Hyppää pääsisältöön

Juhannuksen Reissukirkossa kuljetaan tarinoiden jäljillä ja kurkistetaan tulevaisuuteen

Reissupapit ja reissumuusikko
Reissukirkon juontajina ovat Elina Vaittinen ja Hanna Paavilainen ja reissumuusikkona Jiri Kuronen. Reissupapit ja reissumuusikko Kuva: Kirkon viestintä/Silva Sevelius juhannus,jumalanpalvelus,Tuusulanjärvi

Kesäisessä Reissukirkossa pyöräilevät toimittaja-papit Elina Vaittinen ja Hanna Paavilainen retkeilevät reissumuusikko, haitaristi ja pianisti Jiri Kurosen kanssa Tuusulanjärven kulttuurimaisemissa Suvivirren siivittäminä. Samalla vietetään kesäistä jumalanpalvelusta.

Juhannuspäivänä 26.6.2021 kello kymmeneltä TV1:ltä nähtävä Reissukirkko on tarinallinen jumalanpalvelusohjelma, jossa Luojan luomistyön ihmettely upeissa maisemissa sekä kohtaamiset ovat tärkeässä roolissa.

Ihminen Jumalan tarinassa -jaksossa pohditaan johdatusta sekä valoa ja varjoja ihmisten elämässä, Ohjelmassa ovat haastateltavina laulaja, pappi ja elämäntaitovalmentaja Sini Ikävalko, joka auttaa ihmisiä näkemään elämässä valoa, valokuvataiteilija Johanna Kare, joka kertoo valokuvillaan tarinoita syrjään jäävistä sekä futuristi, säveltäjä ja tietokirjailija Perttu Pölönen, joka väläyttää visioita ihmiskunnan tulevaisuuden kannalta ratkaisevista arvoista ja kysymyksistä. Samalla tutustutaan Tuusulanjärven kulttuurimiljööseen ja pohditaan juhannuksen syntymäpäiväsankarin Johannes Kastajan tarinan merkitystä. Jumalanpalveluksen pappeina ja juontajina ovat Elina Vaittinen ja Hanna Paavilainen.

Musiikillisena teemana Reissukirkossa kulkee matkaseurana tuttu ja kesäinen Suvivirsi. Reissumuusikko Jiri Kurosen kansssa musisoivat Inna VIntturi, huilu, sekä Jaakko Kämäräinen, basso. Reissukirkossa vierailee myös järvenpääläinen Prima Vista -kuoro Heikki Ruokosen johdolla. Ohjelman musiikin ovat suunnitelleet Jiri Kuronen ja Elina Vaittinen.

Ohjaajana on Hilkka Nevala. Käsikirjoituksen on laatinut Elina Vaittinen. Suunnitteluryhmässä ovat olleet lisäksi Hanna Paavilainen ja Jiri Kuronen.

  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.