten. ”Kanada”, ”Artisti maksaa”, ”Kyllä lähtee”. Nämä kaikki ovat monelle tuttuja Kummeli-hokemia. Kummelin sketseistä on tullut osa suomalaista tapakulttuuria. Yle Puheessa 18. kesäkuuta ei ole normipäivä, vaan silloin juhlistamme 30-vuotiasta Kummelia.

Akti
Klo 10 - 12
Jussi "Satu" Putkonen ja Justus "Tuija" Laitinen pohtivat sketsisarjan merkitystä 1990-luvun lama-Suomelle ja yhtenäiskulttuurille. Palaa virsikirjan lisälehdille "tonnin seteli" -ilme kasvoillasi, perintöä odotellessasi ja kerro suosikkihahmosi, -hokemasi ja -sketsisi Kummelin jaksoista. Soita pelikaani turbiiniin 040 163 8586 ja osallistu lähetykseen.

Puheen Iltapäiväkerho
Klo 16 - 18
Hanna Kataja-Rahko ja Juha Valvio puristavat perjantaita normaalisti. Suomalaisten mieliin lähtemättömästi jääneisiin sketseihin paneudutaan yhdessä Kummeli elää! -audiodokumenttisarjan tekijöiden Päivi Leinon ja Reetta Arvilan kanssa.

Kummelin ikoniset hahmot elävät edelleen YouTubessa, meemeissä ja ennen kaikkea fanien muistoissa. Lentävistä lauseista on tullut osa arkista puhetta. Mutta mikä onkaan sinun suosikkilausahduksesi?

Tule mukaan muisteloihin ja voita itsellesi aito Kummeli-paita. Tamppaa WhatsApp-viestiä numeroon 040 163 8586.

Lisää ohjelmasta

 • “On erikoista, ettei rikas Suomi pysty turvaamaan kaikille riittävää toimeentuloa”

  Taloudelliset ja sosiaaliset oikeudet ovat ihmisoikeuksia.

  Ihmisoikeusliiton pääsihteerin Kaari Mattilan mukaan meillä ei ymmärretä, että toimeentulo tai terveyspalvelut ovat ihmisoikeuksia. Jos suomalaista pyytäisi luettelemaan keskeisiä ihmisoikeuksia, moni mainitsisi luultavasti äänioikeuden, sananvapauden ja syrjinnän kiellon – eli tutut kansalaisoikeudet ja poliittiset oikeudet. – Niiden lisäksi pitäisi ymmärtää, että myös taloudelliset ja

 • Filosofi Elisa Aaltola: “Ihmisen kannattaa luopua eläintuotannosta oman etunsa takia”

  Aaltolan mukaan eläintuotanto voi synnyttää pandemioita.

  Filosofi Elisa Aaltolan mielestä pandemian myötä olisi syytä puhua siitä, kuinka pitkälle ihminen voi riistää eläinlajeja ja luontoa. Hänen mukaansa oma elämämme voi keventyä, jos kohtelemme eläimiä myötätuntoisesti. Koronapandemian myötä on keskusteltu, millaisia seurauksia on sillä, että ihminen vie koko ajan enemmän elintilaa eläimiltä.

 • Puheen Aamu päihittää marraskuun ystävillä ja tiistainisuilla

  Puheen Aamu on marraskuussa yllätyksiä täynnä!

  Puheen Aamu on marraskuussakin yllätyksiä ja kivoja juttuja täynnä! Marraskuun ensimmäisellä viikolla Anna Cadia, Alina Kulo ja Juhani Kenttämaa kutsuivat kylään ystäviä, henkilöitä, jotka kuuntelevat Puheen Aamua, mutta jotka ovat monelle tuttuja muutenkin: kirjailijoita, muusikoita, luennoitsijoita, juontajia. Marraskuussa nautitaan myös nisuja ja kuunnellaan toivebiisejä.