Hyppää pääsisältöön

Kymmenen somevaikuttajaa hiljenee antaakseen äänen muille – Ylen Suunvuoro-kampanja rohkaisee keskusteluun somessa

Kuvassa kymmenen somevaikuttajaa, jotka osallistuvat Suunvuoro-kampanjaan.
Kampanjassa on mukana kymmenen somevaikuttajaa. Kuvassa kymmenen somevaikuttajaa, jotka osallistuvat Suunvuoro-kampanjaan. Hyvin sanottu

Suunvuoro-kampanja on osa Hyvin sanottu – Bra sagt -hanketta.

Kymmenen somevaikuttajaa hiljenee Instagramissa vuorokaudeksi osana Ylen Suunvuoro-kampanjaa. Tarkoituksena on antaa ääni seuraajille, jotka voivat osallistua keskusteluun vaikuttajan Instagram Storyssa. Keskustelu tapahtuu vaikuttajan yksityisviesteissä, ja vaikuttaja moderoi keskustelua nostamalla omaan Instagram Storyynsa seuraajiensa mietteitä.

Somevaikuttajat valitsevat itse, mistä aiheesta haluavat herättää seuraajissaan keskustelua. Mukana on useita tuttuja vaikuttajia: Pupulandia-blogistaan tutuksi tullut Jenni Rotonen, YleX:n musiikkitoimittaja Katri Norrlin, johtaja ja puhuja Yacine Samb, Yle Kioskista tuttu Emma Karasjoki, jalkapalloilija Petteri Forsell, ihmisoikeusvaikuttaja Ujuni Ahmed, Yle X3M:n Märta Westerlund, tubettajakaksikko Molybros sekä Yle Kioskin Aleksi Rantamaa.

“Somessa käytävä keskustelu on käynyt yhä aktiivisemmaksi ja rohkeammaksi. Suurin osa somen käyttäjistä kuitenkin jättää kommentoimatta keskusteluun, vaikka sanottavaa olisi ihan kaikilla”, sanoo kampanjassa mukana oleva Jenni Rotonen.

”Suunvuoro-kampanjassa puheenvuoron saavat myös hiljaiset seuraajat, joiden ääni usein hukkuu tai jää kokonaan kuulematta somen keskusteluissa. Koen erittäin tärkeäksi keskustelukulttuurin kehittämisen siihen suuntaan, että äänekkäimpien kommentoijien lisäksi myös hiljaisemmat saavat mielipiteensä julki ja äänensä kuuluviin”, Rotonen jatkaa.

Suunvuoro-kampanja on osa Ylen ja Erätauko-säätiön viisivuotista Hyvin sanottu – Bra sagt -hanketta, jolla pyritään vahvistamaan suomalaisen keskustelukulttuurin parhaita puolia ja luomaan turvallisia keskusteluympäristöjä.

“Moni nuori on epävarma mielipiteistään ja pelkää osallistua somekeskusteluihin. Toivomme, että kampanja laskee osallistumisen kynnystä ja kannustaa arvostavaan keskusteluun. Sananvapaus kuuluu kaikille, ja moniäänisellä keskustelulla voimme lisätä ymmärrystä toisistamme ja maailmasta. Näin kampanja kytkeytyy suoraan Ylen tehtävään”, toteaa Ylen brändipäällikkö Janne Saarinen.

Suunvuoron kampanja-aika on 29.6.–1.7.

Päivitys 29.6. klo 11.52: Korjattu Ujuni Ahmedin titteli.