Hyppää pääsisältöön

Yle Puheen juhannuksessa vitsejä, vastoja ja hyttysvihaa

Kuvassa Lindgren & Sihvonen, Ruben Stiller ja Jenny "Puikko" Lehtinen ja Kati "Koukku" Keinonen.
Kuvassa Lindgren & Sihvonen, Ruben Stiller ja Jenny "Puikko" Lehtinen ja Kati "Koukku" Keinonen. Kuva: Sami Mäkelä Yle Puhe,juhannus

Juhannuksena Yle Puheessa spesiaalilähetyksensä tarjoilevat Ruben Stiller, Lindgren & Sihvonen sekä Puikko ja Koukku. Ruben käy jatkosotaa hyttysiä vastaan sekä pureutuu syvälle suomalaisuuteen. Tommy ja Petteri ovat kutsuneet mittumaariksi urheilumies Kaj Kunnaksen kylään. Puikon ja Koukun studiossa taas lentelevät niin vitsit, vastat kuin virkkuukoukutkin. Lisäksi luvassa kuuntelumaratoneja huumorin hengessä.

Tervetuloa viettämään kanssamme keskikesän juhlaa!

Juhannusaatto 25.6.

Klo 06:00 - 11:50
Huumorihommia
Ville Kormilaisen Huumorihommia-ohjelmassa tavataan tunnettuja suomalaisia hauskuuttajia, Vesa-Matti Loirista Niina Lahtiseen. He muun muassa valottavat suosittujen roolihahmojensa ja klassikkosketsien taustoja.

Niina Lahtinen
Petteri Summanen
Christopher Strandberg
Heikki Silvennoinen
Jari Salmi
Vesa-Matti Loiri

Klo 11:50 - 12:00
Kaverin puolesta kyselen: Ett bibliotek ja muut suosituimmat sanasekoilut
Kaveri kerran tilasi kaksi gin tonicia ja kaksi gt:tä. Ainakin kerran. Kaverin asialla Anna Karhunen ja Tiia Rantanen.

Klo 12:00 - 14:00
Ruben Stiller: Suomalaisuus - pakollinen oppimäärä
Kaksituntisessa Ruben Stillerin juhannusspesiaalissa suoritamme suomalaisuuden ruumiinavauksen. Ohjelmassa haistatetaan pitkät nationalismille. Tervetuloa identiteettipoliittiseen karnevaaliin!

Ohjelmassa myös käydään jatkosota hyttysiä vastaan - kuulet kaiken oleellisen saatanallisista hyttysistä.

Klo 14:00 - 15:00
Lindgren & Sihvonen: Urheilun kevät ja kesä
Lindgrenin ja Sihvosen juhannusspesiaalissa vieraana urheilumies Kaj Kunnas. Kaitsun kanssa puhutaan jalkapallosta, olympialaisista, elämästä ja vähän kuolemastakin.

Lisäksi ensimmäistä kertaa kisataan uudenlaisessa Väittelycupissa.

Klo 15:00 - 17:00
Puikko ja Koukku: Juhannus-show!
Studiossa lentää niin vitsit, vastat kuin virkkuukoukutkin. Liity siis juhannuksena mukaan koko Suomen parhaaseen ompeluseuraan ja nikkaroi itsellesi viehko vihta juhannussaunaan, kuuntele perinteisiä juhannustarinoita sekä nauti seurasta ja tunnelmasta yhdessä Jenny "Puikko" Lehtisen ja Kati "Koukku" Keinosen kanssa.

Klo 17:00 - 21:10
Huuhkajamania
Rohkea kreisikomedia siitä, mitä tapahtuu, kun Suomi voittaa jalkapallon EM-kisat vuonna 2021. Urheilutoimittaja Riku Salminen ja journalisti Olli Seuri luotsaavat melkein todellista jalkapallon erikoislähetystä, joka seuraa hetki hetkeltä, kuinka Huuhkajien yllätysvoitto ajaa koko kansan ennennäkemättömään jalkapallohurmokseen.

Klo 21:10 - 00:30
Kummeli elää!
Kummeli on osa suomalaista sielunmaisemaa ja ikoniset hahmot elävät edelleen. Monet sanonnat ovat käytössä arjessa ja Tonnin seteli -ilme ja muut Kummeli-meemit kiertävät somessa. Kummeli elää! tarjoaa yhteisiä muistoja, ysärinostalgiaa, ahaa-elämyksiä, naurua ja yllätyksiä. Jokainen jakso alkaa ja päättyy Kummeli-studioon, jossa luvassa on tuttuja ääniä ja uunituoretta sanailua taattuun Kummeli-tyyliin. Kyllä lähtee! Käsikirjoitus ja ohjaus: Reetta Arvila ja Päivi Leino.

Juhannuspäivä 26.6.

Klo 06:30 - 11:10
Olipa kerran
Lumikki, Ruusunen, Tuhkimo ja Saapasjalkakissa kumppaneineen ovat kaikille tuttuja satuhahmoja, mutta harva tuntee niiden historiaa. Kaunotar ja Hirviö on kirjoitettu lohdutukseksi järjestettyihin avioliittoihin joutuville neitosille, mutta mitä tekemistä Tuhkimolla on kiinalaisen jalkojensitomisperinteen kanssa? Ovatko Lumikin kääpiöt todellisuudessa fallossymboleita ja miksi Punahilkan opetuksessa puhutaan oudoista sedistä?

Olipa kerran on toimittaja Kaisa Pulakan ja folkloristiikan emeritaprofessori Satu Apon syväsukellus tunnetuimpien satujen historiaan.

Klo 11:10 - 16:10 Puheen Juhannus
Puikko ja Koukku: Juhannus-show!
Ruben Stiller: Suomalaisuus - pakollinen oppimäärä
Lindgren & Sihvonen: Urheilun kevät ja kesä

Klo 16:10 - 20:40
Korroosio Comedy kahvilla
Armoton sketsisarja arjesta ja juhlasta. Osansa saavat muun muassa parisuhde, työ ja koulu. Niitä katsotaan kehä kolmosen ulkopuolisesta näkökulmasta ja ehdottomasti ilman hipsteri-silmälaseja, sillä Korroosio Comedy -ryhmän kotipaikka ja huumorin alkulähde on Myrskylä. Korroosio Comedy -kolmikkoon kuuluvat Tuomas Kauppinen, Markku Vilonen ja Juha Ollikainen. Korroosio Comedy kahvilla sisältää voimakasta kielenkäyttöä.

Klo 20:40 - 23:00
Suomalaisia äänimaisemia
Luonnonäänien kuunteleminen lievittää stressiä, alentaa verenpainetta ja kohottaa mielialaa. Anna luonnon helliä mieltäsi. Suo itsellesi tauko arjesta. Kuuntele ja rentoudu.

 • “On erikoista, ettei rikas Suomi pysty turvaamaan kaikille riittävää toimeentuloa”

  Taloudelliset ja sosiaaliset oikeudet ovat ihmisoikeuksia.

  Ihmisoikeusliiton pääsihteerin Kaari Mattilan mukaan meillä ei ymmärretä, että toimeentulo tai terveyspalvelut ovat ihmisoikeuksia. Jos suomalaista pyytäisi luettelemaan keskeisiä ihmisoikeuksia, moni mainitsisi luultavasti äänioikeuden, sananvapauden ja syrjinnän kiellon – eli tutut kansalaisoikeudet ja poliittiset oikeudet. – Niiden lisäksi pitäisi ymmärtää, että myös taloudelliset ja

 • Filosofi Elisa Aaltola: “Ihmisen kannattaa luopua eläintuotannosta oman etunsa takia”

  Aaltolan mukaan eläintuotanto voi synnyttää pandemioita.

  Filosofi Elisa Aaltolan mielestä pandemian myötä olisi syytä puhua siitä, kuinka pitkälle ihminen voi riistää eläinlajeja ja luontoa. Hänen mukaansa oma elämämme voi keventyä, jos kohtelemme eläimiä myötätuntoisesti. Koronapandemian myötä on keskusteltu, millaisia seurauksia on sillä, että ihminen vie koko ajan enemmän elintilaa eläimiltä.

 • Puheen Aamu päihittää marraskuun ystävillä ja tiistainisuilla

  Puheen Aamu on marraskuussa yllätyksiä täynnä!

  Puheen Aamu on marraskuussakin yllätyksiä ja kivoja juttuja täynnä! Marraskuun ensimmäisellä viikolla Anna Cadia, Alina Kulo ja Juhani Kenttämaa kutsuivat kylään ystäviä, henkilöitä, jotka kuuntelevat Puheen Aamua, mutta jotka ovat monelle tuttuja muutenkin: kirjailijoita, muusikoita, luennoitsijoita, juontajia. Marraskuussa nautitaan myös nisuja ja kuunnellaan toivebiisejä.