Hyppää pääsisältöön

Laaja kattaus EM-lentopalloa Ylen kanavilla

Antti Siltala syöttää
Suomen lentopallomaajoukkueiden otteluita nähdään lähivuosina Ylellä. Kuvassa miesten maajoukkueen Antti Siltala syöttää. Antti Siltala syöttää Kuva: Tomi Hänninen lentopallo,lentopalloilijat,Antti Siltala,Suomen miesten lentopallomaajoukkue,Chuan Jiang

Vuoden 2023 lentopallon EM-lopputurnaukset ja Suomen maajoukkueiden karsintaottelut nähdään Ylellä.

Yle on solminut uusia sopimuksia lentopallon esitysoikeuksista. Lentopalloliiton kanssa tehtyyn monivuotiseen sopimukseen sisältyvät naisten ja miesten lentopallomaajoukkueiden EM-karsintojen kotiottelut vuosien 2023 ja 2025 lopputurnauksiin. Yle on myös hankkinut Infrontilta oikeudet vuonna 2023 pelattaviin naisten ja miesten EM-kisoihin sekä Suomen maajoukkueiden vieraspeleihin karsinnoissa.

”Olemme äärettömän iloisia Ylen kanssa solmitusta monivuotisesta sopimuksesta. Lentopallon pitkän aikavälin tavoitteena on kasvattaa entisestään kiinnostavuutta suuren yleisön keskuudessa. Lentopallon vahva näkyminen Ylen kanavilla on yksi merkittävimmistä työkaluista tavoitteiden saavuttamisessa”, sanoo Lentopalloliiton tapahtumista, markkinoinnista ja myynnistä vastaava johtaja Riia Martinoja.

Yle näyttää myös tulevat syksyn 2021 EM-kisat, joissa Suomen miesten alkulohkon ottelut pelataan Tampereella.

“Lentopallo on iso ja ankarasti kilpailtu laji, jonka EM-lopputurnauksissa on tänä vuonna mukana kumpikin maajoukkueemme. Tampereella syksyllä järjestettävä miesten EM-alkulohko antaa huomiota koko lajille ja sitä kautta molemmille maajoukkueillemme, joiden matkassa haluamme olla jatkossakin", sanoo Ylen urheiluoikeuksien päällikkö Riku Saaranluoma.

Lisäksi Yle hankki Infontilta oikeudet beach volleyn EM-kisoihin 2023 sekä lentopallon maajoukkueiden Kultaiseen liigaan, Hopeiseen liigaan ja seurajoukkueiden Mestarien liigaan kauteen 2022–23 saakka.