Hyppää pääsisältöön

Yle vastaa: Iskelmä soi Ylen kanavilla

Kuva jota käytetään kuvituksena vastineiden yhteydessä
Kuva jota käytetään kuvituksena vastineiden yhteydessä Yle,yle vastaa

Julkaisemme Ylestä lehdille lähetettyjä kirjoituksia, vastauksia ja oikaisuja. Tämä vastaus on lähetetty Musiikintekijä-lehteen 6.7.2021.

Topi Salmi kirjoitti Musiikintekijä-lehdessä (2/2021) iskelmästä radiossa. Kotimaisella iskelmällä onkin pitkät perinteet. Viimeisen vuoden aikana sen soittamista on lisätty Yle Radio Suomessa. Tämä on otettu kuulijoiden keskuudessa hyvin vastaan.

Kevyen musiikin genrerajoja on kuitenkin kaadettu muuttuvassa maailmassa jo pitkään. Esimerkiksi iskelmän ja popin ero ei ole monien teosten kohdalla kovin yksiselitteinen. Uutuuskappaleita valitessa mietimmekin genren sijaan sopivatko ne lupaukseen, jonka kuuntelijoillemme kullakin kanavalla musiikista annamme.

Kotimainen musiikki soi Radio Suomessa laajalti ja sen määrää kanavalla on viime aikoina lisätty. Tämä on ollut tärkeää niin meille kuin kuulijoille. Radio Suomessa soivasta musiikista 40% on kuulijoiden toiveita ja musiikin erikoisohjelmia. Musiikillista kattausta voi kuvailla siis monipuoliseksi, ja erikoisohjelmia on myös perinteisesti iskelmäksi mielletylle musiikille.

Ylen radioperhe on ennen muuta kokonaisuus. Iskelmää, perinteistäkin sellaista, voi kuulla myös vaikkapa Yle Radio 1:ssä: monet erikoisohjelmat Muistojen bulevardista Euroopan valoihin sisältävät iskelmällistä tuotantoa. Ylen tulee kuitenkin tehtävänsä mukaan palvella kaikkia suomalaisia, ja siksi myös nuorempien kohderyhmien huomioiminen on tärkeää.

Kotimaisella musiikilla on valtavan suuri merkitys niin Ylelle kuin suomalaisille. Vuoden musiikkimediana haluamme palvella yleisöjämme jatkossakin parhaalla mahdollisella tavalla.

Johan Lindroos
musiikkipäällikkö, Yle Radio Suomi