Hyppää pääsisältöön

Kyllä lähtee! Perjantaina 18.6. Yle Puheessa ei ole normipäivä vaan silloin juhlitaan 30-vuotiasta Kummelia

Kuvassa Aktin Jussi Putkonen ja Justus Laitinen sekä Puheen Iltapäiväkerhon Hanna Kataja-Rahko ja Juha Valvio.
Kuvassa Aktin Jussi Putkonen ja Justus Laitinen sekä Puheen Iltapäiväkerhon Hanna Kataja-Rahko ja Juha Valvio. Yle Puhe

Ensimmäinen Kummeli-jakso esitettiin televisiossa 7.6.1991 eli 30 vuotta sitten. ”Kanada”, ”Artisti maksaa”, ”Kyllä lähtee”. Nämä kaikki ovat monelle tuttuja Kummeli-hokemia. Kummelin sketseistä on tullut osa suomalaista tapakulttuuria. Yle Puheessa 18. kesäkuuta ei ole normipäivä, vaan silloin juhlistamme 30-vuotiasta Kummelia.

Akti
Klo 10 - 12
Jussi "Satu" Putkonen ja Justus "Tuija" Laitinen pohtivat sketsisarjan merkitystä 1990-luvun lama-Suomelle ja yhtenäiskulttuurille. Palaa virsikirjan lisälehdille "tonnin seteli" -ilme kasvoillasi, perintöä odotellessasi ja kerro suosikkihahmosi, -hokemasi ja -sketsisi Kummelin jaksoista. Soita pelikaani turbiiniin 040 163 8586 ja osallistu lähetykseen.

Puheen Iltapäiväkerho
Klo 16 - 18
Hanna Kataja-Rahko ja Juha Valvio puristavat perjantaita normaalisti. Suomalaisten mieliin lähtemättömästi jääneisiin sketseihin paneudutaan yhdessä Kummeli elää! -audiodokumenttisarjan tekijöiden Päivi Leinon ja Reetta Arvilan kanssa.

Kummelin ikoniset hahmot elävät edelleen YouTubessa, meemeissä ja ennen kaikkea fanien muistoissa. Lentävistä lauseista on tullut osa arkista puhetta. Mutta mikä onkaan sinun suosikkilausahduksesi?

Tule mukaan muisteloihin ja voita itsellesi aito Kummeli-paita. Tamppaa WhatsApp-viestiä numeroon 040 163 8586.

Lisää ohjelmasta

  • Perttu Häkkinen tarkkaili suomalaisuuden marginaaleja

    Perttu Häkkisen kuratoidut uusinnat jatkuvat kesällä 2021

    Yle Puheen kesässä uusitaan Perttu Häkkisen radio-ohjelmasarjan jaksoja, jotka käsittelevät taidetta ja yhteiskuntaa. Luvassa on ohjelmia, joissa pureudutaan muun muassa taiteen tabuihin, suomalaiseen anarkismiin ja ITE-kirjallisuuteen. Perttu Häkkisen kuratoidut uusinnat Yle Puheessa tiistaisin klo 13.02.

  • Yle Puheen juhannuksessa vitsejä, vastoja ja hyttysvihaa

    Puheen juhannus - hyttysvihaa ja lentäviä virkkuukoukkuja

    Juhannuksena Yle Puheessa spesiaalilähetyksensä tarjoilevat Ruben Stiller, Lindgren & Sihvonen sekä Puikko ja Koukku. Ruben käy jatkosotaa hyttysiä vastaan sekä pureutuu syvälle suomalaisuuteen. Tommy ja Petteri ovat kutsuneet mittumaariksi urheilumies Kaj Kunnaksen kylään. Puikon ja Koukun studiossa taas lentelevät niin vitsit, vastat kuin virkkuukoukutkin. Lisäksi luvassa kuuntelumaratoneja huumorin hengessä.