Hyppää pääsisältöön

Pala sydämestä -draamasarjalle kansainvälinen Golden Nymph -palkinto

Rita (Lotta Lehtikari) pitelee lasipalloa käsissään synkän näköisenä tummassa kuvassa.
Lotta Lehtikari näyttelee Pala sydämestä -sarjan pääroolin. Rita (Lotta Lehtikari) pitelee lasipalloa käsissään synkän näköisenä tummassa kuvassa. Kuva: Yle / Laura Mainiemi & Tomi Paijo Lotta Lehtikari,yle draama

Yle Draaman omatuotantoinen Pala sydämestä -sarja voitti kansainvälisen Golden Nymph -palkinnon. Sarja sai raadin erityispalkinnon.

Pala sydämestä on draama lastensuojelutyön tekijöistä ja työn vaikutuksista tekijöidensä elämään. Mysteeridraamassa päähenkilö Rita palaa töihinsä lastensuojeluun oltuaan hyllytettynä poliisitutkinnan ajan. Lapsi on kadoksissa, ja Ritaa syytetään tilanteesta.

Kilpailun raati kiitti sarjaa rohkeasta aihevalinnasta ja kuvasi sarjaa kiehtovaksi.

"On ollut hienoa seurata, kuinka lastensuojelun maailmaan sijoittuva ainutlaatuinen sisältö on koskettanut ja herättänyt kiinnostusta myös kansainvälisesti. Toivottavasti olemme voineet omalta osaltamme lisätä ymmärrystä ja empatiaa kaikkia sosiaalialalla työskenteleviä kohtaan. Kiitän lämpimästi työryhmää taiteellisesta panoksesta ja tyylikkäästä toteutuksesta”, iloitsee sarjan tuottaja Anita Kurvinen.

Pala sydämestä -sarjan saama palkinto on merkittävä saavutus myös Ylelle, jonka tehtävä on nostaa esiin vakavista yhteiskunnallisista aiheesta syntyviä vaikuttavia draamoja”, jatkaa Luovien sisältöjen ja median johtaja Ville Vilén.

Sarjan ovat käsikirjoittaneet Aino Lappalainen ja Anna Lappalainen ja ohjannut Hanna Maylett. Tuotannosta vastaa Yle Draama ja sarjan tuottajana on toiminut Anita Kurvinen. Päärooleissa nähdään Lotta Lehtikari, Niina Koponen, Martin Bahne ja Saimi Kahri.

Golden Nymph Awards on Monacossa järjestettävän kansainvälisen Monte Carlon televisiofestivaalin palkintogaala, jossa juhlistetaan parhaita ohjelmia ja tekijöitä. Festivaali vietti tänä vuonna 60. juhlavuottaan.