Hyppää pääsisältöön

Huuhkajien taival EM-kisojen alkulohkossa kiinnosti niin verkossa kuin televisiossa

Teemu Pukki ja Kevin De Bruyne pallossa EM-kisojen ottelussa 21. kesäkuuta 2021.
Suomen Teemu Pukki ja Belgian Kevin De Bruyne Huuhkajien viimeisessä alkulohkopelissä Belgiaa vastaan. Teemu Pukki ja Kevin De Bruyne pallossa EM-kisojen ottelussa 21. kesäkuuta 2021. Kuva: Tomi Hänninen Huuhkajat,EURO 2020,Kevin De Bruyne,Teemu Pukki

Suomen ja Belgian välinen ottelu 21.6. tavoitti Yle TV2:ssa kaksi miljoonaa ihmistä.

Keskimäärin ottelua seurasi 1,4 miljoonaa katsojaa, eli enemmän kuin aiempia otteluita. Yle Areenassa, yle.fi:ssä ja Yle-sovelluksessa katseluja lähetykselle on kertynyt 664 000. Ottelu päättyi Suomen tappioon lukemin 0–2.

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue Huuhkajat on nyt pelannut kaikki kolme alkulohkon peliään. Jokaista Suomen alkulohkon ottelua on seurannut miljoonayleisö, ja kaikkiaan ottelut tavoittivat televisiossa lähes kolme miljoonaa katsojaa. Eniten katsojia kiinnosti Huuhkajien dramaattinen avausottelu Tanskaa vastaan, joka tavoitti peräti 2,3 miljoonaa suomalaista.

Television lisäksi Suomen ottelut ovat kiinnostaneet osallistumaan yle.fi:ssä ja Yle-sovelluksessa. Ylen digitaalisessa kisakatsomossa voi seurata otteluja uudenlaisen hetki hetkeltä -seurannan ja vuorovaikutteisen chatin parissa. Suomen pelien aikana chatissa on ollut keskimäärin 108 000 uniikkia käyttäjää. Suurin kävijäpiikki oli eilisessä Suomi–Belgia-ottelussa, jossa vieraili enimmillään 84 000 yhtäaikaista kävijää. Kolmen pelin aikana chat-viestejä on julkaistu yhteensä yli 10 000.

“Hienoa nähdä, että ihmiset ovat näin hyvin löytäneet chatin ja monet muut uudet tavat seurata kisoja verkkopalveluissamme. Kiinnostus Huuhkajiin on noussut kaikilla mittareilla uudelle tasolle, ja meille on tärkeää mahdollistaa yhteisiä kokemuksia laajalle joukolle suomalaisia. Tarjoamme monipuolista sisältöä kisojen loppuun saakka”, Yle Urheilun päällikkö Joose Palonen sanoo.

Suomi sijoittui alkulohkossaan kolmanneksi, ja joukkueen jatko EM-kisoissa riippuu muiden lohkojen ottelutuloksista. Yle näyttää kaikki jalkapallon EM-kisojen ottelut suorana Yle TV2:ssa ja Yle Areenassa. Kaikki ottelut selostetaan suomeksi ja ruotsiksi.

Huuhkajien pelien katsoja- ja verkkolukuja EM-kisoissa 2021:

Tanska–Suomi

 • Tavoitti 2,3 miljoonaa televisiokatsojaa
 • Keskimäärin 1,2 miljoonaa televisiokatsojaa
 • Yle Areenassa, yle.fi:ssä ja Yle-sovelluksessa 1,6 miljoonaa katselua
 • Chatissa 116 000 uniikkia kävijää ja 3100 julkaistua viestiä

Suomi–Venäjä

 • Tavoitti 1,7 miljoonaa televisiokatsojaa
 • Keskimäärin 1,2 miljoonaa televisiokatsojaa
 • Yle Areenassa, yle.fi:ssä ja Yle-sovelluksessa 840 000 katselua
 • Chatissa 112 000 uniikkia kävijää ja 2700 julkaistua viestiä

Suomi–Belgia

 • Tavoitti 2 miljoonaa televisiokatsojaa
 • Keskimäärin 1,4 miljoonaa televisiokatsojaa
 • Yle Areenassa, yle.fi:ssä ja Yle-sovelluksessa 664 000 katselua
 • Chatissa 97 000 uniikkia kävijää ja 4800 julkaistua viestiä

Lähteet: TV-mittaritutkimus, Finnpanel Oy, 21.6.2021. Luvut edustavat Suomen yli 4-vuotiasta väestöä (tv-katsojaluvut). Ylen datapilvi (muut luvut).