Hyppää pääsisältöön

Armi Aavikosta kertova musiikkidraama ennätysvauhdissa – yli miljoona käynnistystä Yle Areenassa

Minka Kuustonen ottaa askeleen kohti kameraa iso valaistu A-kirjain takanaan.
Armi Aavikkoa sarjassa esittää näyttelijä Minka Kuustonen. Minka Kuustonen ottaa askeleen kohti kameraa iso valaistu A-kirjain takanaan. Kuva: Yle / Jukka Lintinen Minka Kuustonen,yledraama

Armi Aavikko – siinä välissä olin elossa -musiikkidraama saavutti Yle Areenassa miljoonan käynnistyksen rajan reilun viikon aikana. Sarja on kiinnostanut yleisöä enemmän kuin yksikään Yle Radio Suomen aiempi musiikkidraama.

20-osainen audiosarja kertoo yhden mahdollisen totuuden Armi Aavikon elämästä ja suomalaisesta musiikkibisneksestä 1970-luvulta alkaen. Sarja on osa Radio Suomelle tehtyjä kesällä kuultavia musiikkidraamoja, joissa aiempina tuotantoina on kuultu esimerkiksi Kaikki huutaa Dingo!, Itkisitkö onnesta? – tarina Gösta Sundqvistista sekä Kikka – tarina tähdestä.

Musiikkidraama ylitti miljoonarajan viikonlopun aikana ja käynnistyksiä on nyt lähes 1,2 miljoonaa.

“Audiodraaman tiimin pitkäjänteisestä ja omistautuneesta kehitystyöstä syntyneet “kesämusikaalit” ovat ilahduttaneet jo yhdentoista kesän ajan kuulijoita ja vakiinnuttaneet paikkansa kesäohjelmistossa. Artistien elämäntarinoiden lisäksi sarjat ovat peilanneet osuvasti lähihistoriaamme kevyen musiikin ja sen ympärille kasvaneiden ilmiöiden kautta”, arvioi Luovat sisällöt ja media -yksikön johtaja Ville Vilén.

“Armi Aavikon tarina on rehellinen, koskettava ja uusia kulmia avaava. Se selvästi kiinnostaa suomalaisia ja oli tärkeää kertoa. Yle Radio Suomen perinteinen musiikkidraama on ollut erittäin suosittu jo vuosien ajan ja on mahtavaa, että tässä mittakaavassa rikotaan ennätyksiä”, iloitsee Ylen radiokanavien vastaava tuottaja Olli Junes.

Yle Draaman tuottaman Armi Aavikko – siinä välissä olin elossa -musiikkidraaman on käsikirjoittanut Kati Kaartinen ja ohjannut Antti Leino. Äänisuunnittelusta ovat vastanneet Jukka Herva ja Anders Wiksten. Apulaistuottajana sarjassa on toiminut Eveliina Solja ja dramaturgina Pipsa Enqvist. Sarjan on tuottanut Pekka Savolainen ja pääroolin Armi Aavikkona näyttelee Minka Kuustonen.

Musiikkidraama Armi Aavikko – siinä välissä olin elossa on kuunneltavissa kokonaisuudessaan Yle Areenassa su 29.8.2021 saakka sekä jakso kerrallaan heinäkuussa Yle Radio Suomessa arkisin klo 17.30.